Ture avanture
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 69 glasov Ocenite to novico!
Jezero Cerknica
Slovenija je na lestvici turističnega vodnika Rough Guide pristala pred Mehiko in za Walesom. Foto: Reuters

Dodaj v

"Majhna, a mogočna" Slovenija na 11. mestu najlepših dežel na svetu

Nova lestvica turističnega vodnika Rough Guide
4. september 2017 ob 12:54
London - MMC RTV SLO

Turistični vodnik Rough Guides je sestavil novo lestvico 20 najlepših dežel na svetu. Na prvem mestu je pristala Škotska, Slovenija se je pristala v zlati sredini, lestvico pa zaokroža Vietnam.

Lestvico so sooblikovali bralci portala, ki so lahko glasovali za svojo priljubljeno deželo in Slovenijo postavili na 11. mesto. "Majhna, a mogočna," so zapisali ob opisu Slovenije in dodali, da jo krasijo gore, gozdovi, jezera, obala, stara mesta, prijazni ljudje in dobra hrana.

Slovenija je tako pristala kar osem mest pred Hrvaško, do druge sosede, Italije, pa jo loči sedem mest. Za Slovenijo so se poleg južnih sosedov uvrstili še Vietnam, Irska, Norveška, Peru, Švica, Finska, Indija in Mehika. Pred njo pa poleg Italije najdemo še Wales, ZDA, Anglijo, Indonezijo, Južnoafriško republiko, Novo Zelandijo, Kanado in Škotsko.

Nekaj lepot omenjenih držav smo zbrali v spodnji galeriji.

K. K.
1. mesto: Škotska
2. mesto: Kanada
3. mesto: Nova Zelandija
4. mesto: Italija
5. mesto: Južnoafriška republika
6. mesto: Indonezija
7. mesto: Anglija
8. mesto: Islandija
9. mesto: ZDA
10. mesto: Wales
11. mesto: Slovenija
12. mesto: Mehika
13. mesto: Indija
14. mesto: Finska
15. mesto: Švica
16. mesto: Peru
17. mesto: Norveška
18. mesto: Irska
19. mesto: Hrvaška
20. mesto: Vietnam
Prijavi napako
Komentarji
johndeer
# 04.09.2017 ob 13:23
Meni je najlepša na svetu!
mojir
# 04.09.2017 ob 13:16
Zelo lepa novica o zelo lepi deželi Sloveniji, ki se je ugnezdila v zlato sredino lepot tega planeta. To je še en dokaz, da ne znamo ceniti domačih lepot, drugi nam morajo povedati, da živimo v raju, geografsko gledano seveda, ker ostalo pa je tema za drugič.
slorest
# 04.09.2017 ob 13:19
Žal lepota in pamet ne hodita z roko v roki ...
CarlosNorris
# 04.09.2017 ob 13:21
Kdo pa pravi da se 'ne znamo iti turizma'? V primerjavi s kom pa to? Kaj pa se hoče doseči? Benetke ali pa Barcelona-nivo masovnega turizma kjer protestirajo domačini proti turizmu?
Doge the Dog
# 04.09.2017 ob 13:13
7. najbolj mirna država na svetu
11. najlepša država na svetu

Cel svet nas hvali, mi pa tega ne znamo prodati svetu in se iti turizma.
mojir
# 04.09.2017 ob 13:26
@Doge the Dog

Jst pa mislim, da se še kako znamo iti turizem, so pa še regije, ki imajo veliko potenciala, predvsem Koroška, Bela Krajina in Goričko. Na splošno nam gre pa v redu. Masovnega turbo turizma nočemo in ne rabimo. Trajnostni razvoj s poudarkom na eko in bio, šport, narava, zgodovina in kultura. Imamo vse, geografsko gledano: morje, gore, panonsko nižino, srednjeveška mesta, lepo prestolnico, čudovito podeželje, jezera, reke in gozdove ... Bogato zgodovino, kulturo, jezik in kulinariko. Imamo vse, samo samospoštovanja ne!
Snežinkica
# 04.09.2017 ob 13:03
Dvomim, da bodo to novico objavili v hrvaških medijih:) Sicer pa, od kdaj so Anglija, Wales in Škotska samostojne države?
Primus Rochwald
# 04.09.2017 ob 13:44
Te lestvice so smešne, jih ne razumem. Kako je mogoče objektivno dosoditi lepoto nekega kraja/države? Meni osebno je Maroko prelep, nekomu drugemu pa sploh ne potegne... Veliko je odvisno tudi od razpoloženja, včasih bi recimo najraje zavit v deko in toplim napitkom ob kaminu gledal kako sneži odzunaj v naravi, drugič pa bi raje užival pod palmo na plaži, spet tretjič pa čolnaril na Amazonki ali pa srebal metin čaj v arabski kopeli.

