Družabna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.8 od 36 glasov Ocenite to novico!
Maja Taradi
Nova mis Slovenije je 26-letna Maja Taradi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Maja Taradi
Maja Taradi skupaj z Ano Kondič in Aleno Mušič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Organizatorji so podelili še nekaj lent. Mis osebnosti je postala Alena Musić, mis spleta Urška Gračar, model Atlantisa Maja Taradi, mis Nove Sandra Zulić, mis Slovenskih Novic Maja Taradi, obraz Hitradia Center pa Urška Gračar. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žirijo so sestavljali Anita Ogulin z Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Miha Rakar, direktor Vodnega mesta Atlantis, Mojca Šimnic Šolinc, direktorica Tosame, in Nives Orešnik, mis Slovenije 2012. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Prireditev je povezovala Jerneja Podbevšek Zhembrovsky. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dodaj v

Foto: Dobrodelnost - adut, na katerega stavi nova mis Slovenije

Prva spremljevalka je Alena Musić, druga pa Ana Kondič.
9. september 2016 ob 09:55
Ljubljana - MMC RTV SLO

Imamo jo - novo mis. Ime, ki si ga je vredno zapomniti (vsaj do izbora za mis sveta, ki bo potekal 20. decembra v Washingtonu), je Maja Taradi.

Naslednica Mateje Kociper je 26-letna študentka laboratorijske zobne protetike in ustne higiene iz Ljubljane.

"Zelo sem srečna. Nisem pričakovala zmage. Konkurenca je bila močna, ampak sem vesela, da sem spoznala druga dekleta in marsikoga, ki mi bo lahko pomagal odpirati nove priložnosti," je dejala nova mis tik po razglasitvi Taradijeva.

Taradijevo ste lahko v preteklosti srečali na različnih dobrodelnih dogodkih, kar jo je tudi pripeljalo do samega izbora. "Delala sem na nekem dobrodelnem dogodku, kjer sem srečala organizatorko izbora, ki mi je pojasnila malo več o njem in sem se odločila za prijavo," je pojasnila nova mis.

Meseci priprav so bili tudi zanjo tako kot za vsa druga dekleta priložnost, da si naberejo novih izkušenj. "Najbolj sem se naučila komuniciranja z javnostjo in nastopanja," je priznala Taradijeva. Tako ji je tudi zmanjkalo časa za preživljanje prostega časa, ki ga drugače najraje izkoristi s prijatelji.

A z zmago se delo šele začne, saj jo že decembra čaka svetovni izbor v Washingtonu. In kot je dejala sama, to ne bo njeno prvo potovanje čez lužo. O atributih, s katerimi bo poskušala prepričati mednarodno stroko in občinstvo, pravi, da se mora še pogovoriti z organizatorko izbora Jelko Verk. "Upam, da bom Slovenijo predstavila v čim boljši luči. Mogoče s kakšnim dobrodelnim projektom," je dodala Taradijeva.


Druga spremljevalka mis Slovenije je letos postala Ana Kondič. "Prva rezerva" nove mis Slovenije oz. prva spremljevalka izbora pa Alena Musić, ki je bila zelo vesela zmage svoje prijateljice. "Vesela sem lente. Največ mi pomeni, da sem osvojila naslov mis osebnosti. Zelo pa sem vesela za Majo, s katero sva se najbolje razumeli na pripravah, in mislim, da bova super sodelovali," je dejala Musićeva.

Če bi se ponovil scenarij iz leta 2010, ko se je Sandra Adam predčasno vrnila s svetovnega izbora, Musićeva zatrjuje, da lahko organizator računa nanjo. "Upam, da bom pripravljena, če bo prišlo do tega. Ampak mislim, da ne bo. Maji bom stala ob strani stoodstotno. Stala ji bom ob strani in ji pomagala," je odločna prva spremljevalka. A z novo lento si predvsem želi, da bi se lahko še naprej aktivno udejstvovala v dobrodelnih vodah in pomagala otrokom in najstnicam pri uresničevanju svojih ciljev.

