EasyJet razmišlja o možnosti, da bi ukinil polete Ljubljana-Pariz, so za MMC potrdili na Aerodromu Ljubljana. Foto: EPA
EasyJet razmišlja o možnosti, da bi ukinil polete Ljubljana-Pariz, so za MMC potrdili na Aerodromu Ljubljana. Foto: EPA
EasyJet, Ljubljana-Pariz
Leta Ljubljana-Pariz po 24. marcu 2012 ni mogoče rezervirati. (Za povečavo klikni na sliko.) Foto: EasyJet

Britanski nizkocenovnik je na liniji Ljubljana-Pariz in nazaj prvič poletel 4. decembra lani, zadnjič pa bo letalo te družbe z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana poletelo 24. marca prihodnje leto, je mogoče izluščiti iz opozorila na spletni strani omenjene družbe, ki se pojavi, če želi potnik rezervirati sedež na letalu po tem datumu.

Na Aerodromu Ljubljana so pojasnili, da "drži, da ta letalski prevoznik trenutno preučuje možnost, ali bo v poletni sezoni še letel tudi v Ljubljano (to je informacija na podlagi predvčerajšnjih pogovorov med predstavniki Aerodroma Ljubljana in EasyJeta)". Pri tem na Aerodromu poudarjajo, da si prizadevajo, da bi EasyJet "povečal število poletov v London, kamor zdaj leti vsak dan".

Namesto EasyJeta nekdo drug? Prizadevali si bodo.
"Če bo polete v Pariz EasyJeta res ukinil, si bomo prizadevali, da bodo zmogljivosti nadomeščene s ponudbo drugih prevoznikov, so nam še pojasnili. Ob tem pravijo še, da se dogovarjajo z družbo Rusline o poletih v Moskvo: "Rusline naj bi po zadnjih informacijah redne polete vzpostavil s poletno sezono."

"O možnosti vzpostavitve nekaterih novih povezav s kraji, ki trenutno še niso pokriti, se pogovarjamo z več nizkocenovnimi prevozniki, tudi z Ryanairom. Nadejamo se, da bo kakšna od novosti uvedena že s poletnim voznim redom," še pravijo na Aerodromu in dodajajo, da je to za zdaj vse, kar lahko povedo.

Easyjet v Pariz in nazaj leti s 156-sedežnim letalom A319 ob torkih, četrtkih in sobotah, so lani ob začetku delovanja letalske linije pa so pričakovali, da bodo v prvem letu prepeljali 40.000 potnikov.

Po poročanju spletnega portla Ex-Yu Aviation News in nekaterih slovenskih medijev je EasyJet linijo ukinil sočasno s povezavo Zagreb-Pariz. Septembra so se sicer pojavile tudi neuradne informacije, da bo edini slovenski letalski prevoznik Adria Airways zaradi sanacije družbe ukinil kar nekaj letalskih povezav, med drugim tudi s Parizom.