Zemlja, v celoti, je prelep planet.
anny22
# 04.09.2017 ob 13:45
Južna Afrika? Ja, če zraven prodajajo tudi adrenalinske ture po ulicah polnih kriminala. Nedavno sem imela precej opravka z Južno Afričanko. Za vsako pot čez cesto, v trgovino, v center, v kino je spraševala:"A je varno? Moram iti s svojim avtom? Me bo kdo napadel? Je dobro imeti poprov sprej v torbici?" Sprostila se je šele po kakšnih 15 ali 20 zagotovilih, da je stopnja kriminala v Sloveniji zelo nizka in da ženske lahko same hodijo celo ponoči, kar jo je skoraj spravilo v nezavest. Tisti, ki imajo kaj pod palcem, tam živijo v ograjenih, nedostopnih soseskah z do zob oboroženimi varnostniki.

Na kratko - ne zavedamo se, kaj imamo!
7up
# 04.09.2017 ob 13:08
Škotska ni država,...
oliva
# 04.09.2017 ob 13:26
Zelo lepo in tudi prav. :)

(si pa nekako vseeno preveč ne želim nekih strahotnih publicitet v tem smislu, pol ni več tako lepo, ko/če je spet preveč množično)
STRIKE
# 04.09.2017 ob 13:18
Super novica!
balrog
# 04.09.2017 ob 14:27
Škotska, Wales, Anglija ... ta raziskava nima smisla in so jo očitno delali Britanci. In v tej raziskavi ni Španije, Francije, Portugalske, Grčije, Avstrije ..., ali kakšne Kostarike, Čila, Argentine Kot da bi Francijo razdelil na departmaje ali zgodovinske dežele ...
megan
# 04.09.2017 ob 14:10
Imamo vse, geografsko gledano: morje, gore, panonsko nižino, srednjeveška mesta, lepo prestolnico, čudovito podeželje, jezera, reke in gozdove ... Bogato zgodovino, kulturo, jezik in kulinariko

No, morja je samo za vzorec. Ampak ok, je pa in ogromno prispeva, k celotnemu dohodku od turizma. Poleg naštetega bi jaz kot ogromno prednost Slovenije v primerjavi z večino evropskih držav izpostavila izredno ohranjenost narave in izredno biotsko pestrost.
Nam je samoumevno, da lahko gremo kadarkoli v pravi, naravni gozd, kjer smo lahko popolnoma sami, lahko poslušamo petje ptic in kjer je nekaj čisto običajnega, če srečamo divjega zajca, srno, lisico ali pa kakšno drugo gozdno žival. V Sloveniji še tisti, ki živijo v večjih mestih ne rabijo do takega gozda več, kot pol ure, velik del prebivalcev pa ima do tja samo nekaj korakov ... V resnici, je to velik luksuz, ki se ga sploh ne zavedamo. Morajo priti ljudje iz Zahoda, kjer takega povsem naravnega okolja sploh ni več, da nam povedo, kakšen luksuz imamo.
megan
# 04.09.2017 ob 14:36
In meni se Slovenci ne zdimo prijazni. Sploh v primerjavi s kaksnimi Irci.