V primerjavi s preteklimi leti se je 12 kandidatk za mis predstavljajo občinstvu in žiriji v neposrednem televizijskem prenosu. Prav tako pa je bila tokrat vloga štiričlanske žirije - ki so jo sestavljali Anita Ogulin z Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, Miha Rakar, direktor Vodnega mesta Atlantis, Mojca Šimnic Šolinc, direktorica Tosame, in Nives Orešnik, mis Slovenije 2012 -, zmanjšana. Njihov glas je štel le deset odstotkov končne ocene.

"Čeprav smo odločali samo o desetih odstotkih, se mi zdi naša vloga simbolična. Na neki način je to dokaz, da sta sprehod in nastop deklet na odru najmanj pomemben od vsega paketa, ki ga mora imeti nova mis. Danes sem bila pozorna predvsem na energijo in toplino, ki jo izžareva dekle. Pozorna sem bila na nastop in navsezadnje tudi na videz, saj je le lepotno tekmovanje," je pojasnila Orešnikova.

Kot je priznala, je bila Taradijeva ena izmed njenih favoritk, in dodala, da je zelo težko najti recept za svetovni izbor. "Lepo je upoštevati smernice, ki jih narekuje izbor za mis sveta, ampak smo jih Slovenci v preteklih letih malo zanemarili. In to je dobrodelnost. Vedno smo bili brez pametnih prispevkov s tega področja in dekle samodejno izgubi točke, če tega ni," je razložila Orešnikova. Že organizatorji izbora za mis Slovenije so tako letos veliko več pozornosti usmerili prav v ta element.

Kam drvijo izbori za mis?
A nezanemarljivo je to, da se priljubljenost izbora z leti manjša oz. je odmev v javnosti vedno manjši. "Z letošnjim letom se mi zdi, da se je izbor malo pobral, ampak vseeno si bo treba nekaj izmisliti, da bo ljudem izbor zanimiv in privlačen. Verjamem, da se po desetih in desetih letih ljudje naveličajo istega kopita. In z isto težavo se ukvarjajo tudi organizatorji svetovnega izbora," je še sklenila Orešnikova.

Še najbolj je ustaljen scenarij treh hodov kandidatk, dolgih oglasnih blokov in nastopov na plejbek glasbenih gostov (med katerimi so se letos zvrstili Manouche, Nuša Derenda in Sašo Gačnik, Marko Vozelj, Andraž Hribar ter San Di EGO) "zamajala" odsotnost odgovarjanja na vprašanja. Namesto tega so vsa dekleta dobila priložnost za krajše predstavitve.

In naj bodo besede, ki jih je izrekla Tamara Vidmar med svojo predstavitvijo, naše sklepne: "Ne stojim pred vami zaradi svojega videza. Tu sem, ker želim pomagati ljudem, živalim, naravi. Nikoli me ni zanimal ustaljen življenjski sistem, ki nas zaradi interesnih skupin omejuje v vseh pogledih. Tisti, ki me poznajo, pravijo, da je prijaznost moja vrlina. Skromna in nezahtevna do drugih. Navdihuje me fotografiranje, veselijo me otroci, dopolnjuje me vegetarijanstvo. Ko boste odhajali od tu, se vprašajte, kaj lahko vi storite za boljši jutri. Imejte radi življenje."

Klavdija Kopina, foto: Sandi Fišer
Ana Kondič
Alena Musič
Lana Potočnik
Sandra Zulić
Envera Bečirović
Katarina Brenčič
Maja Taradi
Danaja Plohl
Tamara Vidmar
Katja Hotko
Iris Prošić
Urška Grčar
Manouche
Marko Vozelj
Ana Kondič
Alena Musič
Lana Potočnik
Sandra Zulić
Envera Bečirović
Katarina Brenčič
Maja Taradi
Maja Taradi
Danaja Plohl
Tamara Vidmar
Iris Prošić
Urška Grčar
Maja Taradi
Maja Taradi
Andraž Hribar
Sašo Gačnik in Nuša Derenda
Maja Taradi
Maja Taradi
Maja Taradi
Maja Taradi
Maja Taradi
Maja Taradi
Maja Taradi
Prijavi napako
Komentarji
sumtb
# 09.09.2016 ob 10:12
Dobrodelnost - adut, na katerega stavi nova mis Slovenije

