Tokrat zanimivosti niso umestili v New York, ampak na Otok lobanj. Foto: YouTube
Tokrat zanimivosti niso umestili v New York, ampak na Otok lobanj. Foto: YouTube

Pred 13 leti so v zabaviščnem parku Universal Studios v Los Angelesu zaprli oziroma preuredili del parka, ki je bil posvečen ogromni gorili - nadomestila jo je mumija. Zdaj pa se King Kong vrača. Tokrat mu bodo velik del zabaviščnega parka posvetili v Orlandu.

Oboževalci filma iz leta 1933 (slavo mu je sicer leta 2005 povrnil režiser Peter Jackson) se bodo lahko prihodnje poletje podali na avanturo na skrivnostni Otok lobanj. Ob vstopu v zabaviščni park se bodo usedli v avtomobile, ki jih bodo odpeljali globoko v skrivnostni svet, kjer se bodo srečali z ogromnimi nenavadnimi bitji, kmalu pa se bodo bojevali za lastno preživetje, so sporočili iz Universala.

Ekipa Universal Creative, ki skrbi za podobo zabaviščnega parka, je pri oblikovanju privlačnih preizkušenj in okolice parka tesno sodelovala z režiserjem Petrom Jacksonom. Vendar pa ne bo šlo za repliko sveta in zgodbe, ki jo je ustvaril Jackson. "Za goste smo pripravili popolnoma novo zgodbo," je povedal Mike West iz ekipe Universal Creative.

West je razkril tudi, da bodo v potovanje po Otoku lobanj vključene številne adrenalinske preizkušnje, obiskovalci pa se bodo srečali tudi s samim King Kongom. Novi del zabaviščnega parka Orlandu naj bi odprli poleti leta 2016.