Na navtičnem vikendu na Rogli bo sodelovalo 40 posadk. Foto: BoBo
Na navtičnem vikendu na Rogli bo sodelovalo 40 posadk. Foto: BoBo
Jadralci na Rogli

Nautic klub Rogla iz Slovenskih Konjic konec maja pripravlja tradicionalno že deseto jadralsko regato v okolici Biograda na moru, s katerim je pobratena tudi konjiška občina. V ta namen bodo danes na Rogli prvič do zdaj pripravili tudi zanimivo jadralsko prireditev.

Na navtičnem vikendu na Rogli bo sodelovalo 40 posadk, tekmovanje, predvsem pa druženje ljubiteljev jadranja, pa bo potekalo na jadrnicah Mini 12 na zgornjem za dober nogometni stadion velikem akumulacijskem jezeru na Planji, ki ga na Rogli sicer uporabljajo za zasneževanje smučišč.

V spremljevalnem programu regate bo organizirano tudi druženje jadralcev in drugih gostov predregatnega srečanja 10. regate Konjičanka 2012 z žrebanjem bark, ki ga bodo izvedli po končani regati v velikem prireditvenem šotoru na Planji.

V in ob prireditvenem šotoru na Planji bodo ves dan potekale tudi predstavitve sodelujočih navtičnih, turističnih in kulturnih društev ter kmečka tržnica, na kateri bodo dobrote lokalnih pridelovalcev tudi na voljo za nakup. Posebej velja omeniti predstavitev in gostinsko ponudbo gostov iz Biograda na moru, ki bodo dan popestrili s tradicionalno dalmatinsko ponudbo jedi z žara.

Pravico do udeležbe na regati bo imel po en član prijavljenih posadk za letošnjo Konjičanko, kjer se bo, kot že nekaj zadnjih let, zbralo okoli 30 jadrnic, ter prav tako tradicionalne že šeste humanitarne jadralske regate Lions rally 2012.

Jadralci na Rogli