Dogodivščina v večnem ledu. Foto: Waterproof Expeditions
Dogodivščina v večnem ledu. Foto: Waterproof Expeditions

Agencija Aurora Expeditions, ki se ukvarja s križarskimi odpravami, je svojo ponudbo avanturističnih popotovanj razširila s "polarnim snorkljanjem" na skrajnem jugu našega planeta, ki ga opisujejo kot "novo prelomno dejavnost".

Pri Aurori so zapisali, da bodo odprave snorkljanja "potnikom omogočile možnost raziskovanja ledenih voda skupaj s pingvini, tjulnji in kiti." Poleg opazovanja prelepih ledenih gora pod vodo bodo potapljači lahko uzrli tudi pingvine, kako se odpravljajo v vodo in iz nje.

Izkušeni vodniki
Odprave bodo vodili izkušeni polarni potapljači iz agencije Waterproof Expeditions. Udeleženci bodo dobili posebne potapljaške obleke, rokavice, uteži, plavutke in masko. Waterproof Expeditions se sicer poleg snorkljanja specializira še za potapljanje, kajake in kampiranje na tej skrajni točki Zemlje.

Temperature morja na Antarktiki se ne dvignejo kaj dosti nad - 2 stopinji Celzija. Snorkljanje poteka v zalivih, na otočkih in nad osamljenimi ladijskimi razbitinami.

Odprave na Antarktiko se začenjajo februarja, cena pa je 975 dolarjev na osebo, medtem ko boste že za samo križarjenje odšteli od 7.200 dolarjev dalje. Skrajni jug pač ni poceni.