Arhiv

ISKALNIK

SEKCIJE

Označi vse Odznači vse
Od: Do:
Način iskanja:
Iskane besede:
Slovenija Svet
Evropska unija Evropske volitve
Gospodarstvo Kultura
Šport Črna kronika
Zdravje Okolje
Znanost in tehnologija Ture avanture
Zabava Pregled tedna
Arhiv novic
Zmagovita vrnitev Nadala; Wawrinka se je poslovil že v 1. krogu Rafeal Nadal je po več kot treh mesecih odigral prvi uradni dvoboj. Španec je v Pekingu premagal Richarda Gasqueta s 6:4 in 6:0. Že v prvem krogu je v Tokiu izpadel prvi nosilec Stan Wawrinka.
Foto: 50 let "strašansko" lepe Monice Bellucci: Staranja se ne bojim Za mnoge ena najlepših žensk na svetu, italijanska igralka Monica Bellucci, praznuje 50. rojstni dan.
Na Dunaju predstavljajo srednjeveško dragocenost iz Krke na Koroškem Zaradi občutljivosti materiala je današnje dni dočakalo le skromno število figuralne ornamentike, s katero so v času srednjega veka krasili vrata cerkva.
Ameriški vojaki se iz Afganistana še ne bodo umaknili Afganistan in ZDA so podpisali dolgo odlašani varnostni sporazum, s katerim bodo ameriške sile lahko ostale v Afganistanu tudi po izteku letošnjega leta.
Jure Leben po pogovoru s Cerarjem ponudil svoj odstop Jure Leben je po zapletih glede magisterija, ki to ni, in po pogovoru s predsednikom vlade ministrici za okolje in prostor ponudil svoj odstop z mesta državnega sekretarja.
Honda type-R s turbomotorjem Honda je tik pred odprtjem avto salona v Parizu razkrila športno različico civica z novim dvolitrskim turbobencinskim agregatom, ki pa je še vedno koncept.
Krka in Olimpija odpirata košarkarsko sezono S superpokalom se bo začela košarkarska sezona. Ob 18.00 se bosta v Šenčurju pomerila Krka in Union Olimpija, neposredni prenos tekme pa si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in MMC-ju.
Plakatna vojna v Novem mestu: Kdo je začel z "inkriminirano nesnago" in drugi "leviti" V Novem mestu so se županski kandidati zapletli v plakatno vojno, saj je štab kandidata Gregorja Macedonija druge kandidate pozval, naj "počistijo predvolilno nesnago z ulic".
Predčasno glasovanje na lokalnih volitvah se med občinami razlikuje Volivke in volivci imajo v teh dneh možnost, da na lokalnih volitvah predčasno glasujejo. Kdaj bo glasovanje omogočeno, je odvisno od občinskih volilnih komisij.
Svitaj se, svitaj … podobe glasbene folkloristike Oktobra bo minilo 80 let od ustanovitve Glasbenonarodopisnega inštituta ZRC-ja.
Avto je čez noč imel 80 tisoč km manj Ko se odločamo za nakup rabljenega avtomobila, so prevoženi kilometri dokaj pomemben dejavnik pri odločitvi.
Odštevamo do večernega dvoboja: pričakujejo 50.000 gledalcev Maribor ob 20.45 čaka prvo gostovanje v letošnji sezoni Lige prvakov. Na lepotici v Gelsenkirchnu Veltins Areni bo Schalke n esporni favorit, a vijoličasti optimistično pričakujejo tekmo.
120 let, odkar je v Škofji Loki prvič zagorela javna razsvetljava Pred 120 leti je Škofja Loka postala prvo mesto na Kranjskem, v katerem je zasvetila javna električna razsvetljava.
Javni dolg: pred štirimi leti 38 %, letos naj bi bil 82 % BDP-ja V prvi polovici leta je javnofinančni primanjkljaj dosegel 5,5 odstotka BDP-ja, kar znaša 996 milijonov evrov. To je precej manj kot lani. Javni dolg pa je junija znašal 77,9 odstotka BDP-ja.
Belgijskemu posiljevalcu odobrili prošnjo za evtanazijo Belgijcu, ki želi umreti, saj trdi, da mu zdravljenje ni pomagalo pri obvladovanju potrebe po spolnem nasilju, je prizivno sodišče v Bruslju dokončno dovolilo evtanazijo.
Tina Maze Popolnoma osredotočena na svoje telo, misli in gibe. Kakšna navada mi je to postala, bom razumela šele pozneje, ampak dokler bom na startu, bodo ti občutki z mano.
Joan Miró, "preveč veličasten za bedasti svet naših intelektualcev" Dunajska Albertina pod naslovom Od zemlje do neba celovito razgrinja življenje in delo Joana Mirója, španskega velikana moderne umetnosti, ki ga prežemata skrivnostnost in vitalizem.
Pop-up dom Dunaj: Mladi slovenski oblikovalci gostujejo pri sosedih Pop-up dom, začasna prodajna razstava mladih slovenskih oblikovalcev, je te dni v sklopu Dunajskega tedna oblikovanja na ogled v avstrijski prestolnici.
Na letni ravni septembra spet deflacija Septembra smo v Sloveniji na letni ravni znova imeli deflacijo. Ta je bila 0,3-odstotna, na mesečni ravni pa so se cene življenjskih potrebščin okrepile za 0,3 odstotka, je sporočil Surs.
AI: "Sramotno nedelovanje EU-ja" pri utopitvah beguncev Samo od junija se je v vodah Sredozemskega morja utopilo 2.200 beguncev, ki so skušali doseči evropsko obalo. Od leta 1988 do danes je ta številka še bolj grozljiva - 21.344 ljudi.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo