V poletni sezoni bo Adria Airways s čarterskimi poleti Ljubljano povezovala s številnimi počitniškimi destinacijami. Foto: BoBo
V poletni sezoni bo Adria Airways s čarterskimi poleti Ljubljano povezovala s številnimi počitniškimi destinacijami. Foto: BoBo

Potem ko je s prehodom na zimski vozni red Adria jeseni ukinila omenjene polete, te spomladi znova uvaja. Tedensko bo opravila več kot 170 rednih poletov, ne bo pa več letela v deset drugih mest, s katerimi je bila redno povezana lansko poletje (Atene, Banjaluka, Dublin, Kijev, Pariz, Ohrid, Split, Stockholm, Toulon in Varšava).

Kot so pretekli teden sporočili iz Adrie, bodo njihova letala tudi od konca marca naprej še vedno letela v Amsterdam, Beograd, Bruselj, Carigrad, Dunaj, Frankfurt, Köbenhavn, Moskvo, München, Podgorico, Prištino, Sarajevo, Skopje, Zürich in Tirano. Dvakrat tedensko pa bo Prištino povezovala tudi z Verono v Italiji.

Čarterski leti
V sodelovanju s turističnimi agencijami bo prek čarterskih letov v poletni sezoni Adria Airways Ljubljano povezovala tudi s številnimi počitniškimi destinacijami, predvsem v Sredozemlju. Tedensko bo letela v Grčijo, in sicer v Heraklion, na Rodos, Kos, Santorini, Karpatos, Kefalonijo, Zakintos, Skiatos, Samos, Hios, Lezbos, Lefkas/Preveza in Kavalo.

Čarterski leti bodo neposredno povezali tudi Ljubljano z Menorco in Palmo de Mallorco v Španiji, z Malto ter z Antalyo v Turčiji. Celotno leto pa Adria čartersko leti v Šarm el Šejk in Hurgado v Egiptu.

Akcija Kam letiš?
Adria Airways, ki je lani zašla v hude finančne težave, je članica združenja Star Alliance, ki dnevno opravi 21.000 letov na 1.290 letališč v 189 državah. V Adrii potnikom še vedno ponujajo prodajno akcijo "Kam letiš? - V evropska mesta že od 190 evrov", s katero lahko iz Ljubljane poletijo na 13 rednih evropskih destinacij - v Amsterdam, Beograd, Carigrad, Dunaj, Frankfurt, Köbenhavn, München, Podgorico, Sarajevo, Skopje, Prištino, Tirano in Zürich.