Bohinj v dolini ponuja pomlad, na Voglu pa se bo še nekaj dni mogoče smučati. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Bohinj v dolini ponuja pomlad, na Voglu pa se bo še nekaj dni mogoče smučati. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Zdravilišče
Tudi slovenska zdravilišča so med velikonočnimi in prvomajskimi prazniki, ko prevladujejo družine in dejavni počitnikarji, dobro zasedena. Foto: MMC RTV SLO

Gorenjski turistični delavci za prvomajske praznike pričakujejo sorazmerno dober obisk. Dobro zasedene so nočitvene zmogljivosti v blejskih hotelih, zadovoljni pa so tudi v Bohinju, kjer ta prehodni čas gostom omogoča tako smuko na Voglu kot spomladanske dejavnosti v dolini.

Med gosti na Bledu tako kot vsako leto prevladujejo Britanci, Italijani in Nemci, v zadnjem obdobju pa se povečuje število ustvarjenih prenočitev gostov iz ZDA in držav Beneluksa. Turiste v grobem delijo na dve skupini, na tiste, ki pridejo na daljše počitnice, in druge (večinoma iz prekomorskih držav), ki se v okviru tur po Evropi na kratko ustavijo v Sloveniji, je pojasnila direktorica Turizma Bled Eva Štravs Podlogar.

Čeprav prave pomladi v Kranjski Gori še ni (snega pa tudi ne), bodo hotelske kapacitete med letošnjimi prazniki kar dobro zasedene, manjšim ponudnikom pa kaže le na okrog 20-odstotno zasedenost. V primeru lepega vremena lahko v Kranjski Gori pričakujejo tudi veliko dnevnih obiskovalcev, saj so že urejene kolesarke poti in kolesarski park ter poletno sankališče, je povedala direktorica Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora Mirjam Žerjav.

Portoroški hotelirji so nad turističnim obiskom med velikonočnimi prazniki zadovoljni, dobro pa bodo zasedeni tudi za prvomajske praznike. Največ gostov bo v Portorožu konec tedna, ko bo polno zasedenih vseh šest hotelov družbe LifeClass in hoteli skupine Hoteli Bernardin, kar je primerljivo z lanskim letom.

Janez Jager, izvršni direktor za področje trženja in prodaje LifeClass hotelov, meni, da je številne turiste privabilo nedavno odprtje več prenovljenih objektov. Na začetku aprila so namreč odprli povsem prenovljen bazenski kompleks s pramorjem - termomineralno vodo, hotel s štirimi zvezdicami Apollo Superior z novim konceptom aktivnega wellness hotela, Grand Hotel Portorož z 62 prenovljenimi sobami ter center celostnega pomlajevanja in rehabilitacije, ki je nadgradnja obstoječega medicinskega centra.