Chevroletov enoprostornik bo pozornost vzbujal z drugačnostjo. Foto: Chevrolet
Chevroletov enoprostornik bo pozornost vzbujal z drugačnostjo. Foto: Chevrolet

Novinec v serijski podobi bo prvo javno predstavitev dočakal konec septembra na mednarodnem avtomobilskem salonu v Parizu, saj so pred dvema letoma prestavili tudi prototipno različico. Orlando je zasnovan na osnovi že znane limuzine cruze, v njem pa bo prostora za sedem potnikov. Za pogon bodo na začetku na voljo trije motorji, in sicer 1,8-litrski bencinski motor s 141 KM (105 kW) ter dva 2,0-litrska dizelska motorja z 98 in 122 kW. Kupcem bodo ponudili tri ravni opreme, vse bodo imele že serijsko vgrajen elektronski nadzor stabilnosti ESP, šest varnostnih mehov in klimatsko napravo.

Proizvodnja orlanda naj bi stekla oktobra, na evropskih trgih pa ga je mogoče pričakovati na začetku leta 2011.

Med posebnostmi v potniški kabini orlanda je mogoče izpostaviti dvignjeni položaj druge in tretje sedežne vrste, kar sopotnikom zagotavlja boljši pogled naprej, dizajn armature se po besedah oblikovalcev spogleduje s tistim iz bistveno bolj dinamične corvette, povsem v skladu s smernicami uporabe različnih elektronskih prenosnih telefonov, predvajalnikov in podobnih igračk pa je v orlandu zanje predviden prostor za dvižnim delom upravljalnega dela avdio-informacijskega sistema na sredinski konzoli.

Pri Chevroletu poudarjajo, da bo orlando le ena izmed štirih večjih novostih, ki jih bodo predstavili v Parizu, in da je to v skladu z njihovo evropsko ofenzivo izdelkov, v okviru katere naj bi v prihodnjih petnajstih mesecih predstavili kar sedem novih modelov.

Besedilo: M. Kr.
Foto: Chevrolet