Spletna stran v ospredje postavlja hotele v slovenski prestolnici, na Bledu in v Portorožu. Foto: EPA
Spletna stran v ospredje postavlja hotele v slovenski prestolnici, na Bledu in v Portorožu. Foto: EPA

Lestvico so pripravili na podlagi mnenj več milijonov uporabnikov, ki so si prenočišče rezervirali prek njihove spletne strani (ponujajo več kot 290.000 hotelov v 60 državah), in pri tem upoštevali tako ceno kot splošni vtis, pa tudi prijaznost osebja in všečnost hotela na splošno.

"Najti pravi hotel lahko pomeni razliko med še-kar-v-redu dopustom in izjemnim doživetjem. Popotniki lahko na naši strani izvedo, kakšen vtis so dobili drugi popotniki," po poročanju tiskovne agencije AFP pojasnjuje strokovnjakinja za potovanja pri omenjeni spletni strani Taylor L. Cole in dodaja, da so zato vse ocene uporabnikov statistično obdelali in pripravili obširno raziskavo najboljših hotelov.

Velik del raziskave so namenili hotelom v ZDA, posvetili pa so se tudi tujim in oblikovali lestvico držav, kjer imajo najboljše hotele. Na prvem mestu se je znašla kneževina Monako z oceno 4,4 (od 5), sledi ji Francoska Polinezija (4,3), tretje mesto pa si delijo otočji Turks in Caicos, Kajmanski otoki in Slovenija z oceno 4,2.

Na seznamu so še Nova Zelandija, Irska, Ekvador, Portugalska, Avstrija in Bermudi z oceno hotelov 4,1.