V vsakem narodu se najdejo bolj in manj prijaznni ljudje. Mislim, da tujcem veliko pomeni, da skoraj vsi Slovenci, zlasti mladi, znajo vsaj malo angleško, so sposobni vsaj osnovne komunikacije, mnogi pa angleško govorijo perfektno, mnogi poleg tega še kak drug tuj jezik. V glavnem, komunikacija je mogoča na vsakem koraku. Poleg tega, da znamo komunicirat, pa mislim, da imamo Slovenci tudi voljo komunicirat in z veseljem turistom damo kakšne informacije, nasvete, povemo za pot ... To jim ogromno pomeni. Jaz osebno imam izkušnje z Nemškimi in Avstijskimi turisti, ki večinoma znajo vsaj za silo angleško, ampak so bili vedno znova navdušeni, ko sem se potrudila z njimi govorit nemško, čeprav ne znam perfektno. Moj trud so zelo cenili in niti malo se niso spotikali v slovnične napake.
Ker si ravno bilo omenjeni Irci, bom še jaz zapisala svojo izkušnjo z njimi: Na zahodnem delu države so res bili zelo prijazni, ustrežljivi in dobrovoljni. Tudi pokrajina na zahodnem delu je bila ena lepših, kar sem jih videla. Na vzhodnem delu zlasti v Dublinu pa so bili - ravno tako Irci - eni najbolj zateženih in arogantnih ljudi. No, saj tudi Slovenci nismo v vseh regijah enaki.
oliva
# 04.09.2017 ob 14:42
A Slovenci hočejo zdaj spodbijat tujo lestvico, na kateri smo se znašli? :o)
Pač tu smo bili zraven in glasovali so tudi za nas.
Ne razumem tega poskusa negiranja morebitnih izkušenj drugih.
In večnega v nič dajanja.
vhribihsedeladan
# 04.09.2017 ob 13:45
https://www.roughguides.com/gallery/most-beautiful-country-in-the-world/
samo malo angleščine bi pa avtor moral poznat:
Turistični vodnik Rough Guides je sestavil novo lestvico 20 najlepših dežel na svetu.
The most beautiful country in the world – as voted by you.
likid
# 04.09.2017 ob 14:18
Ampak spet nekateri na vse pretégé iščejo razne izgovore, da bi pač zmanjšali pomen takšnega glasovanja.

Pa kaj če zdaj če to glasovanje ni narejeno po vseh svetovnih standardih? Saj ni prvič, da smo se znašli blizu vrha na takšnih in podobnih glasovanjih. To je več kot dovolj dober signal, da pa imamo tu v Sloveniji nekaj posebnega.

Nekateri tu pa se očitno sramujejo, da živijo v Sloveniji in očitno jim takšne in podobne informacije samo povzročajo neudobje, ker so v nasprotju z njihovim prepričanjem, kako je tukaj vse najslabše...
are
# 04.09.2017 ob 14:16
Škotsko višavje je lepo, ampak nima za burek proti Sloveniji in njeni raznolikosti. Sploh pa ne vasi in mesta. Siva in umazana. Edinburg zame eno največjih razočaranj med glavnimi mesti, Glasgow pa tako ali tako slovi kot vizualno grdo mesto. Se pa strinjam z Italijo in Islandijo. Čeprav so tudi Italijanska mesta precej umazana, ima Italija veliko več za ponudit kot Škotska.
hepan
# 04.09.2017 ob 13:28
Glavno, da smo pred hrvati, vse drugo je nepomembno
slo-KP
# 04.09.2017 ob 20:14
72% Evropejcev ni NIKOLI niti slisalo za SLovenijo (uradni podatki Eurostat 2015
------------------------------
in 100 % Slovencev ni še nikoli slišalo za teh 72% Evropejcev...GARANTIRANO...in brez Eurostata...
no,pa smo si kvit hi,hi,hi...
oliva
# 04.09.2017 ob 14:23
Aja, so glasovali sam po fotkah, ne iz osebnih izkušenj. Ampak saj tega se ne ve?
Koliko jih je dejansko vse te države tudi obiskalo?

No ja, men se zdi to čist objektivno, da je tako posebna in raznolika dežela, kot je Slovenija, na taki lestvici.
Snežinkica
# 04.09.2017 ob 14:10
Islandija je na 8. mestu.
slo-KP
# 04.09.2017 ob 23:01
Ni treba niti dalec; Furlanija Juliska Krajina. Gore in smucisca svetlobna leta pred Slovenskimi in morje in obala svetlobna leta pred Slovenskim. Kaj sedaj.
-----------------------
he,he...
Furlanija je itak slovenska...kot prvo...

kot drugo-se ne more primerjati z raznoligostjo oz. lepotami Slovenije...
padska nižina,Dolomiti in delček Alp...se pravi gorovje,gričevje in nižina...
neprimerljivo s Slovenijo...ki ima vse to plus gozdove,plus jezera, plus reke(Soča je biser,dokler v Italijo ne zavije he,he),plus kraške jame,plus ponikalnice,plus gradove,plus toplice in še in še...

kot tretje-Furlanija ni država...

kot četrto-lohk bi se kaj navzela tega kosovarskega domoljubja...
oz. vsaj realno pomislila,da če oni govorijo o svojem razsulu,kot najlepšem kraju
na svetu,kako potem ne bomo mi,ki smo urejena država,brez zasmetene okolice,z naravnimi lepotami in vsem kar imamo...
oliva
# 04.09.2017 ob 14:08
@Primus Rochwald:
"Te lestvice so smešne, jih ne razumem. Kako je mogoče objektivno dosoditi lepoto nekega kraja/države? ? Meni osebno je Maroko prelep, nekomu drugemu pa sploh ne potegne... ..."

