Arhiv

ISKALNIK

SEKCIJE

Označi vse Odznači vse
Od: Do:
Način iskanja:
Iskane besede:
Slovenija Svet
Evropska unija Evropske volitve
Gospodarstvo Kultura
Šport Črna kronika
Zdravje Okolje
Znanost in tehnologija Ture avanture
Zabava Pregled tedna
Arhiv novic
Moskovski studio Mosfilm - kjer so nastale nekatere največje sovjetske in ruske uspešnice Ruski filmski studio Mosfilm je eden najstarejših in največjih filmskih studiev v Evropi, doslej pa je produciral že več kot 2.500 filmov, med njimi nekatere najbolj priljubljene sovjetske in ruske ...
250 let lectarske delavnice - skrivnost v stari recepturi in ročni obrti Letos lectarska delavnica in muzej Lectar v Radovljici praznuje častitljivo obletnico - 250 let delovanja.
Trump v Južni Karolini ostro do Georgea Busha mlajšega V Južni Karolini so se spet soočili republikanski predsedniški kandidati, soočenje pa je bilo najostrejše do zdaj.
Štante prebil led na olimpijskih igrah mladih Tit Štante je osvojil prvo slovensko kolajno na zimskih mladinskih olimpijskih igrah, športnikov, starih od 15 do 18 let, na Norveškem.
V prometni nesreči umrli vsi člani britanske indie rock skupine Viola Beach V prometni nesreči na Švedskem so umrli vsi štirje člani britanske indie rock zasedbe Viola Beach in njihov menedžer.
Einfaltova do točke v Falunu Norvežanka Therese Johaug in Rus Sergej Ustjugov sta zmagovalca tekem smučarjev tekačev na 10 oziroma 15 kilometrov v prosti tehniki v Falunu na Švedskem.
Stalni opazovalec Vatikana pri Uradu ZN-a diplomat slovenskega rodu Ivan Jurkovič Papež Frančišek je za stalnega opazovalca Svetega sedeža pri Uradu Združenih narodov in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi imenoval vatikanskega diplomata slovenskega rodu monsinjorja Ivana ...
Na Sanremu zmagala skupina Stadio, ki bo Evrovizijo najverjetneje izpustila Poprockovska skupina Stadio s skladbo Un giorno mi dirai je velika zmagovalka 66. festivala italijanske glasbe Sanremo.
Viki Grošelj/Reinhold Messner Prostodušno je priznal, da je v "sledenju" svojim sanjam šel do roba in večkrat tudi čez, zato noče biti vzornik drugim.
46 priložnosti za pobeg v čudoviti svet gora, narave in avantur Prva okrogla obletnica Festivala gorniškega filma prinaša 46 filmov z vsega sveta, ki si jih bodo lahko gledalci prihodnji teden ogledali v Ljubljani, Celju, na Ptuju, v Krškem in Domžalah.
Video: Maja Vtič z rekordom ljubenske skakalnice druga Maja Vtič je tudi na nedeljski tekmi na Ljubnem izvrstno skakala. Zaostala je le za Danielo Iraschko Stolz, v drugi seriji pa s 95,5 m postavila rekord prenovljene ljubenske skakalnice.
Pahor Medvedjevu: "Fraza hladna vojna se mi zdi zelo neposrečena" Slovenski predsednik Borut Pahor je ob robu konference v Münchnu ruskega premierja Dmitrija Medvedjeva soočil z vprašanjem, ali se mu zdi izjava o hladni vojni upravičena.
Mladi prebežniki se bodo lahko vključili v program Erasmus+ Evropskemu programu Erasmus+ se bodo lahko prvič pridružili tudi mladi begunci, saj ima izobrazba ključno vlogo pri njihovem vključevanju v novo okolje.
"Spolnost je bila včasih pravica moškega in dolžnost ženske" "Avtentično partnerstvo ustvarimo lahko šele tedaj, ko smo sami avtentični - pristni in popolnoma iskreni sami s seboj," meni Manca Razboršek, angelska terapevtka, ki se ukvarja s čakrami in ...
Welbeck v 95. minuti zadel za zmago nad Leicesterjem V derbiju vodilnih moštev Premier lige je v 26. krogu Arsenal po preobratu ugnal Leicester (2:1) Tri točke je gostiteljem zagotovil Danny Welbeck, ki je igral prvič po desetih mesecih.
Kuba ZDA vrnila izgubljeno raketo Kubanske oblasti so Združenim državam Amerike vrnile vojaško raketo Hellfire, ki so jo junija 2014 Španci po pomoti poslali v Havano.
Flisar malce nesrečno ostal brez velikega finala Po sobotni zmagi je bil Filip Flisar na tekmi v smučarskem krosu v Idre Fjallu sedmi. Izločilne boje je začel odlično, toda zataknilo se je v polfinalu.
Po Igri prestolov v Dubrovnik prihaja še ekipa Vojne zvezd Po Igri prestolov, s katero se je Dubrovnik še bolj utrdil kot ena najbolj zaželenih turističnih destinacij, bo zdaj za promocijo tega dalmatinskega mesta poskrbela še Vojna zvezd.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo