Avtomobilnost
(4)

Poudarki

  • Edinstveni mini za kraljevo poroko
  • Izkupiček od porodaje bo šel v dobrodelne namene
Edinstveni mini, ki so ga izdelali za proslavitev kraljeve poroke, boodo prodali na dobrodelni dražbi. Foto: Mini

Dodaj v

Zelo poseben mini za kraljevo poroko

Mini cooper S
14. maj 2018 ob 07:17
London - MMC RTV SLO

Angleški proizvajalec je pripravil prav posebnega dobrodelnega minija za Harryja in Meghan.

Poroka med princem britanskim princem Harryjem in ameriško igralko Meghan Markle (19. maja) bo izjemno pomemben dogodek, o katerem se bo govorilo še več tednov po usodnem "da". Pri Miniju so želeli izkoristiti vesoljno zanimanje in za kraljevo poroko izdelali prav poseben primerek svojega slavnega jeklenega konjička. Gre za trivratni mini cooper S v beli barvi Crystal ter z barvanimi vzorci in okraski, posvečenimi ženinu in nevesti.

Pod eno streho
Najbolj očiten estetski element posebnega primerka je streha, pri kateri so oblikovalci izdelali grafiko, na kateri so združili elemente zastav, iz katerih prihajata ženin in nevesta. To vključuje črte z zastave Združenih držav Amerike za Meghan in barve zastave Union Jack za Harryja. Poleg tega karoserijo krasijo sive črte, na element ob stranskih smernikih pa so namestili logotip z začetnicama M in H.

Posvetili so se tudi notranjosti in ji med drugim namenili sivo usnjeno oblazinjenje ter posebno okrasitev armaturne plošče. Tu so zapisali imeni mladoporočencev, datum poroke in voščilo.

Ob tem je vodja oblikovanja pri Miniju, Oliver Heilmer, povedal, da so kot ikonična znamka s skoraj 60-letno zgodovino v Združenem kraljestvu počaščeni, da lahko tako zaznamujejo kraljevo poroko.

Zelo posebnega minija bodo prodali na dražbi, izkupiček pa namenili dobrodelni organizaciji CHIVA, ki pomaga otrokom z virusom HIV.

Martin Macarol
Prijavi napako
Komentarji
rs23
# 14.05.2018 ob 08:35
Kdaj pa boste pisali o poroki mojega bratranca konec junija?
izo
# 14.05.2018 ob 08:05
ves ta britanski ponos made by bmw..
pohhood
# 14.05.2018 ob 07:34
Bo Meghan vključena na zadnjem sedežu?
Luka Novak
# 14.05.2018 ob 08:57
@izo

ves ta britanski ponos made by bmw..

.. v slogu kraljeve družine : do 1917 nemška dinastija Sachsen-Coburg-Gotha, kasneje Windsor.

https://www.rtvslo.si/svet/100-let-dinastije-windsor-ali-kako-pomemben-je-angleski-priimek/427379

Glede dražbe : upam, da zberejo čim več. Bo pa zanimivo videti ali bo % več pridobil na ceni one off Mini Royal Wedding edition ali papežev Lamborghini Huracán oz. Lamborghini Huracán »firmata Papa Francesco«
Kazalo