Oddajo smo tokrat posneli v studiu Vala 202. Naš kolega jutranji voditelj Janez Martinčič pravi, da resne vsebine, kot je promet, v jutranjih urah pogosto "zapakira" v duhovite, šaljive besede, saj tako lažje dosežejo poslušalce in imajo večji učinek.

Znani glasbeni urednik Andrej Karoli dodaja, da pri izbiranju glasbe posebej ne more upoštevati zgolj voznikov. Še zlasti ne zato, ker med vožnjo vsaka skladba, ki nas prevzame, naj to pomeni, da nam je silno všeč ali pa nas močno razburi, negativno vpliva na samo vožnjo. Med vožnjo naj bi bili zbrani, skladbe pa že same po sebi kradejo pozornost.

S tem se strinja tudi simpatična Nina Pušlar, ki priznava, da se med vožnjo pogosto upeva. Verjetno to počne tudi Jan Plestenjak, a kot svojo hibo, ki se jo bo v okviru naše pobude Bodimo boljši potrudil odpraviti, navaja pisanje sporočil SMS.

V oddaji smo se posvetili tudi novim idejam gumarske industrije, pnevmatikam, ki spreminjajo obliko, proizvajajo električno energijo in celoletnim pnevmatikam z odličnimi voznimi lastnostmi.

V ličarski delavnici smo preverili, kako zaščititi karoserijo pred rjavenjem zaradi drobnih poškodb, ki so pozimi nastale zaradi peska na cesti.

Nabrali smo prve vtise z najmanjšim Mercedesovim shooting brakom, preizkusili pa smo najmanjšega Toyotinega hibrida.

K ogledu Avtomobilnosti vas vabimo vsak torek ob 20.50 na TV SLO 2.

Obiskovalci MMC-ja si boste lahko oddajo predpremierno ogledali že dve uri pred oddajo, vse prispevke iz oddaje pa bomo med tednom objavili tudi v obliki spletnih prispevkov.

Oddajo pripravljata Andrej Brglez in Miha Merljak, ki sta dolgoletna poznavalca avtomobilizma ter avtorja številnih medijskih in prometno-preventivnih dogodkov. Oddajo vodi David Urankar.

Oddajo smo tokrat posneli v radijskem studiu Vala 202. Foto: MMC RTV SLO
Nina Pušlar je priznala, da se med vožnjo upeva. Foto: MMC RTV SLO
Voditelj Vala 202 Janez Martinčič pravi, da je promet resna zadeva. A v jutranjih urah je veliko bolj učinkovito, če te resne zadeve poslušalcem predstavi na duhovit, pogosto šaljiv način.
Glasbeni urednik Andrej Karoli pravi, da je med vožnjo nevarna vsaka skladba, ki te prevzame - v katero koli smer, naj te razburi ali pripravi k petju ... Foto: MMC RTV SLO
Jan Plestenjak se je že obvezal, da med vožnjo ne bo več pisal sporočil. Foto: MMC RTV SLO
Gume prihodnosti bodo spreminjale obliko, proizvajale električno energijo in bodo vse leto omogočale odličen oprijem. Foto: MMC RTV SLO
Na marsikaterem avtomobilu je zima pustila drobne poškodbe laka. Te male pikice je pametno zaščititi. Foto: MMC RTV SLO
Preizkusili smo najmanšega Toyotinega hibrida.