Noro, mis ki rešuje svet, le zakaj se tega ni že kdo prej spomnil ?
mihaing
# 09.09.2016 ob 10:11
Puhoglavo brezsmiselno tekmovanje. Najlepša je lahko samo med prijavljenimi in ne v SLO. Stereotip... Vsaka ženska je lahko nekaj posebnega in lepa na tašen ali drugačen način. Tile nazivi so žalitev za ostalo žensko populacijo.
sirus
# 09.09.2016 ob 10:14
Ne vem zakaj ne stavijo na joške ali zadnjico, če se prijavijo za lepotno tekmovanje.
Geres*
# 09.09.2016 ob 10:07
Naša nova Mis je torej 26-letna študentka laboratorijske zobne protetike in ustne higiene iz Ljubljane.

Upam, da se študija ni lotila pri 19ih.. ker ta faks bi pa to 26. leta že lahko imela pod streho.

Kar se videnega tiče - nekatere sorazmerno luštne, nekatere pa res podpovprečne. Včasih je bil izbor za Mis Slovenije nek spektakel, danes se odvija skoraj v tajnosti in izgeda da za res lepa dekleta ni zanimiv.
tesnilo
# 09.09.2016 ob 10:03
to še obstaja? vidim ista shema kot pred 20 leti. lepe punce, ni kaj, a tezko bi rekel da najlepse. zirija se vedno krneki (3 zenske v ziriji odlocajo o tekmovanju za najlepso zensko?)

glasbeni gostje prej odvracajo ljudi kot da bi jih pritegnili
sivi gandalf
# 09.09.2016 ob 10:19
"Delala sem na nekem dobrodelnem dogodku, kjer sem srečala organizatorko izbora, ki mi je pojasnila malo več o njem in sem se odločila za prijavo," je pojasnila nova mis.

če se ne spomneš imena dobrodelnega dogodka, ki je vplivalo na tvojo odločitev za prijavo in rečeš, neki dobrodelni dogodek, hahaha se lahko samo dobro nasmejem :)
kobajagi7
# 09.09.2016 ob 10:11
takih je v Sloveniji ta moment najmanj 10.000
drevo1
# 09.09.2016 ob 11:28
Ne stojim pred vami zaradi svojega videza. Tu sem, ker želim pomagati ljudem, živalim, naravi.

Ohh, kako srce-parajoče besede.
DrMinistr
# 09.09.2016 ob 11:28
Foto: Dobrodelnost - adut, na katerega stavi nova mis Slovenije

Še ena, ki se bori za lačne otroke v Afriki, pri tem pa ne zna našteti 5 afriških držav?
pravaresnica123
# 09.09.2016 ob 10:15
"Delala sem na nekem dobrodelnem dogodku,..... NEKEM?? To pove vse o njej!
M.R.S.
# 09.09.2016 ob 11:22
...seveda...pa rešila bo svet in nahranila lačne....bla, bla....:-)
thetilko
# 09.09.2016 ob 11:05
Mah sej je huda, ni pa ravno izvirna.

Kdaj bo kaksna miss, ki bo odvrgla moderc, pokazala sredinec in rekla, da se bo borila za feministicne vrednote. :)
ak
# 09.09.2016 ob 11:01
Men je pa luštna tale nova misica in ji privoščim veliko uspeha. :)
and6
# 09.09.2016 ob 14:52
Vsaka ima svoj faktor ampak tistega, da te vrže na rit pa nobena nima (vsaj zame ne).
lprelesn
# 09.09.2016 ob 12:30
Dobrodelnost -a znajo te še kaj drugega izjavit ?
crtomirjansa
# 09.09.2016 ob 11:35
A je kaksna misica ki se ni stavila na dobrodelnost? Mislm same svetnic
prlek
# 09.09.2016 ob 11:35
Res sem negativno presenečen, da je bila v komisiji gospa Anita Ogulin, ki jo drugače zelo cenim. Zdi se mi, da je izbor mis kot tak v nasprotju z njenim poslanstvom. Pa čeprav se misice vedne grejo dobrodelnost.
zamudnik
# 09.09.2016 ob 10:26
"Lepo je upoštevati smernice, ki jih narekuje izbor za mis sveta, ampak smo jih Slovenci v preteklih letih malo zanemarili. In to je dobrodelnost. /.../"

