Avtomobilnost
()
false
V stoti oddaji bomo pogledali malce nazaj in se, seveda, zazrli tudi v prihodnost. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Avtomobilnost 100: Pogled v preteklost in v prihodnost

Šesta jesenska Avtomobilnost
13. november 2017 ob 06:25
Ljubljana - MMC RTV SLO

V 100. Avtomobilnosti (ob 19.55 na TV SLO 2) smo se ozrli tudi v preteklo delo. Preizkusili smo mazdo CX-5, se pogovorili s poslovnežem, ki je letalo zamenjal za avto in na svoji limuzini obrnil že skoraj milijon kilometrov, ter strnili prve vtise o seat aroni.

Stota oddaja je pravi trenutek, da se ozremo malo nazaj in pogledamo tudi v prihodnost. V stotih oddajah smo govorili s 419 sogovorniki, vam predstavili in testirali več kot 500 avtomobilov ter prevozili nešteto kilometrov, vse to na televiziji, medmrežju in radiu Val 202. Ob tem smo analizirali, kaj Avtomobilnost je in kaj vse zajema.

Preizkusili smo novo generacijo najbolj prodajane mazde, v novicah pa omenili motocikel, ki je kar brez voznika prehitel Rossija. Poleg tega smo se dotaknili dogajanja v avtomobilski industriji ter Tesle, ki je tudi zaradi zamud s proizvodnjo in dobavo modela v zadnjem obdobju pridelal več kot pol milijarde izgube.

Pokazali smo vam vtise s prve vožnje s Seatovim malim športnim terencem, ki smo ga spoznavali v okolici Barcelone. Ta je v času napetosti na tem delu Pirenejskega polotoka pokazal tako katalonske oziroma španske kot nemške gene.

Predstavili smo vam direktorja, ki zaradi slabe izkušnje z letali pozna evropske avtoceste kot lasten žep. V svojih treh limuzinah, ki skupaj štejejo skoraj dva milijona prevoženih kilometrov, na leto prebije približno tri mesece. V letih, v katerih je za vse svoje poslovne poti namesto letala uporabljal avtomobil, se je nabralo tudi kar nekaj zanimivih anekdot.

Martin Macarol
Pot do 100. oddaje Foto: MMC RTV SLO
Dogodek z našimi gledalci Foto: MMC RTV SLO
O pojmu mobilnosti Foto: MMC RTV SLO
Skrb za varnost in izobraževanje v prometu Foto: MMC RTV SLO
Mazda CX-5 Foto: MMC RTV SLO
Tesla Foto: MMC RTV SLO
false
Seat arona
Avtomobil namesto letala Foto: MMC RTV SLO
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Asfaltne dileme
link
25. september: Rodil se je Boris Ziherl
25. september 2018 ob 00:02 Na današnji dan se je leta 1910 v Trstu rodil filozof, politik, marksistični teoretik in publicist Boris Ziherl. Zaradi komunističnega prepričanja je bil že pred drugo svetovno vojno večkrat zaprt.
Več novic ...
Kazalo