Kakšni so dandanes pravi moški? Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Kakšni so dandanes pravi moški? Foto: freedigitalphotos.net
Maraaya
Maraaya sta v polnih pripravah na Evrovizijo. Foto: Jani Ugrin

Oddaja Vikend paket ta teden že petič na sporedu naše televizije. Bernarda Žarn in Jože Robežnik se vedno potrudita dobiti odlične goste. Na gregorjevo, dan, ko smo nekoč praznovali prvi dan pomladi, danes pa govorimo o tem, da se ptički ženijo, bomo seveda govorili tudi o ljubezni. Ljubezenske vezi in pozneje tudi glasbene so povezale tudi letošnja Emina nagrajenca. Marjetka in Raay Vovk sta odlično prepletla niti ljubezni s strastjo do glasbe in ustvarila duet, ki mu ni bil na letošnji Emi nihče kos. Konec maja odhajata na Dunaj, kjer bosta, upamo, dokazala, da tudi slovenski glasbeniki ustvarjajo odlično glasbo. V naši oddaji pa bo premierno predstavljen videospot za njuno evrovizijsko pesem Here for you.

Da je bila Manca Košir nekoč priljubljena univerzitetna profesorica, nam je vsem znano. Da pa je najprej študirala matematiko, ji ne bi pripisali. Na dan številk se bomo z doktorico in matematikom ter športnim novinarjem Slavkom Jeričem pogovarjali o tem, koliko nas lahko vodijo številke.

Teme tokratnega tedenskega aktualnega dogajanja Jože že pridno izbira. H komentarju in jasnemu izražanju svojega mnenja je tokrat pozval Tino Gorenjak, Vida Valiča in Nejca Šmita. Verjetno bo veliko prahu dvignila tema, o tem, da ni več pravih moških. Po nekaterih raziskavah, ki jih navajajo v oddaji Dobro jutro, naj bi moški zaradi zunanjih motilcev, kot so npr. snovi v plastiki, postajali vse bolj občutljivi, začeli razmišljati kot ženske, dobili ženske oblike telesa ... Je to res mogoče? Pokomentirajte tale prispevek. Vaše mnenje šteje tudi v oddaji Vikend paket.

Med prave moške, ki še vedno dvorijo s kitaro, pa zagotovo sodi tudi univerzitetni profesor in doktor zgodovine Mitja Ferenc. V oddaji bo, prvič v soloizvedbi, v živo predstavil svojo pesem. Zelo po moško bo prepeval: Odpni mi gumb!

Ne pozabite pa tudi na nagradno igro. V igri so vikend paketi po naši deželi.