Slovenski večer v Dubaju sta zaznamovali slovenska kulinarika in glasba. Foto: BoBo
Slovenski večer v Dubaju sta zaznamovali slovenska kulinarika in glasba. Foto: BoBo

V okviru vladno-gospodarskega obiska v Združenih arabskih emiratih se je predstavilo tudi 23 turističnih podjetij. Sredo je zaznamoval slovenski večer I feel Slovenia, kjer so se gostje družili ob slovenski kulinariki in glasbi. "Mislim, da se jim je Slovenija vtisnila v srce. Marsikdo je zagotovil, da bo prišel v Slovenijo," je dejala Pakova.

Neposredne letalske zveze bi koristile turizmu
Dopoldne pa je v prostorih gospodarske zbornice v Dubaju potekalo delovno srečanje z vrsto predstavitev o gospodarskih, naložbenih in turističnih priložnostih med obema državama. Beseda je tekla tudi o neposrednih letalskih povezavah, je poudarila Pakova.

Velik korak na tem področju je bil sicer narejen že junija letos, ko je bil podpisan dvostranski sporazum o zračnem prometu med obema državama. "Seznanili smo jih s konkurenčnimi prednostmi Slovenije kot turistične destinacije, kot destinacije, zanimive za naložbe, in vsi smo se strinjali, da bi neposredne povezave bistveno okrepile gospodarsko sodelovanje," je še dodala prva dama STO-ja.

Želijo si neokrnjene narave
Združeni arabski emirati so eden najhitreje rastočih trgov, ki se po turistični porabi na svetovni ravni uvršča na 18. mesto. Število turistov iz Združenih arabskih emiratov v Sloveniji v zadnjih letih narašča.

Med turističnimi produkti, po katerih turisti iz te države najpogosteje povprašujejo, sta zdraviliška in wellness ponudba, vse pogosteje pa povprašujejo tudi po novih, manj znanih krajih, ki jih odlikujejo zelena, neokrnjena narava in bogastvo voda.