Tolikokrat 'tebi osebno' in tolikokrat 'drugim osebno', pa se dobi takšno lestvico.
(ljudje so glasovali - "sooblikovali lestvico", men se zdi to čisto dovolj objektivno)
DrKult
# 04.09.2017 ob 22:44
@7up curb your enthusiasm... teh lestvic je malo morje. Vedno se za nekoga nekaj najde:)
Ali resnično objektivno misllite, da Slovenija lahko skupaj ponudi toliko kakor npr. recimo Rusija, Avstralija, Kitajska, Francija, Španija, Anglija...?
Velikost in zgodivina žal močno šteje,..


Kaj je s teboj narobe? Kot prvo, ja, teh lestvic je malo morje, pa se Slovenija nekako znajde na kar zglednem številu le-teh. Kot drugo, ne, Slovenija ne more ponuditi toliko kot velike države... Ampak v Sloveniji, eni najmanjših držav na Svetu, lahko ob 6. zjutraj plavaš v Jadranu, ob 8. raziskuješ jame, katerim so konkurenčne le tiste na Tajskem, ob 10. smučaš v Alpah, ob 12. opazuješ svoj odsev v Blejskem jezeru, ob 2. šetaš po enem najlepših vintgarjev pod soncem, ob 4. po vibratni prestolnici, ob 6. piješ pir na enem izmed lepo ohranjenih srednjeveških gradov in ob 8. zvečer na kolesu spremljaš sončni zahod na ravnini, iz katere lahko gledaš najrazličnejše barve narave s sukanjem lastne glave.
Svojo mržnjo do države izražaj kje drugje, z vidika lepote je Slovenija glede na svojo velikost ena najlepših in predvsem najbolj raznolikih držav pod Soncem.
megan
# 04.09.2017 ob 14:15
Južnoafriška republika na seznamu? Olrajt.

To je verjetno zaradi narave, ki je tam menda res nekaj posebnega. Sama še nisem bila tam, sem pa slišala pripovedovanje ljudi, ki so bili, da je izredno zanimiva pokrajina in da kar povsod prosto rastejo rastline, kakršne mi kvečjemu poznamo iz cvetličnih lončkov, ki jih kupimo v cvetličarni. No, ista oseba, ki je bila tako navdušena nad naravo v JAR je tudi povedala, kako je hkrati varnost v državi na precej nizki ravni, razen v velikih mestih, ki spominjajo na Evropo, tako da menim, da JAR zaradi varnosti zagotovo ni uvrščen visoko.
džeko
# 04.09.2017 ob 14:07
Mah, zame je najlepša, pa naj kdo reče kaj hoče. Lepo je kam iti, kaj videti, še lepše se je pa vrniti domov in pri nas kam iti.....me vsakič preseneti.
oliva
# 04.09.2017 ob 13:54
Je pa res brez zveze, da je koncentracija vedno in samo v LJ, na Bledu, Postojnski jami itd.
Se pravi bi moral izkoristiti še ostale potenciale in jih tudi oglaševati, tko pa mnogi turisti sploh ne vejo, kaj vse je, enormno tega.
No saj zdaj je morda mal bolje, ko se tudi druge regije mal razvijajo oz. so se mal tudi same pobrigale.
Pa so tud razni festivali, ki tudi pripomorejo... slikarske kolonije... za sladokusce... ni da ni.
Po mojem sploh nismo tako neprepoznavni.
Mislim že v Ljubljani, kolko različnih narodnosti srečaš na premeru kilometra ali manj...
Vse več (čemur pritrjujejo tudi podatki o obisku, nočitvah itd.).
DrKult
# 05.09.2017 ob 10:42
7up"Verjetno se kar tre turistov, ki bodo sredi zime hodili plavati v luško pristanišče, se nato 6 ur vozili s vlakom do Vogla in si nato privoščili še malo adrenalinsko/muzejsko izkušnjo na smučišču."
Bravo, seljo, pokaži svojo inteligenco z butastim protiargumentom, v katerem predrugačiš bistvo mojega komentarja. Vidim, da ti ne gre najbolj, zato ti bom pojasnil: ne gre za to, da bo nekdo dejansko ob 8 plaval in ob 10 smučal, gre za to, da bi to lahko počel. Poanta je, da je na 20 tisoč kvadratnih kilometrov toliko raznolikosti kot je ni daleč naokoli v bistveno večjih državah.
In ne, Slovenija NI low-cost kraj, pravzaprav je precej draga kot turistična destinacija.

