Karmen Stavec bo na letošnji Emi nastopila s skladbo A si želiš. Foto: MMC RTV SLO
Karmen Stavec bo na letošnji Emi nastopila s skladbo A si želiš. Foto: MMC RTV SLO

Glasba: Rafael Artesero
Besedilo: Rafael Artesero
Aranžma: Gregor Bezenšek.

Karmen, ki je bila na Emi že štirikrat, nazadnje leta 2003, ko je zmagala s popevko Lep poletni dan (Slovenijo je z angleško različico Nanana predstavljala na Evroviziji v Rigi), bo letos s skladbo A si želiš v sobotnem večeru Eme nastopila 12. po vrsti. Glasbo in besedilo za njeno skladbo je napisal Rafael Artesero, aranžma pa Gregor Bezenšek.

Na MMC-jevih straneh smo vam predstavili že večino izvajalcev letošnje Eme.

Kot je za MMC povedala Karmen, njena letošnja pesem "aranžmajsko verjetno bolj spada v skupino r'n'b'-jevskih skladb". "Ko je nastajala, nismo prvotno pomislili na Emo oziroma na možnost za vozovnico na Evrosong." Kot je povedala, jo je v ponovno prijavo na festival prepričal avtor skladbe Rafael Artesero.

Želi si dober nastop
"Sama nisem imela več namena kar koli poslati na Emo. Navsezadnje me je prepričala njegova melodija ... Nisem pričakovala, da bo skladba sprejeta, tako da o kakšni morebitni zgodbi o Moskvi sploh ne razmišljam. Zelo si pa želim dober nastop," je povedala Karmen in dodala, da je bil njen favorit na lanski Evroviziji prav zmagovalec Dima Bilan. "Priznam, da se mi je zdel Dima Bilan od vsega začetka favorit. Zelo, zelo izstopala je tudi Ani Lorak s ShadyLady ... hudo dobro," je v smehu sklenila Karmen.

A. M.


Glasba: Rafael Artesero
Besedilo: Rafael Artesero
Aranžma: Gregor Bezenšek.