V Veliki Britaniji so dokazali, da ima lahko note tudi pogon na vesla. Foto: Nissan
V Veliki Britaniji so dokazali, da ima lahko note tudi pogon na vesla. Foto: Nissan

Unikatni primerek, v katerem so izmenično za vesla poprijele britanski nosilki zlatih medalj Helen Glover in Sophie Hasking ter svetovna prvakinja Polly Swann, so seveda izdelali le za promocijske namene, vendar z vsebinskim poudarkom na nekaterih lastnostih avtomobila.

V zadnjem delu je bil tako vgrajen pomični veslaški sedež - serijski note ima namreč v drugi vrsti vzdolžno pomične sedeže -, kamere s 360-stopinjskim vidnim kotom pa so opravljale malce drugačnejšo vlogo. Namesto da bi voznika opozarjale na morebitno nenamerno zapuščanje voznega pasu, so bile v vlogi krmarja na veslaški progi, poleg tega pa so veslačicam zagotavljale tudi stalen pregled nad dogajanjem v smeri veslanja in za njihovim hrbtom.

Vesli so namestili v odprtini zadnjih vrat, ki so ostala pritrjena in seveda odprta, glede na njihov velik kot odpiranja pa so po besedah veslačic omogočale "skoraj" celoten veslaški zamah.

Pri Nissanu vesel sicer ne nameravajo uvrstiti med dodatno opremo, sodeč po navdušenju veslačic nad kamerami in opozorilnim sistemom za nenamerno zapuščanje voznega pasu ali v tem primeru veslaške proge, pa bi morda lahko kaj podobnega uvrstili med svoje športne pripomočke.