Pustolovski park je postavljen ob Bukovniško jezero. Foto: MMC RTV SLO
Pustolovski park je postavljen ob Bukovniško jezero. Foto: MMC RTV SLO

V njem je 58 plezalnih elementov različnih težavnostnih stopenj do višine osmih metrov, ki so razvrščeni v pet plezalnih poti.

Območje ob jezeru, kjer so tudi znana kapelica sv. Vida, naravni izvir pitne vode in gozdna učna pot, letno obišče več kot 40.000 ljudi, v pustolovskem parku pa jih pričakujejo okoli 5.000 letno. Po besedah župana občine Dobrovnik Marjana Kardinarja prinaša park veliko popestritev športno-turistične ponudbe v občini in Pomurju, saj tovrstne točke še ni bilo.

Pustolovski park je namenjen vsem starostnim skupinam, od otrok, starih vsaj štiri leta, do starejših in družin. Pričakujejo tudi športna društva, šole in podjetja. Nekateri elementi v njem so edinstveni, med njimi hoja med keglji, poimenovana po kegljavki Marki Kardinar; najdaljša pot; in "štorkljin let", z razponom 27 metrov. Park lahko naenkrat sprejme 100 obiskovalcev.

Naložba je stala 180.000 evrov, večino je prispevala družina Jerič, ki je v okviru projekta zgradila še apartmajsko hišo v Prosenjakovcih, tako da je skupna vrednost naložbe 320.000 evrov. Od Agencije za kmetijske trge in razvoj podeželja so za projekt na javnem razpisu dobili 60 odstotkov sredstev.

Pustolovski park ob Bukovniškem jezeru
Pustolovski park ob Bukovniškem jezeru