LOL
Potem pa drugo leto pokličimo kakšno misijonarko z Madagaskarja.
fantomatic
# 09.09.2016 ob 13:18
Škoda ko voditeljice ne moremo poslati na tekmovanje :)
cockatoo
# 09.09.2016 ob 10:21
kobajagi7

takih je v Sloveniji ta moment najmanj 10.000

Ravno tole sem zelela napisati. Zmagovalka OK, ampak ostale, ne, no ... Niso pa nic samokriticne.
Valjhun Kajtimar
# 09.09.2016 ob 12:30
Bo rešila svet. Kako leeepooo.
dunbar
# 09.09.2016 ob 14:24
Grčarjevi Urški pa bi lahko spodnje okončine malo uredili, mozolji, kraste al kaj je tisto ji res na takem odru ne morejo biti v ponos...
claudio21
# 09.09.2016 ob 12:46
Nabavite ji dereze da je nebo metalo po kopalnici tak kot prejšno pipiko.
piš
# 10.09.2016 ob 01:32
AnaKondič foto 7/65 LOL ime :) !!! Čestitke staršem za smisel za humor!
SP 2006
# 09.09.2016 ob 13:16
dobrodelnost - zelo unikaten adut naše misice... kaj pa mir na svetu?!?
gesan
# 09.09.2016 ob 10:36
Dobrodelnost - adut, na katerega stavi nova mis Slovenije
.............................
Ma dajte lepo vas prosim!
To je pa res čistokrvna patetičnost!

Življenje na tem planetu lahko odreši zgolj razumna in dosledna borba proti pohlepizmu, ne pa dobrodolnost tistih, ki bi imeli vse in še več.

Pa saj od tega vendarle drugi nimajo!

Sicer pa, čestitke za osvojeni naslov "najlepše"!
Tudi to nekaj pomeni, dobrodelnost pa raje pustite tistim, ki so malo manj patetični, tistim, ki raje vidijo, da tudi drugi imajo kaj od življenja, sami se pa ne bi videli na ta račun na prestižnih jahtah, salonirali v prestižnih vilah...nosili prestižne obleke, se parfumirali z najdražjimi parfumi, ki so to samo zaradi nekega brenda...bla bla bla
King Viljem
# 09.09.2016 ob 10:29
Tole nima nikakrsnih moznosti v nadaljni konkurenci. Zal..
simon-rupsi
# 09.09.2016 ob 22:40
V komisiji bi morali biti pretežno moški. Kaj bodo ženske ocenjevale ženske.

To je tako, kto da bi mistra ocenjevali moški. Nori ste.
anny22
# 09.09.2016 ob 16:21
Fajn, niso shujšane do kosti! V obraz pa nobena nič posebnega.
v.t.
# 09.09.2016 ob 15:04
slovenka.si