Ljudje kot si ti ste pravi strup. Vedno, vedno, vedno morate čisto vse popljuvat, če je en sam mali drobec pozitivnega v tej državi, ti ne moreš, da ne bi popljuval.
rooster
# 04.09.2017 ob 22:04
Za eno PLACANO reklamo v obliki lestvice? :))))

ne delaj se debila iz sebe, no. smešen si : )
slo-KP
# 04.09.2017 ob 20:33
in dodali, da jo krasijo gore, gozdovi, jezera, obala, stara mesta, prijazni ljudje in dobra hrana.
---------------------------------
sej to samo po sebi ne zgleda iz prve roke ne vem kako ´´krasno´´,ampak,ko pa
to ´´elegantno stlačiš´´ v 20 000 kvadratnih kilometrov pa dejansko dobiš
nekaj unikatnega in lepega...
in to je tisto,kar nas dela tako posebne...
v enem,recimo zgodnjem majskem dnevu dnevu se ti lahko zjutraj na Kaninu smučaš,kosilo imaš na kakšnem kraškem kmečkem turizmu,ob 4-ih popoldne skočiš v morje v Piranu,
ob 7-ih na Trojanah krofe kupiš in večerjaš nekje v Mariboru...spat pa greš v kakšen hotel v Murski Soboti...

zdej pa mi povejte,kje na tem svetu se da še kaj takega...
rooster
# 04.09.2017 ob 18:58
Precej smešno da je med prvih 10 kar 8 angleško govorečih "držav".

Najbrž zato, ker je Rough guides angleški vodnik, inter. stran/vodnik največkrat primejo v roke britanci.

Saj, če daš Slovencem v glasovanje... bo rezultat, da je hrvaška ena najlepših držav (saj tja zahajajo vsako leto). Poenostavljeno povedano, kar ti je bolj domače (kar poznaš), za to glasuješ...
piarija
# 04.09.2017 ob 15:41
Barbikat...dej link, kjer piše da 72% evropejcev NIKOLI ni slišalo za Slovenijo, ker to je pa praktično in teoretično nemogoče.
larbitron
# 04.09.2017 ob 15:25
Precej smešno da je med prvih 10 kar 8 angleško govorečih "držav".
bori
# 04.09.2017 ob 15:25
Za ogled lakirnice se zanima čez milijon turistov. Ogled teš-a je pa razprodan za deset let.
Valuk_
# 04.09.2017 ob 15:02
Oh ta obesenost z lestvicami, že vsak spletni medij ma svojo. Res precej brezveze je tole že postalo.
ap72
# 04.09.2017 ob 14:55
čudna so ta ocenjevanja... slovenija na 11. mestu in v zlati sredini? in velika britanija ima kar tri predstavnike... ničvreno.
mstrgar1
# 04.09.2017 ob 14:39
Costa Rice in Avstrije ni na seznamu? To je joke.
por
# 05.09.2017 ob 14:38
Take lestvice so brezvezne, še posebej, ker so v njih skupaj natrpane države velikosti od enega velemesta do enega kontinenta.
slo-KP
# 04.09.2017 ob 23:41
Slo-KP

Kar nastevas imajo tudi v Italiji vse in še več.... človek bi pomislil, da v življenju sploh niste se zapustili slovenije...
-------------------------
seveda imajo ampak ne na tako majhnem prostoru...
jaz sem napisal tako-
v enem,recimo zgodnjem majskem dnevu dnevu se ti lahko zjutraj na Kaninu smučaš,kosilo imaš na kakšnem kraškem kmečkem turizmu,ob 4-ih popoldne skočiš v morje v Piranu,
ob 7-ih na Trojanah krofe kupiš in večerjaš nekje v Mariboru...spat pa greš v kakšen hotel v Murski Soboti...

zdej pa mi povejte,kje na tem svetu se da še kaj takega...


in Barbikat je odgovorila tako-
Ni treba niti dalec; Furlanija Juliska Krajina. Gore in smucisca svetlobna leta pred Slovenskimi in morje in obala svetlobna leta pred Slovenskim. Kaj sedaj.

