Arhiv

ISKALNIK

SEKCIJE

Označi vse Odznači vse
Od: Do:
Način iskanja:
Iskane besede:
Slovenija Svet
Evropska unija Evropske volitve
Gospodarstvo Kultura
Šport Črna kronika
Zdravje Okolje
Znanost in tehnologija Ture avanture
Zabava Pregled tedna
Arhiv novic
Umikajoče vode razgaljajo visoko škodo Po državi se nadaljuje odpravljanje posledic včerajšnjih neurij. Največ škode je na Tolminskem, v Poljanski dolini in jugovzhodu Ljubljane.
Primož Petkovšek: "Mladi ste veliko bolj iznajdljivi in vam je lažje" Primož Petkovšek-Petko je mož številnih talentov in doživetij.
Foto: Zieferblat, kjer je brezplačno vse, razen časa Lokal s konceptom prostora za druženje, v katerem plačaš le čas, je odprl vrata v Ljubljani. Zanimiv poslovni model Ziferblata, ki je obnorel Evropo, pa z opremo pripoveduje tudi zanimivo zgodbo.
Mazda6 z rekordno povprečno hitrostjo Vozniki mazde6 so postavili nov svetovni rekord v 24-urni najvišji povprečni hitrosti serijskega osebnega avtomobila s turbodizelskim motorjem prostornine 2,0 do 2,5 litra s stoječim startom.
Slovan po podaljšku izločil Maribor Rokometaši Slovana so v 1/16-finala Pokala Slovenije nekoliko presenetljivo izločili favorizirani Maribor, ki je na Kodeljevem padel po podaljšku z 32:29.
Sindikati ogorčeni zaradi napovedanega znižanja dodatkov Sindikati javnega sektorja so ogorčeni nad izhodiščnim predlogom vlade za pogajanja o varčevalnih ukrepih za leto 2015, zlasti zaradi načrtovanega znižanja različnih dodatkov.
MOK priznal olimpijsko reprezentanco Kosova Mednarodni olimpijski komite je priznal reprezentanco Kosova. Nekdanja srbska provinca bi lahko tako v Rio de Janeiro leta 2016 prvič poslala lastno olimpijsko reprezentanco.
Ali sodobna družba potrebuje šamane? Na okrogli mizi Psihedeliki v 21. stoletju bo govor o najnovejših znanstvenih dognanjih, etnofarmakološkem ozadju, zgodovini psihoterapevtske in religiozne uporabe psihedelikov.
Real že do odmora napolnil mrežo Liverpoola Derbi sredinega večera v Ligi prvakov je bil odločen že po prvem polčasu, madridski Real je na Anfieldu gladko odpravil Liverpool (0:3) in je v sijajni formi pred sobotnim "el clasicom".
Glasbeni dokumentarci na 52. Viennalu Na festivalu, na katerem vsako leto prikažejo okoli 300 filmov, je posebna pozornost namenjena dokumentarnemu filmu, med glasbenimi dokumentarci sta se letos znašla tudi filma o britanski zasedbi ...
Foto: Poklon Hollywooda izjemnemu Matthewu McConaugheyju Hollywoodski igralec Matthew McConaughey je odlično igralsko leto okronal s še enim priznanjem - prejel je prestižno nagrado american cinematheque award.
Brglez zatrjuje, da je SDS njegove izjave v Mladini iztrgal iz konteksta Predsednika DZ-ja Milana Brgleza je gesta poslancev SDS-a, ki zahtevajo njegovo razrešitev zaradi intervjuja v Mladini, negativno presenetila. Prepričan je, da so izjave iztrgane iz konteksta.
Bulc: K sreči se slovenske in evropske vrednote ne razlikujejo "Slovenska vlada na čelu z Mirom Cerarjem je tista, ki se je upala predlagati mene za komisarko, in danes smo priča srečnemu razpletu," je v pogovoru v Odmevih povedala Violeta Bulc.
Zlata gazela 2014 je Plastika Skaza Zlata gazela 2014, najboljše slovensko hitro rastoče podjetje, je velenjsko podjetje Plastika Skaza, ki se ukvarja s predelavo vseh vrst plastičnih mas.
Na čelo Sove vlada imenovala Andreja Očka V lada je s položaja direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) razrešila Staneta Štembergerja. Na predlog predsednika vlade je za novega direktorja Sove imenovala Andreja Očka.
Tudi Črnkovič mora na Dob - sodišče zavrnilo prošnjo za ponovni odlog V zapor mora še tretji obsojenec v zadevi Patria Ivan Črnkovič - višje sodišče je namreč zavrnilo njegovo prošnjo za vnovičen odlog prestajanja kazni.
Jules Feiffer "Umetniki lahko pobarvajo nebo rdeče, ker vedo, da je modro. Tisti med nami, ki nismo umetniki, moramo stvari pobarvati, kakršne so v resnici, ali pa bodo ljudje mislili, da smo neumni."
Jodlanje in urarstvo na Unescovem seznamu? Švicarji "lobirajo". Švica si prizadeva, da bi na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva med drugim vnesli jodlanje, urarstvo ter tradicijo grafičnega oblikovanja in tipografije.
Erjavec pri regresu za upokojence popustil za 21 milijonov Vlada je po več urah razprave soglasno sprejela ukrepe za rebalans proračuna za leto 2015, v okviru tega pa tudi izhodiščni predlog za pogajanja s sindikati javnega sektorja - razkrila ga bo jutri, ...
Kopitar ostal brez Gračnarja, "Raza" bo rezerva Selektor hokejske reprezentance Matjaž Kopitar je sporočil imena igralcev, na katere bo računal na novembrskem prijateljskem turnirju v Ljubljani.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo