Foto:
Foto:
Več kot odstotek glasov bi dobili tudi SNS, SLS, SMS, DeSUS.
Volitev naj bi se glede na raziskavo zagotovo udeležilo 53,2 odstotka volivcev.

Drugo mesto bi s 13 odstotki pripadlo SDS-u, ki pa v nasprotju s trenutno vodečo stranko ugotavlja rahlo rast naklonjenosti. ZLSD bi dobil 6,8 odstotka glasov, kar je približno toliko kot prejšnji teden.

Višjo podporo so izmerili tudi NSi-ju, zanj bi tokrat glasovalo 4,8 odstotka vprašanih (prejšnji teden 4,3 odstotka). Za SNS bi glasovalo 3,6 odstotka vprašanih, za SLS pa 3,3 odstotka sodelujočih v anketi, ki jo vsak teden za RTV Slovenija opravlja podjetje Gral Iteo.

SMS in DeSUS bi dobila dober odstotek glasov, vse druge stranke, ki se bodo 3. oktobra pomerile na volitvah, pa imajo manj kot odstotek podpore. Kar 34,4 odstotka vprašanih se še ni odločilo, kateri stranki bi naklonilo svoj glas.

Na volitve bi odšlo več volivcev kot prejšnji teden
Volitev bi se, kot kažejo izidi ankete, zanesljivo udeležilo 53,2 odstotka vprašanih, skupaj s tistimi, ki bi se jih verjetno udeležili, pa bi jih bilo okoli 69,4 odstotka. Delež neopredeljenih glede odhoda na volitve je v tem tednu nekoliko nižji, in sicer je padel z več kot 13 odstotkov na 12,3 odstotka. Tistih, ki se volitev verjetno oziroma zagotovo ne bodo udeležili, pa je okoli 18 odstotkov.

Telefonska anketa je potekala od 10. do 16. septembra, v njej pa je sodelovalo 909 vprašanih.