Uporabniki se jezijo nad 50 odstotno podražitvijo vozovnice. foto: c.b. Foto:
Uporabniki se jezijo nad 50 odstotno podražitvijo vozovnice. foto: c.b. Foto:
Najbolje so jo odnesli študenti. Cena mesečne še vedno 17 eur. foto: c.b.

Nedavno napovedane podražitve vozovnic prevoznika v našem glavnem mestu je sprožila nemalo polemik. Tako so svetniki MOL-a sprožili veliko ogorčenje uporabnikov storitev Ljubljanskega Potniškega Prometa (LPP). Dvig vozovnic je po mnenju potnikov previsok. Naj dodamo, da se za 80 centov lahko neomejeno vozite znotraj 90 minut. Po novem z 1. januarjem 2012 pa se boste za enako časovno obdobje peljali v znesku 1,20 eur.
Ob citatu uporabnika m.b. na portalu dnevnik.si, se lahko samo zamislimo, kam pelje zdajšnji župan in kandidat za predsednika vlade g. Zoran Janković naše mesto.
"Dokler bo naš "velecenjeni" gospod župan na veliko gradil parkirne hiše v središču mesta, bo kolaps. Naj raje opusti projekt parkirne hiše pod tržnico, in naj se raje usmeri na P+R sistem na obrobju mesta. Samo tako bo mesto vsaj za nekaj odstotkov zmanjšalo plehovja. Drugi predlog: Najprej je potrebno "poceniti" vozovnice MPP, zgraditi P+R sistem na vseh vpadnicah, tja speljati avtobuse. To je edina rešitev. Po eni strani dam g. Jankoviću prav, po drugi pa bi ga najraje poslal nekam. Promet očitno ni njegova "disciplina". Da ne omenjam, da sem se že večkrat skušal dogovoriti za termin (ob dnevu odprtih vrat vsak prvi torek v mesecu, pa za predloge nima časa. Nekako ne sprejema kritik. Pa še tole, da je "pustil" podražitev vozovnic....če je že tako, da naj bi populacijo navadili na mesečne vozovnice, zakaj za "vraga" niso mesečne vozovnice ostale po stari (34 eur) ceni? Kdo ve, kaj vse se bo še zgodilo v času njegovega mandata."
Okrepljeni del citata bi si morali prebivalci našega glavnega mesta dvakrat prebrati, in se zamisliti nad delovanjem trenutnega župana.
Novico je napisal uporabnik c.b..