Nekatere potnice se nagibajo h glamuroznemu slogu. Foto: EPA
Nekatere potnice se nagibajo h glamuroznemu slogu. Foto: EPA

"Najprej udobje" je geslo 97 odstotkov potnikov iz Francije, Hrvaške, Nemčije, Rusije in Turčije, ko gre za oblačila, v katerih bodo potovali z letali, je pokazala raziskava letalske družbe British Airways. Pokazala pa je tudi, da obleke znanih oblikovalcev najpogosteje nosijo Nemke (12 odstotkov se jih obleče kot za na sprehod po modni brvi), visoke pete pa Hrvatice (dobrih 22 odstotkov). Pri moških izstopajo Rusi - kar 21 odstotkov jih želi s svojimi oblačili pustiti vtis na sopotnikih.

Britanska letalska družba poudarja, da je potovanje z letalom lahko prava avantura, glede na to, da je treba upoštevati temperaturne razlike, dolžino poletov in kontrolo potnikov na letališčih. Zato velika večina potnikov poskrbi za enostavna in praktična oblačila.

Raziskava je še pokazala, da se veliko potnikov odloča za različne modne dodatke med potovanji na letalskih linijah British Airwaysa. Najbolj priljubljen dodatek so sončna očala, ki jih ima slaba tretjina potnikov. Sicer pa 14 odstotkov potnikov iz Turčije nosi klobuke, skoraj vsak drugi iz Francije pa ima šal.