Katschberg ponuja raznovrstne terene, tako da je  primerno smučišče za tiste z manj in za tiste z veliko smučarskega znanja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Katschberg ponuja raznovrstne terene, tako da je primerno smučišče za tiste z manj in za tiste z veliko smučarskega znanja. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Zima je letos precej muhasta. Padavin je sicer dovolj, a je prišla tudi odjuga. S tem na Katschbergu nimajo težav, saj je bila decembrska pošiljka dovolj obilna, da je snega tudi januarja v izobilju.

Ponudba prog je raznovrstna. Nekateri tereni, zlasti strma proga Diretissima, so izjemno zahtevni, drugi pa z blago naklonino in kot nalašč za družinsko smučanje. Nekaj posebnega je proga A1, ki se z vrha Ainecka spusti v St. Margaretho, pri čemer smučar naredi več kot 1.100 višinskih metrov. Smučišče je široko in pregledno, v cilju pa bodo še tako dobro pripravljenega smučarja pekle noge.
Po končanem smučanju vas bodo v svoj topel objem sprejele številne koče oziroma gostišča, petičneži pa se lahko zapeljete tudi s konjsko vprego. Poskrbljeno je za zabavo, saj je v kraju veliko lokalov in tudi diskotek. Športne trgovine ponujajo pestre proizvode po ne prav nizkih cenah. Številne slovenske družine preživljajo počitnice na Katschbergu tudi zato, ker je za otroke večinoma zelo dobro poskrbljeno.

Smučišče je med Slovenci vedno bolj priljubljeno, opozoriti je treba le na možnost vetra. Pred odhodom zato preverite, ali so vremenske razmere dobre.