Porsche boxster spyder pride na trg julija, pri trgovcih pa ga je mogoče naročiti že zdaj. Cene za nemški trg, vključno z DDV in deželno opremo, se začnejo pri 79.945 evrih. Foto: Porsche
Porsche boxster spyder pride na trg julija, pri trgovcih pa ga je mogoče naročiti že zdaj. Cene za nemški trg, vključno z DDV in deželno opremo, se začnejo pri 79.945 evrih. Foto: Porsche

Porsche je za avtosalon v New Yorku pripravil premiero odprtega dvosedežnika boxster spyder s klasično platneno streho, ki se spet odpira ročno, tudi menjalnik je na voljo izključno ročni.
Porsche boxster spyder je bil razvit za dinamične voznike, kar pomeni čvrsto športno podvozje, spuščeno za 20 milimetrov, zavore iz modela 911 carrera, bolj direkten volan in 3,8-litrski šestvaljni motor z močjo 276 kilovatov. Za pospešek od nič do 100 km/h porabi 4,5 sekunde, končna hitrost je 290 km/h. Normirana poraba goriva (NEVC) je 9,9 l/100 km.

Lahko je brez klime
S svojskim dizajnom povzema slogovne elemente legendarnih Porschejevih športnih in dirkalnih modelov. Tako sta za vzglavnikoma prek dolgega zadnjega pokrova speljani dve podolgovati aerodinamični izboklini – kot poklon modelu 718 spyder iz 60. let prejšnjega stoletja. Delno mehanska, praktična konstrukcija zložljive strehe spominja na Porschejeve starejše roadsterje. Stranski odprtini za zajem zraka soustvarjata značilen dizajn silhuete. Sprednji del in zadek sta povzeta po modelu cayman GT4.
Notranjost je bolj kot pri katerem drugem boxsterju prilagojena temu, da bi voznik čim bolj nemoteno lahko užival v vožnji. Sedeža za voznika in sovoznika sta zasnovana kot lahki športni školjki s poudarjenimi stranicami. Nov je športni volan s premerom 360 milimetrov. V skladu s puristično zasnovo in zaradi čim večjega prihranka pri teži vozilo v serijski opremi nima niti radia niti klimatske naprave, oboje pa vam lahko tovarniško vgradijo kot dodatno možnost in brez doplačila. Poleg tega je na voljo celoten spekter avdiosistemov za boxsterja. Tako lahko na primer po želji naročite sistem porsche communication management (PCM), vključno s posebnimi funkcijami.