# 09.09.2016 ob 10:15
3 zenske v ziriji odlocajo o tekmovanju za najlepso zensko?

Ženske imamo boljši občutek za estetiko
------------------------------
In navijajo za Kilary, ane?
dkdj
# 09.09.2016 ob 13:54
Res je najlepša med udeleženkami, ne vem pa kaj so gledali, ko so izbrali Ano Kondić za 2. spremljevalko...
Lovec
# 09.09.2016 ob 13:47
.... in mir na svetu.
fantomatic
# 09.09.2016 ob 13:10
Dobrodelnost njen adut, a ni to vsako leto isto od vseh? Lol
Potem pa naj gre pobirati smeti ob potoku in naredi kaj dobrega za naravo.
Govoriti je lahko, za narediti že moraš pa biti spreten in ne samo "lep".
Sicer je pa ta še edina, ki zgleda ok med ostalimi.
AnaKondič me je pa nasmejalo :)
michle
# 09.09.2016 ob 12:20
Moja favoritka je bila Alena Musić, 1. spremljevalka, zelo samozavestna in zrela mlada dama, upam, da ji uspe še na kakšnem izboru. Drugače pa želim veliko uspeha novi zmagovalki.
Glede izbora, verjamem, da se organizatorji trudijo, a sam dogodek za gledalce ni prav nič privlačen. Koreografija, ko pridejo tri dekleta skupaj do konca odra, pa potem zopet vsaka posebej, zelo narejene poze in predvidljivi gibi, vsako leto isto, malo več inovativnosti pa bi le pričakovali.
samy joe
# 09.09.2016 ob 11:11
Do sedaj mi je ostala v spominu samo Teresa Orlowsky.
zerorez
# 09.09.2016 ob 10:39
Urska Grcar je res simpaticna, ostalo pa ... da si sploh upajo prijavit.
gesan
# 09.09.2016 ob 10:38
sirus
# 09.09.2016 ob 10:14
Ne vem zakaj ne stavijo na joške ali zadnjico, če se prijavijo za lepotno tekmovanje.
..........................
Saj stavijo!
A si mislil, da je stvar prestiža...dobrodelnost?
:)
tyhobrahe
# 09.09.2016 ob 10:05
Kaj se vrti po glavi levi in desni na sliki. Čestitke Maji !
ymnenje
# 10.09.2016 ob 09:52
in pa seveda mir na svetu :)
simon-rupsi
# 09.09.2016 ob 22:42
Kondić je in ne kondič..
thetilko
# 09.09.2016 ob 18:47
@slovenka.si

sarkazem? :)

Najprej dedinicija:

"The Miss World pageant is the oldest surviving major international beauty pageant."

Ce bi bilo izgled:karakter 50:50 bi proti tem kvazi dobrodelnim lepoticam za salo vzele krono vse punce, ki v blatu pomagajo na kriznih zariscih, zdravnice brez meja ipd.

Sicer pa imas morda prav, ker sele v bikiniju se vidi pravi karakter? :)

https://www.youtube.com/watch?v=oDPCmmZifE8
thetilko
# 09.09.2016 ob 15:34
@slovenka.si

Seveda ne bi bilo izvirno, samo vredno pogledati. ;) Drugace so ce se ne motim clanice femen lani skakale toples za Putina...
FancyBoy
# 09.09.2016 ob 14:50
@DrMinistr

haha Trobec, dobra :D
pravaresnica123
# 09.09.2016 ob 12:00
Samopromocijska "dobrodoelnost???" je kaj slaba tolažba pomoči potrebnim!
čak mal noris
# 09.09.2016 ob 15:32
"Prisegam na dobrodelnost"!!! Ok, OOOOOK! Torej, vsakemu slovencu zobna proteza!
v.t.
# 09.09.2016 ob 15:07
claudio21

# 09.09.2016 ob 12:46
Nabavite ji dereze da je nebo metalo po kopalnici tak kot prejšno pipiko.
-------------------------------
Omenjena dična gospodična je bila na tekmovanju za Miss Universe in NE Miss Slovenije za Miss sveta. Samo v vednost.
AM
# 09.09.2016 ob 10:55
Potrata denarja, a so lepe fotke :)
sonce12
# 10.09.2016 ob 18:14
Pa kva je s temi že tko kopalke niso nevem kaj potem pa še na vsakem tekovanju zakrivajo zadnjice s temi rutami
slovenka.si
# 10.09.2016 ob 18:39
Pa kva je s temi že tko kopalke niso nevem kaj potem pa še na vsakem tekovanju zakrivajo zadnjice s temi rutami

Kopalke so lepe in rute eleganten dodatek zraven. To je izbor miss Slovenije, ne izbor miss mokre majice ali miss zadnjice. Sicer pa še en dokaz več zakaj je bolje, da so v žiriji večinoma ženske, ki jim porno imagerija še ni popolnoma sprala možganov.
slovenka.si
# 09.09.2016 ob 19:03
Zgolj najbolj plehki, plitvi ljudje ob besedi lepota pomislijo zgolj na zunanji videz in proporce človeka.
Kazalo