Ture avanture
(7)
terme čatež
Terme Čatež na vseh svojih lokacijah pričakujejo skoraj polno zasedenost. Foto: BoBo
Terme 3000
Številni Slovenci bodo krompirjeve počitnice izkoristili za namakanje v termalnih vodah. Foto: BoBo

Dodaj v

Počitniški naval na slovenska zdravilišča

Največ domačih gostov, sledijo Avstrijci in Italijani
28. oktober 2017 ob 16:57
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V slovenskih zdraviliščih med letošnjimi krompirjevimi počitnicami napovedujejo skoraj polno zasedenost. Pričakujejo predvsem družine, za katere so pripravili različne počitniške dejavnosti.

Krompirjeve počitnice v Termah Čatež bodo po pričakovanjih zelo dobro zasedene, saj že zdaj ugotavljajo tradicionalno skoraj polne nastanitvene zmogljivosti tako na lokaciji v Čatežu kot tudi v Mokricah in na slovenski obali - v hotelu Aquapark Žusterna in apartmajih Residence Marina v Portorožu.

"Povpraševanja oz. rezervacije so izjemno kratkoročni, tako še vedno sprejemamo rezervacije in polnimo zadnje sobe. Prav tako v počitniškem terminu pričakujemo povečan obisk dnevnih obiskovalcev tropske oaze zimske Termalne riviere," so dejali v Termah Čatež.

Blizu 100-odstotno zasedenost ležišč v tem času pričakujejo tudi v Termah Dobrna. Za počitniški čas so pripravili pester animacijski program z otroškimi delavnicami, sprehodi v naravi in glasbenimi večeri.

Trenutni podatki o rezervacijah v Termah Krka kažejo, da bo zasedenost hotelov v zdraviliških enotah Term Krka na Dolenjskem in ob morju podobna kot lani. Trendi v zadnjih letih pričajo o povečanem številu rezervacij v zadnjem hipu, tako konec oktobra in prve novembrske dni pričakujejo še kar nekaj individualnih gostov.

V času krompirjevih počitnic bo v Thermani Laško največ slovenskih, avstrijskih in italijanskih gostov. Za zdaj imajo 70-odstotno zasedenost v obeh hotelih, a je povpraševanje še vedno zelo intenzivno, zato pričakujejo odlično zasedenost.

Prevladujejo domači gostje
Počitniške destinacije Sava Hotels & Resorts so v času krompirjevih počitnic že tradicionalno dobro zasedene. Letos med počitnicami zaznavajo boljšo zasedenost kot v enakem obdobju lani. Kot kažejo rezervacije, bodo v termalnem delu prevladovali domači gostje, med tujimi pa bo največ gostov iz sosednje Avstrije, Nemčije, Italije, Češke in Rusije. Na Bledu bodo v času krompirjevih počitnic gostili predvsem tuje goste, največ jih prihaja iz Italije, Nemčije, Avstrije, Hrvaške, Tajvana in ZDA.

V Termah Olimia so tudi letos izredno zadovoljni z zasedenostjo v času krompirjevih počitnic, saj se vse namestitvene zmogljivosti lepo polnijo. V skladu s pričakovanji tudi v letošnjem letu prevladujejo slovenski gostje, takoj za njimi so gostje iz Italije in Avstrije, sledijo hrvaški gostje. Prevladujejo tri- in štiridnevni paketi, pričakuje pa se tudi povečano število enodnevnih obiskovalcev.

Skoraj polna zasedenost tudi na obali
V času jesenskih šolskih počitnic je vseh šest hotelov LifeClass Portorož zelo dobro zasedenih. Napovedi kažejo skoraj 90-odstotno zasedenost. Največ sob je prodanih v do družin prijaznem Hotelu Mirna, kjer je za družine z majhnimi otroki še posebej skrbno poskrbljeno.

Poleg Hotela Mirna je zelo dobro zaseden tudi Grand Hotel Portorož, s podobno zasedenostjo se lahko pohvali tudi najmodernejši petzvezdični hotel na Obali, portoroški Mind Hotel Slovenija.

V Termah Zreče bo število prenočitev v času letošnjih krompirjevih počitnic na ravni leta 2016. Po pričakovanjih bo največ slovenskih gostov, in sicer 68 odstotkov. Med tujci bo za zdaj največ Nemcev, Avstrijcev, Francozov, Italijanov in Madžarov. Gostje bodo pri njih bivali v povprečju tri dni oziroma dve noči. Glede na trend rezervacij v zadnjem hipu in trenutno povpraševanje pričakujejo, da se bo število prenočitev v tem obdobju še povečalo.

M. Z.
Prijavi napako
Komentarji
josh k.
# 28.10.2017 ob 21:10
Nekateri ga imajo, reveži pa tako ali tako ostanejo doma.
konkec
# 28.10.2017 ob 20:06
Hvala ne, dražje cene in še hrup otrok! To ni sprostitev, ampak stres.
Barbikat
# 29.10.2017 ob 11:47
@rdcec; 64% slovenskih zaposlenih dobi 600 Evropv mesecne place. Podatki umar 2017.
Flegica
# 29.10.2017 ob 07:15
Ne jamrat skos-če je 175 eur za 5 dni na osebo preseravanje pol ne vem no-so kriteriji res nizki. Tolko bom namreč dal za rimske terme. Je pa res da pri nas če ne furaš podobe Ghandija kar pomeni da voziš 15 let star avto kopuješ v lidlu in imaš pohištvo še od babice si že napol tajkun in mafijec...je pa res da v slo 99% sploh ne ve kaj je nadstadnardno življenje ( pa ne pravim da ga jest živim)
tedy123
# 30.10.2017 ob 06:03
@sik... predvidevam, da je po tvoje ta naraven proces redna tlaka večine za minimalca, v prid kakega procenta pogoltnih privatnikov in kapitalistov... !???
sik
# 29.10.2017 ob 23:45
Postali smo scrtlana nacija, ki ima največ počitnic na svetu 2.2. meseca poletnih, 1 teden zimskih, 1 teden krompirjevih, 1 teden novoletnih, 1 teden zimskih, 10 dni prvomajskih in se dodatno smo otrokom omogocili 5 dni dopusta.
In potem naj kdo reče da smo druga Švica ali Nemčija namesto da bi otrokom vcepili delovnih navad jih učimo uživanja kar je povsem nenaraven proces.
rdečinavijač
# 28.10.2017 ob 20:48
Folk ma denar, ne se slepiti da smo reveži.
Kazalo