Moskva, katere simbol je Rdeči trg, se predstavlja Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Moskva, katere simbol je Rdeči trg, se predstavlja Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO

Dneve bo že drevi ob 19. uri uvedel sprejem v stanovski dvorani Ljubljanskega gradu, ki se ga bo udeležil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

V Zgodovinskem atriju Mestne hiše bodo v četrtek dopoldne odprli razstavo 50 fotografij Aleksandra Rodčenka Moskva v slikah. Čez dan se bodo zvrstili še odprt šahovski turnir v čast 12-kratnega svetovnega prvaka Anatolija Karpova v rdečem salonu Mestne hiše, družabno srečanje mladinskih košarkarskih ekip v športni dvorani Tivoli, premiera otroškega filma Skrivnost snežne kraljice v režiji Natalje Bondarčuk v Ruskem centru znanosti in kulture ter nastop moskovski umetnostnih drsalcev v ledeni dvorani hale Tivoli, so sporočili iz Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani.

Dnevi Moskve se bodo sklenili v petek z galakoncertom, na katerem bodo nastopili sopranistka Alina Jarovaja, harmonikar Nikita Vlasov, pianistka Varvara Kutuzova in violinist Rodion Petrov ter Simfonični orkester RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Sergeja Tararina. Večer bo sooblikovala vokalno plesna skupina V. S. Lokteva.