Festival v celoti uveljavlja načela 'počasnega turizma': čas, počasnost, sobivanje, pristnost in trajnost. Foto: BoBo
Festival v celoti uveljavlja načela 'počasnega turizma': čas, počasnost, sobivanje, pristnost in trajnost. Foto: BoBo

Festival bo do 2. junija obiskovalcem ponudil številne delavnice, kulturne prireditve, otroški pravljični konec tedna, mednarodno strokovno konferenco, domačo tržnico in vodene botanične izlete.

V petih letih je dogodek prerasel v mnogo več kot zgolj spoznavanje alpskega cvetja, vodenje botaničnih izletov in razkrivanj skrivnih rastišč redkega alpskega cvetja. Ob sodelovanju bohinjske šole in društev ter Triglavskega narodnega parka je festival postal zanimiv za širšo skupino gostov, je prepričan direktor Turizma Bohinj Klemen Langus.

Turizem, ki temelji na pristnosti
Festival je postal tudi eden izmed dogodkov v okviru strateškega projekta Slow Tourism, saj v celoti uveljavlja načela tovrstnega turizma, ki so čas, počasnost, sobivanje, pristnost in trajnost.

V festivalskih dneh se bo zvrstila kopica

Več informacij najdete na uradni spletni strani festivala.

kulturnih prireditev, od likovnih razstav do glasbenih večerov. Strokovnjaki bodo na mednarodni konferenci predstavili primere dobrih praks vključevanja naravne dediščine v vsakdanjo turistično ponudbo. Zvrstile pa se bodo tudi številne delavnice o tem, kako lahko samoniklo cvetje obogati življenje.

Prvi v vrsti dogodkov so bili na sporedu že pretekli konec tedna, ko se je začel otroški vikend U konc' sveta so pravljice doma. Sobotnega slavnostnega odprtja festivala pa se je udeležil tudi častni pokrovitelj predsednik republike Danilo Türk.