Hrvaška
Šibenik bo gostil kulinarični festival vseh festivalov
Od Slovencev prihajata Ana Roš in Luka Košir, 22. februar 2018 ob 07:57 Po vzoru podobnih dogodkov v tujini bo Šibenik med 19. in 20. marcem gostil Chef's Stage, velikopotezni kulinarični festival, katerega ambasadorka bo najboljša kuharica na svetu, Slovenka Ana Roš.
6
Ruski mogotec ruši legendarni Belvedere, najbolj luksuzni jugoslovanski hotel
23
2. oktober 2017 ob 11:41 Hotel de luxe Belvedere v Dubrovniku je ob svojem odprtju leta 1985 veljal za najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, ki je gostom ponujal vse od francoske restavracije do nočnega kluba.
Na snemanju Mamme Mie 2 na Visu: čakajoč Meryl Streep ali razprodaja Hrvaške
46
28. september 2017 ob 06:21 "To je prostitucija hrvaškega turizma," prhne viški gostinec Žarko Peša, povsem neimpresioniran nad hollywoodsko produkcijo, o kateri zadnje tedne govorijo in pišejo vsi na Hrvaškem – in na širšem ...
Istra dobila svoj Michelinov vodnik - kljub očitkom o vse nižji ravni restavracij
14
12. september 2017 ob 19:31 Istra je kot prva pokrajina v naši regiji dobila svoj lastni tiskani Michelinov vodič po najboljših restavracijah.
Na hrvaški obali bodo za red in mir skrbeli kitajski policisti
9
12. september 2017 ob 17:43 Predstavniki Hrvaške in Kitajske so v Zagrebu podpisali pogodbo o sodelovanju s kitajskimi policisti pri ohranjanju reda in miru med osrednjo turistično sezono ob hrvaški obali.
Lokrum - skrivnostno prekletstvo dalmatinskega otočka
22
27. avgust 2017 ob 10:36 Prekletstvo otočka Lokruma ob obali Dubrovnika velja za eno največjih svetovnih ugank.
Hrvati trepetajo pred "invazijo" na enega lepših jadranskih otokov
63
16. avgust 2017 ob 06:33 Čeprav se Hrvati nikdar niso branili snemanj hollywoodskih produkcij na svojih tleh in so jih znali tudi dobro unovčiti (glej: Igra prestolov), pa Vis zdaj kar malce s strahom pričakuje "invazijo"
Bodo ruski milijoni oživili nekoč najbolj luksuzni hotel Jugoslavije? Hotel Belvedere v Dubrovniku je bil ob odprtju leta 1985 najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, kjer se je zbirala estradna, športna in poslovna elita nekdanje države.
26
Nekoč skriti biser Jadrana se bori z neobvladljivim navalom turistov Medtem ko si del Hrvaške mane roke ob rekordni turistični sezoni, se drug del sprašuje, koliko turistov lahko "lepa naša" še požre.
28
Video: Lone - moderni hotel z jugoslovanskim konceptom Veličastni rovinjski hotel Lone je bil leta 2011, ko je bil zgrajen, prvi hotel v verigi t. i. Design Hotelov na Hrvaškem.
12
Splitski natakar z analizo navad in muh tujih gostov hit na spletu Hrvaške in slovenske bralce v teh dneh "zabava" zapis Joza Pavića, natakarja iz Splita, ki je s svojo mestoma duhovito, a neusmiljeno in politično povsem nekorektno analizo tujih turistov postal ...
105
Na Hvaru turistom za neprimerno vedenje do 700 evrov kazni Mestne oblasti v mestu Hvar na istoimenskem otoku so se odločile kaznovati neprimerno vedenje turistov.
41
Najboljše restavracije Hrvaške - na vrhu ponovno Pelegrini Hrvaški časnik Jutarnji list je že tradicionalno razglasil najboljše restavracije pri naših južnih sosedih.
24
Monte Rosso - Slovenca na Hrvaškem zgradila največji vinsko-oljčni imperij Začetki zgodbe o Monte Rossu segajo desetletje v preteklost, ko sta slovenska podjetnika Davor Dubokovič in Uroš Gorjanc na Crvenem vrhu pri Savudriji ugledala svojo sanjsko posest.
48
Ena najboljših hrvaških restavracij prisiljena zapreti svoja vrata Splitska restavracija Paradigma je veljala za eno najboljših na Hrvaškem.
29
San Rocco, hotel, ki je utiral pot istrskemu butičnemu turizmu Oljke na vrtu pred hotelom San Rocco v samem središču prikupno razsute Brtonigle, le streljaj od slovenske meje, se v teh dneh šibijo pod težo polnih oliv.
7
Zasoljevanje cen po hrvaško: Konoba zaračunala 2.800 evrov za steklenico plavca Hrvaška obala s svojo priljubljenostjo med Zahodnjaki že nekaj let pospešeno dviga tudi cene, ki v najbolj obleganih krajih, kot sta Hvar ali Dubrovnik, nemalokrat presegajo tiste iz evropskih ...
94
Nova turistična znamenitost Paklenice: nekdanji Titovi bunkerji V hrvaškem narodnem parku Paklenica pri Zadru so za obiskovalce odprli sistem podzemnih predorov, ki so bili zgrajeni v začetku 50. let prejšnjega stoletja za nekdanjega jugoslovanskega predsednika ...
27
Završje: arhitekturni in kulturni biser, ki priča o viharni zgodovini Istre V osrčju hrvaške Istre, v bližini Grožnjana in Motovuna, je na vrhu enega izmed hribov vas Završje.
5
Jadranski oddih Reese Witherspoon: križarjenje na Hrvaškem, aperol-spritz v Benetkah Hrvaška obala v zadnjih letih postaja pravi magnet za zvezdnike.
5
Kazalo