Slovenija
Butični hotel Gredič - od počitniškega dvorca do kulise vinskih žajfnic
Nov veter v briškem hotelu, 12. september 2017 ob 06:16 Do Grediča vodi ozka, vijugasta stranska cesta skozi Brda, mimo vinogradov ter posesti Marjana Simčiča in Movie do cvetoče sivke pred vhodom v butični hotel, katerega zunanjost je širši javnosti ...
33
Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani, sprejel prve goste
53
25. avgust 2017 ob 06:27 Danes prve goste sprejema nov, težko pričakovan ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici. Hotel bo popolnoma zaživel septembra.
Kras vabi na tradicionalni praznik terana in pršuta
6
11. avgust 2017 ob 06:43 Tudi letos, že 47. leto, Kras vabi na tradicionalni praznik terana in pršuta, ki bo poleg vrhunske in lokalne kulinarike ponudil tudi pester spremljevalni program.
Foto: Tudi Podčetrtek dobil svoj glamping
16
7. julij 2017 ob 10:29 V Termah Olimia v Podčetrku so v četrtek odprli svoj glamping, ki se je s tem pridružil že zdaj bogati tovrstni ponudbi taborjenja na visoki ravni po vseh koncih Slovenije.
Okusi Vipavske - festival z razgledom (in rujno kapljico)
3
17. maj 2017 ob 08:31 V nedeljo in ponedeljek je bil na idilični lokaciji dvorca Zemono vinsko-kulinarični festival z verjetno najlepšim razgledom - Okusi Vipavske, ki s pogledom na pozelenelo dolino postavljajo na ogled ...
Kam ta konec tedna? Na Vipavsko na vino, v Trst na pivo
5
12. maj 2017 ob 06:34 Predvsem na primorskem in goriškem koncu se obeta vinsko-kulinarično bogat konec tedna.
Batagelj bo po Postojnski jami skrbel še za Planinko, cena prenočitve: do 500 evrov
32
7. maj 2017 ob 12:04 Hotel Planinka na Jezerskem ima novega lastnika. Kupila ga je družba direktorja Postojnske jame Marjana Batagelja, ki ga želi preurediti v butični hotel.
"Ko pa prideš ti, se nebo mi razjasni ..." Pohod z Goričkega v Piran Ko je legendarni slovenski glasbenik Vlado Kreslin pred desetimi leti napisal pesem Z Goričkega v Piran , si najbrž ni predstavljal, kakšne ideje bo ta pesem vzbudila pri ljubiteljih njegove glasbe.
26
Kam ta konec tedna? V Ljubljani vegafest, v Podčetrtku čokolada in vino Prvi majski konec tedna bo vnovič postregel z nekaj pestrimi kulinaričnimi dogodki in festivali.
9
Konec tedna v znamenju oranžnih vin Organizatorji festivalov ta konec tedna držijo pesti, da bo vreme lepše od napovedi, v vsakem primeru pa se nam obetajo vinsko-kulinarično bogati dnevi, začenši s petkom, ko se bodo v Izolo ponovno ...
Inovativnost v slovenskem turizmu - od plezalnih počitnic do kulinaričnega vlakca Nagrado snovalec za inovativne turistične ideje in projekte so si letos prislužili štirje finalisti: aktivni turizem za gibalno ovirane osebe, kulinarično popotovanje z muzejskim vlakom, plezalne ...
1
Štajerska prestolnica bogatejša za luksuzni hotel, ki oživlja stari Maribor Maribor je bogatejši za novo vrhunsko gostilno in hotel.
23
Kam ta konec tedna? Na Kras na šparglje, v Brda na rebulo Začela se je sezona špargljev in z njo že tradicionalna prireditev Mesec špargljev na Krasu, ko gostinci mesec dni ponujajo vse mogoče jedi s to zdravo, vitaminov polno rastlino. Tudi sladice.
16
Jadralni padalci in zmajarji - (še) neizkoriščena turistična tržna niša V Sloveniji je več kot 200 vzletišč in pristajališč za jadralne padalce in zmajarje, kljub odličnim razmeram pa še vedno ne znamo izkoristiti vseh možnosti, ki jih to ponuja predvsem v turizmu.
28
Ljubno dobilo vrhunsko restavracijo - za štedilnikom sin Janeza Bratovža Na Ljubnem ob Savinji je svoja vrata odprla restavracija Herbal, ki deluje v sklopu luksuznega Herbal glampinga. V njej bo kuhalnico vihtel Tomaž Bratovž, sin kulinarične avtoritete Janeza Bratovža.
20
Glasujte za najboljšo slovensko restavracijo! Enogastronomski turizem postaja najhitreje rastoča turistična panoga na svetu, tudi v Sloveniji, kjer so celo višje instance le začele tržiti državo (tudi) kot butično kulinarično destinacijo.
39
Foto: Sevnico ob Trumpovi prisegi preplavili tuji novinarji V Sevnici so ob današnji prisegi Donalda Trumpa za novega ameriškega predsednika oz.
51
Krvavec bodo zasedli vrhunski kuharski mojstri Konec tedna smuka na Krvavcu ne bo samo sončna, ampak tudi izjemno okusna.
15
Od Zemona do Movie - najboljše restavracije in vinarji Primorske* Najboljše oz. najbolj profilirane primorske restavracije, vinoteke, vinarji in oljkarji so končno zbrani vsi na enem mestu - v gastronomskem vodniku Okusi Primorske.
19
Onkraj cvička in matevža - Dolenjska postaja kulinarična velesila Dolenjsko je lahko odpraviti kot tisto pokrajino, "kjer se ne pije vino, ampak cviček" in "kjer je že v zraku 0,5 promila alkohola", a Dolenjci so tem stereotipom navkljub v zadnjih letih brez ...
36
Kazalo