Lani zmagoslavje na Slovenski polki in valčku, letos pa na Emi 2010. Ali bodo Ansambel Roka Žlindre in Kalamari uspešni tudi v Oslu? Foto: MMC RTV SLO
Lani zmagoslavje na Slovenski polki in valčku, letos pa na Emi 2010. Ali bodo Ansambel Roka Žlindre in Kalamari uspešni tudi v Oslu? Foto: MMC RTV SLO
Andrej Hofer in Ana Dolinar
Lani sta prireditev povezovala Ana Dolinar in Andrej Hofer. Foto: MMC RTV SLO

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali Smiljan Greif, Janez Dolinar, Jani Lipičnik, Alfi Nipič in Anka Jazbec, je izbrala 14 skladb (sedem polk in sedem valčkov), obenem pa so določili dve rezervni skladbi. Če se zaradi kakršnih koli razlogov kakšen izbranec ne bo mogel predstaviti v finalu, bosta na vrsto prišli rezervni skladbi - skladba Slovenska pesem v izvedbi Giannija Rijavca & Zidaniškega kvinteta in skladba Lajna v izvedbi ansambla Pogum.

Vrstni red izbrane štirinajsterice bo znan v ponedeljek, zmagovalec 16. festivala pa bo znan 9. aprila. Prireditev, ki jo boste lahko neposredno spremljali na Prvem programu RTV SLO, bo povezoval znani televizijski obraz Andrej Hofer, ki je obenem tudi urednik in scenarist festivala.

Ansambel Roka Žlindre - dve zmagoslavni leti
Lani je gledalce in poslušalce najbolj prepričala skladba Ansambla Roka Žlindre Del srca, ki je po zmagoslavju na Emi 2010, na kateri je nastopil skupaj s Kalamari, znan vsem generacijam in ne le ljubiteljem narodno-zabavne glasbe.

Ansambel Roka Žlindre je na lanskem festivalu Slovenske polke in valčka odnesel dve nagradi - poleg tega, da je bila skladba Del srca najbolj všeč gledalcem in poslušalcem, je obenem dobila tudi nagrado za najboljši slovenski valček 2009. Slovenska polka 2009 je postala skladba Če te luna nosi ansambla Golte. V čigave roke bodo letos romale nagrade?

Izbor skladb po naključnem vrstnem redu

1. Le noč bo prespala ob meni – Zapeljivke
2. Pesem o ljubezni – Štajerski baroni
3. Sedem let sva se ljubila – Iskrice
4. Fičfirič – Novi spomini
5. Pa naj ji bo – Naveza
6. Pridi nazaj – Skupina zaka' pa ne
7. Ljubim ženo poročeno – Veseli svatje
8. Muzikanti, muzikanti – Tapravi faloti
9. Drobna laž – Pajdaši
10. Zdaj, ko je daleč dom – Lisjaki
11. Nekoč bom jaz tvoj angel – Domen Kumer s prijatelji
12. Vem, da nisem sama – Donačka
13. Še čakam te – Vihar
14. Nas glasba osrečuje – Rudi Šantl in Šank kvintet