P.s. bila pred 2 meseci v Pristini. Kosovo je v razsulu.Ampak res. Ce pa govoris s njihovimi prebivalci ti vsi povedo da ni lepserga kraja na planetu. :))))


no in jaz sem temu repliciral v kontekstu in,kot je temu primerno ,razumljivo govoril o Furlaniji in ne Italiji...

no,kako zdej gledaš na tvojo nesmiselno omembo Italije s katero si šel izven konteksta?
rooster
# 04.09.2017 ob 20:35
@ barbikat, da se ne razpočiš od podivjanosti in foušerije
mooodeeel
# 04.09.2017 ob 16:25
Anglosaska lestvica, le kdo jo financira! Slovenija mora narediti svojo, neodvisno lestvico in slovenijo uvrstiti na prvo mesto!
urigeller
# 04.09.2017 ob 15:42
Anglosaksonska lestvica !
fritaja
# 04.09.2017 ob 15:03
politik kritik
# 04.09.2017 ob 14:15
Joj, joj, kje bi mi bili zdele če nebi imeli 69 letno mračno obdobje juge...


Kje bi šele bili, če ne bi ineli 26 letno mračno obdobje Slovenije ... ;)
aaa
# 05.09.2017 ob 14:24
Ostalim, ki ne štekate pa: dopovej enemu Italijanu, Francozu, Špancu....
da si lahko v dobri uri (gledano iz centra Slovenije) na morju, ali v Alpah, ali v Panonski nižini...


Dopovej ti raje enemu Slovencu, da ne Italjana, ne Francoza, ne Španca to ne zanima. Ampak, jih zanima kaj bodo lahko na morju, v Alpah, ali v Panonski nižini počeli.
Vipera
# 05.09.2017 ob 13:14
slo-KP in Dr Kult:
podpis

Ostalim, ki ne štekate pa: dopovej enemu Italijanu, Francozu, Špancu....
da si lahko v dobri uri (gledano iz centra Slovenije) na morju, ali v Alpah, ali v Panonski nižini...

Kar nastevas imajo tudi v Italiji vse in še več.... človek bi pomislil, da v življenju sploh niste se zapustili slovenije...

Imajo, ja. Pa tudi veliko ostalega.
Nimajo pa vsega skoncentriranega na tako majhnem prostoru, kot mi.
Kar je ugodno za nas,.. saj kot sta že zgoraj omenila slo-KP in Dr Kult - v enem dnevu si lahko privoščiš raznolikost neke dežele, z vsemi okusi in vremenskimi vplivi, kulinariko, itd.

Slovenija je zakon ( dežela, ne država - da ne bo pomote)
slo-KP
# 04.09.2017 ob 20:09
ma lepa je naša Slovenija...
takole je bilo-
Bog je delil lepoto po svetu...nekoč,pred davnimi časi...
pa je dal Nemcem to,Američano to,Avstralcem to...in tako je razdal vse...vsakemu narodu pač nekaj...
no potem je pa uvidel kako je na Slovence pozabil...
in,kaj je hotu...ja,je reku...sem pozabil na vas,evo zdej bom pa za vas ustvaril najlepši kos sveta...

in tako imamo najlepši kos sveta...

no...šalo na stran...
veliko je slovenski rod pretrpel,da je ostal na tej zemlji...
in to moramo negovati...vsak zase in vsi skupaj...

kar se pa lege tiče...
ja no v dobrih dveh urah si iz alpskih vrhov na Jadranskem morju...potem si v eni uri v Lljubljani...potem si v dveh urah prek Maribora na prekmurski ravnici...
potem se obrneš in greš prek Ptuja proti Dolenjski od tam prek Ljubljane šibneš na Gorenjsko na Bled in Bohinj in se prek Vršiča spustiš v Trento,od tam na Goriško,pa čez Kras na Postonjsko tja do Postonjske jame
in tako naprej...

po Sloveniji lahko UŽIVAŠ,da je kaj...
in ni enega kosa naše domovine,da ne bi mogel kaj na njem videt...

bravo mi...
rooster
# 04.09.2017 ob 18:43
72% Evropejcev ni NIKOLI niti slisalo za SLovenijo (uradni podatki Eurostat 2015

jp, leta 2015

bodo rezultati raziskave leta 2017 zelo drugačni, v zadnjem letu se je glede prepoznavnosti veliko spremenilo, dokaz so letos nabito zapolnjene turist. destiancije po SLO
gnes
# 04.09.2017 ob 15:41
Naj se javi naš politik, ki je dopust preživel v Sloveniji.
Kazalo