Ansambel Roka Žlindre je po lanskem festivalu Slovenska polka in valček letos slavil skupaj s Kalamari slavil še na Emi. Foto: MMC RTV SLO
Ansambel Roka Žlindre je po lanskem festivalu Slovenska polka in valček letos slavil skupaj s Kalamari slavil še na Emi. Foto: MMC RTV SLO

Letošnji, že 16. festival Slovenska polka in valček bo 9. aprila v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča. Kot je že na žrebanju vrstnega reda tekmovalcev povedal voditelj, urednik in scenarist festivala Andrej Hofer, ekipo veseli, "da gre končno narodna glasba med ljudi, kamor tudi sodi".

Si želite ogledati festival v živo? Sodelujte v nagradni igri za brezplačne vstopnice! Več preberite tukaj. Če sreče ne boste imeli, pa lahko vstopnice kupite tukaj.

Nastopajoči (vrstni red si lahko preberete tukaj) se bodo letos potegovali za naslednje nagrade: nagrado za najboljšo skladbo festivala Slovenska polka in valček po mnenju občinstva (telefonsko glasovanje), nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljši trio in nagrado za najboljši kvintet.

Na odru tudi lanski zmagovalci
Festival bodo odprli lanski prejemniki nagrade za Slovenski valček ansambel Roka Žlindre in ansambel Golte, ki je prejel nagrado za slovensko polko 2009. Pridružili pa se jim bodo člani Godbe na pihala iz Zreč s plesalci plesne šole Maestro v koreografiji Anžeta Škrubeta.

Skladbam Slovenske polke in valčka lahko 9. aprila ob 19.55 prisluhnete tudi na 1. programu Televizije Slovenija, 1. programu Radia Slovenija ter na Televiziji in Radiu Maribor.

Med glasovanjem bodo igrali Zlati muzikanti (pet let delovanja) z Ireno Vrčkovnik (20 let delovanja) ter Štajerskih 7 (25 let delovanja) z Nuško Drašček. Zaigral in zapel bo tudi legendarni dolenjski ansambel Franca Miheliča, ki letos slavi 40 let!