Ture avanture
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.2 od 17 glasov Ocenite to novico!
Glede na število dosedanjih rezervacij bo dobrote okušalo več kot 45.000 ljudi, so sporočili organizatorji projekta. Foto: Atelje

Več kot 45.000 Slovencev in Slovenk bo razvajalo brbončice

Teden restavracij med 12. in 21. oktobrom
12. oktober 2018 ob 15:44
Ljubljana - MMC RTV SLO

Po vsej Sloveniji se je začel jesenski Teden restavracij. Gre za uspešen gastronomski projekt, ko vrhunske restavracije ponudijo posebne sezonske menije po enotni ceni – letos ta znaša 18 evrov.

Glede na število dosedanjih rezervacij bo dobrote okušalo več kot 45.000 ljudi, so sporočili organizatorji projekta.

V deveti ponovitvi sodeluje 102 restavraciji, od tega 13 prvič. Te bodo do 21. oktobra ponujale menije z najmanj tremi hodi, pri katerih bo poudarek na svežih lokalnih dobrotah. Letošnja Tedna restavracij – poleg jesenske ima projekt tudi spomladansko izvedbo – sta v znamenju pozdrava iz kuhinje, zato bo tudi tokrat na tem delu menija še več poudarka.

Iz prejšnjih poudarkov Tedna restavracij je postalo nujno, da kuharski mojster tradiciji dodaja lastno ustvarjalnost, da uporablja lokalne, sezonske in kakovostne sestavine ter plete mrežo lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev. Prav tako je že pričakovano, da svoje jedi na krožniku predstavlja tako, da gost hrano uživa tudi z očmi.

Osnova za vabilo gostilnam in restavracijam k sodelovanju so ocene, zato v projektu sodelujejo le tiste, ki ustrezajo posebnemu merilu kakovosti, so še pojasnili organizatorji.

Akcija Teden restavracij poteka od leta 2013, začela pa se je že leto pred tem v Mariboru v okviru Evropske prestolnice kulture.

Novinar TV Slovenija Matej Korošec je obiskal najbrž najmanjšo restavracijo v Sloveniji, več v spodnjem prispevku.

VIDEO
Verjetno najmanjša restavracija v Sloveniji
D. S.
Prijavi napako
Komentarji
Digitalija
# 12.10.2018 ob 22:35
V začetku bilo vse skupaj res kakovostno in tudi dostopno.

V zadnjih epizodah pa čedalje slabše in komercialno. Žal.

Kako je že zapisal @gesan?
Mejte se fajn!
miko123
# 12.10.2018 ob 21:50
Restavracije v katerih delajo kuharji po 12 ur na dan za minimalno plačo ali pa celo brezplačno, ker so na stažu. Nikoli me ne bodo videli pa če mi plačajo.
elsha92
# 12.10.2018 ob 20:10
Za povprečnega slovenceljna je razvajanje borbončič že obisk Jurmana.
gesan
# 12.10.2018 ob 15:58
Mejte se fajn!
Jaz sem nedavno jedel v eni od teh restavracij, ki so v tem projektu in ki je v vseh kulinaričnih projektih in so mi naredili edini steak, ki ga znajo in to iz pljučne...

vse povedano, raje grem na bujto repo k pajdaši kjer bo kuharca njegova žena.

Pajdaš pravi, da dela ornk dobro.
Verjamem, da lahko upam, da res. Vsaj bujta repa najbrž bo.
Ker ta "steak" ni bil niti približek steak-u!

Pa dober tek
royalclub
# 14.10.2018 ob 01:05
velenjcan, tak pikolovski, a ne veš da ima naš lep jezik tudi č...
Fleaa
# 15.10.2018 ob 13:13
1 leto je še šlo, potem so pa s to to "akcijo" začel ljudi vse bolj in bolj vlečt za nos.... in danes te ravno tolko za nos potegne ko razno razne akcije ... pa naj bo to petrolova ali šparova na nalepke, kjer dobiš 80% popusta na izdelek, ki ga sicer nikjer drugje nimajo... pa do "akcij" ob nakupu novega avta.... vse skup je ratal ljudi božji en sam velik nateg! ravno tako ta "teden restavracij" ko si navadni smrtnik lahko privošči "luksuzno" kosilo.... japajade....
Vreizeja
# 13.10.2018 ob 09:13
Nekaj ne razumem. Povsod poslušam folk, ki jamra, kako da so brez denarja. Ta isti folk pa drvi na take dogodke, kjer stane zadeva za dva 36 €, s kakim dodatkom (pijača, morda sladica, če ni vključena, napitnina) si takoj na 50.
Meni se to ne zdi tako zelo malo denarja.

Pa močno dvomim, da se res dobro stoječi hodijo gužvat na Tedne restavracij.
ADN
# 15.10.2018 ob 09:51
Res ne razumem kaj vam je folk.
Ja tudi meni kaka kulinarika, ki naj bi bila top ne paše, ampak, če ne poskusiš pač ne moreš vedet.
Če je za nekoga predrago naj pač ne gre tja.
Tudi zame 50eur(za dva, mi smo štirje) ni ravno drobiž ampak vsake toliko si pač kot družina privoščimo tudi to. Konec koncev hodim v službo zato, da bom živel in užival .
Če komu ni všeč kar počnem, so what, to je njegov problem.
In mislim, da vas ima tule kar veliko preveč problemov z drugimi.
Važno, da se nekaj napiše in kritizira.
Dejmo poskusit komentirat in najti pozitivno.
Morda pa svet ne bo tako grd.
vatrenavoda
# 14.10.2018 ob 18:16
Eni nimajo za jest, drugi se afnajo.
sik
# 13.10.2018 ob 08:39
Jst naredim za 18 EUR doma 5 vegi kosil za celo familijo, pa še kelnerjev mi ni treba čakati in popravljati, da so kaj narobe prinesli, iskati in čakati mizo, ...
Njami,
zapravico
# 13.10.2018 ob 08:23
Eni ljudje imajo 18 evrov za cel teden za hrano.Tja se naj gre tisti razvajat,(borči),ki ne more preživet meseca s 3000 evri.
nikhrast
# 12.10.2018 ob 17:12
Brbončica je taste bud, tega pa nisem vedel.
velenjcan
# 13.10.2018 ob 20:01
Več kot 45.000 Slovencev in Slovenk bo razvajalo brbončice

Vprašanje je samo, komu. Če sebi, bi to bilo treba napisat torej 'si bo razvajalo...'.
Nogometaška slovenščina...
kingeston
# 15.10.2018 ob 09:26
favšni slovenčki ne stresat tukaj svojih frustracij.

če vam cena ni po godu pejte v evrospin po vaše pomije...
Mihsss
# 13.10.2018 ob 09:57
Spet greznica med komentarji. Prav smilite se mi, zafrustriranci.
Kazalo