Arhiv

ISKALNIK

SEKCIJE

Označi vse Odznači vse
Od: Do:
Način iskanja:
Iskane besede:
Slovenija Svet
Evropska unija Evropske volitve
Gospodarstvo Kultura
Šport Črna kronika
Zdravje Okolje
Znanost in tehnologija Ture avanture
Zabava Pregled tedna
Arhiv novic
Skoki: Kvalifikacije v Lillehammerju Smučarji skakalci se merijo v kvalifikacijah pred sobotno tekmo svetovnega pokala v Lillehammerju. Od šestih Slovencev imata nastop na tekmi že zagotovljena brata Domen in Peter Prevc.
Ministrstvo za zdravje miri Evropsko komisijo glede tobačnega zakona Slovensko ministrstvo za zdravje je v odzivu na opozorilo Evropske komisije zaradi zamude pri vnosu določb tobačne direktive v pravni red sporočilo, da je predlog zakona že v DZ-ju.
Zeljni polpeti Sestavine: 4 krompirji, 1 skodelica narezanega zelja, 1/2 žličke kumine, 1/2 žličke gorčičnih semen, sol in poper, 1 drobna sesekljana čebula, 1 feferon, olje za cvrtje.
Audiji se v Las Vegasu že povezujejo s semaforji Las Vegas je prvo mesto na svetu, kjer lahko Audijevi avtomobili komunicirajo s semaforji. Trenutno je sistem na voljo le za modele A4 in Q7 in le v mestu greha.
V Avstriji beseda leta postala beseda z 51 črkami Pojem postfaktično, ki ga je za besedo leta 2016 izbrala že založba Oxford Dictionaries, je tudi beseda leta v Nemčiji. V Avstriji so si medtem za besedo leta izbrali precej bolj zapleten izraz.
Kako zveni Doberdob v esperantu? Prežihova ustanova in Esperantsko društvo Maribor sta podprla izdajo prevoda vojnega romana Prežihovega Voranca Doberdob v esperanto. Roman je prevedel pisatelj, publicist in prevajalec Vinko Ošlak.
Potres v Dalmaciji, a poročil o žrtvah ali škodi ni Osrednjo Dalmacijo je malo pred 14. uro stresel potres z magnitudo 4,6, je potrdil hrvaški center za obveščanje 112. Za zdaj sicer ne poročajo o poškodovanih ali večji gmotni škodi.
Šopek filmov leta po izboru Ameriškega filmskega inštituta Ameriški filmski inštitut vsak december sestavi seznam po desetih ameriških filmov in serij, ki so po njihovem mnenju najbolj vredni vaše pozornosti in časa.
Nogometaši iz domače lige (brez Maribora) na dve tekmi v Abu Dabi Slovenska nogometna reprezentanca bo med 4. in 14. januarjem sodelovala na turnirju v Abu Dabiju, kjer bo odigrala prijateljski tekmi s Savdsko Arabijo in Finsko.
Nove, varnejše potne liste začno izdajati v ponedeljek Z ministrstva za notranje zadeve so sporočili, da bodo z začetkom prihodnjega tedna začeli izdajati nove potne liste, ki bodo imeli nove varnostne elemente.
Brglez: Dogovor s sindikati lahko in moramo doseči čim prej Predsednik DZ-ja Milan Brglez je pozval vlado in sindikate javnega sektorja, naj "skušajo doseči sporazumen dogovor, ki bo v korist vsem".
Vipavska dolina obrnila nov list v zgodbi turistične celovitosti Vipavska dolina je dobila novo okno v svet. Uradno so predstavili novo spletno stran in promocijski film, ki filmsko in fotografsko razkošno riše zanimive prednosti in posebnosti doline.
Objavljen drugi del poročila o zlorabi dopinga v Rusiji Preiskovalec Svetovne protidopinške agencije Richard McLaren je v drugem delu poročila razkril, da je bila ruska država vpletena v zlorabo dopinga, v katero je bilo vključenih več kot tisoč ruskih ...
Požar bo upravljal program TV3-ja Bojan Požar s svojo družbo Pro TV Ljubljana prevzema upravljanje komercialnega programa TV3.
Flisar po napaki obstal v osmini finala Filip Flisar je uvodno tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu v Val Thorensu končal v osmini finala. Aktualni svetovni prvak je v kvalifikacijah osvojil 17. mesto.
Zvezdnik filmov Policaj z Beverly Hillsa aretiran na letališču V franšizi Policaj z Beverly Hillsa je ob boku Eddieja Murphyja upodobil moža postave, 30 let pozneje pa se je Judge Reinhold sam znašel vklenjen.
Počivalšek hoške kmete prepričuje glede odkupa zemljišč za novo tovarno Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je obiskal tri kmetije v Hočah, ki imajo v lasti zemljo na območju predvidene proizvodne cone, kjer naj bi načrtovali postavitev večjega Magninega obrata.
Uvoz oktobra na medletni ravni padel, a v 10 mesecih je še vedno višji Slovenija je oktobra izvozila za 2,151 milijarde evrov blaga, kar je 0,7 odstotka manj kot oktobra lani.
Sodišče obsodilo Wildersa zaradi spodbujanja diskriminacije, ne pa tudi sovraštva Nizozemsko sodišče je d esničarskega populističnega politika Geerta Wildersa spoznalo za krivega žaljenja in spodbujanja diskriminacije nizozemskih Maročanov, kazni pa mu ni izreklo.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo