Miha Merljak:
Miha Merljak: "Tudi medij mora prispevati svoj delež odgovornosti za izboljšanje ravni prometne varnosti." Foto:

Miha Merljak je ob tem povedal, da so vsi, ki sodelujejo pri nastajanju oddaje, zelo hvaležni za podeljeno priznanje, saj jim pomeni dodatno potrditev, da mora tudi medij prispevati svoj delež odgovornosti za izboljšanje ravni prometne varnosti.

Oddaja Avtomobilnost na RTV SLO, ki informacije posreduje tudi na spletnem portalu MMC, tvorno pa sodeluje tudi z radijskim programom Val 202, je pravkar sklenila svojo prvo sezono. Prva oddaja je bila predvajana 23. septembra lani, do začetka poletne sheme letos pa so pripravili 30 oddaj, v katerih so pogosto na inovativen način predstavljali tudi prometno-preventivne vsebine.

V tem kratkem času so ob svojem siceršnjem delu pri ustvarjanju TV-oddaje in vsebin na spletnem portalu MMC presegli običajne okvire ter predstavili kar dve družbenoodgovorni pobudi: Bodimo boljši, ki jo je podprl tudi predsednik države Borut Pahor, in pobudo za varnejši prevoz otrok v šolo in nazaj.

Miha Merljak je še povedal, da v priznanju vidi predvsem zeleno luč za nove preventivne ideje, pobude in projekte, ki jih imajo ustvarjalci že zdaj toliko, da upa, da bodo lahko tudi v prihodnje računali na tako velikodušno izkazano razumevanje in pomoč policije, kot so je bili deležni do zdaj.

Oddaja Avtomobilnost se vrača na TV-zaslone septembra, po končani poletni shemi, ko avtorji že napovedujejo nadaljevanje projekta za varnejše šolske prevoze.