Večerja na Božičkovih saneh, Bruselj. Foto: Reuters
Večerja na Božičkovih saneh, Bruselj. Foto: Reuters

Po uspehu t. i. večerje v zraku (Dinner in the Sky), v okviru katere nad strehe v središču Bruslja dvignejo gondolo, polno lačnih gostov in kuharskega mojstra, ki jim pripravlja specialiteto za specialiteto, so se v belgijski prestolnici odločili, da ponudbo obarvajo prazničnemu času primerno.

Gondolo, ki jo žerjav dvigne visoko nad trg Sablon, so tako okrasili s prazničnimi utripajočimi lučkami, venci in zeleno-rdečimi girlandami, in jo "opremili" z modeli jelenčkov, da je videti, kot da ti res vlečejo sani po zraku.

Obiskovalce ob vstopu na sani s prešernim nasmeškom pozdravi gostitelj — Božiček, jasno -, nato pa jim pokaže njihov sedež, na katerem (privezani) preživijo ves večer. Od tega, kakšno jed si privoščijo, je odvisna tudi cena, piše Reuters: za večerjo s štirimi hodi in pripadajočo vinsko spremljavo je treba odšteti 250 evrov, lahko pa si naročite tudi samo čaj, ki pa vas bo še vedno stal 55 evrov.

Michael Chiche iz družbe, ki upravlja znamko Dinner in the Sky — ta je v desetih letih obstoja projekt predstavila že v 58 različnih državah, tudi v Sloveniji —, je ob tem dejal, da je prepričan, da bodo podoben projekt predstavili tudi prihodnje leto.