Prenovili so tudi del plaže pod gledališčem Tartini. Foto: BoBo
Prenovili so tudi del plaže pod gledališčem Tartini. Foto: BoBo

V Fiesi so tako s tiskanim betonom tlakovali približno 500 kvadratnih metrov plaže, obnovili tri stopnišča, sanirali zid tik ob plaži v dolžini 170 metrov, na sprehajalno pot so nasuli nov pesek ter plažo hortikulturno uredili. Poleg tega so na novo zasadili figovce, mandljevce, pinje, tamariske in avtohtone palme, odstranili suhe veje akacij in drugih dreves ter popravili in pobarvali leseno ograjo ob cestišču proti hotelu Barbara, so sporočili iz piranske občine.

Lotili so se tudi plaže pred gledališčem Tartini v Piranu, kjer so popravili najbolj poškodovani del. Tako so zamenjali dotrajan beton ob morju na površini 130 kvadratnih metrov in na novo naredili obalni zid v dolžini 12 metrov. Preostanek bodo sanirali prihodnje leto.

Poleg tega so na portoroški osrednji plaži posadili 40 avtohtonih palm, na nasutju polotoka Seča pod parkom Forma Viva pa so na novo posadili 136 dreves različnih vrst. V Piranu so ob tem obiskovalce spomnili na izsledke poročila Evropske komisije, da so vse kopalne vode v slovenskem morju lani dosegle odlično mikrobiološko kakovost.