Prenovljeni sandero nadaljuje tradicijo cenovno dostopnih modelov. Foto: M. Kr.
Prenovljeni sandero nadaljuje tradicijo cenovno dostopnih modelov. Foto: M. Kr.

Avtorji oddaje Avtomobilsko-prometne minute so tokrat nabirali kilometre z najnovejšim romunskim izdelkom, ki nastaja pod okriljem francoskega Renaulta. Poudarjajo, da je prenova lepo uspela in da v sandera še zdaleč niso naložili le zastarele zahodnoevropske tehnike, ampak so ga napolnili s povsem dostojno tehnologijo.

Naprednost in mero zadnje seveda določa razred, v katerem se sandero poteguje za kupce. Drži pa tudi, da se je pod motornim pokrovom skrival najsodobnejši trivaljni malček z 0,9 litra prostornine, ki je skrbel za povprečno varčnost, pri priganjanju pa je ponudil celo dinamičnost, seveda za ceno ekonomičnosti.

Preizkusni sandero je imel dodanih še nekaj malenkosti, ki za osnovni namen vožnje sicer niso nepogrešljive, na primer navigacijo, prostoročno telefoniranje, tempomat in podobno, vendar je cena kljub temu ostala v bližini desetih tisočakov, še ugotavljajo avtorji oddaje Avtomobilsko-prometne minute.

Več podrobnosti s preizkusa dacie sandero, zanimiv pogovor o motorističnih čeladah ter več o novostih na svetovnem in slovenskem avtomobilskem trgu pa lahko poslušate v arhivu oddaj Avtomobilsko-prometne minute.