Organizatorji so sicer posebno pozornost namenili svetlobnim in zvočnim učinkom. Foto: MMC RTV SLO
Organizatorji so sicer posebno pozornost namenili svetlobnim in zvočnim učinkom. Foto: MMC RTV SLO

Od prvega je tako minilo točno toliko, kot so lahko bili stari najmlajši obiskovalci letošnje zabave, ki je potekala v znamenju bele barve. Na Gospodarskem razstavišču so veliko glasbe predvajali kar z računalnika, kar pa večine obiskovalcev ni motilo. Z nastopi so dogajanje popestrili nekateri slovenski izvajalci: Trkaj, Erik, Da Kru, Challe Salle, Miran Rudan in Manche. Kratek pogovor s zadnjim lahko preberete spodaj.

Vrhunec večera za tiste, ki so ga dočakali, pa je predstavljalal nastop Lucenza, izvajalca velike uspešnice letošnjega leta Danza Kuduro. Poleg njega so nastopili tudi člani zasedbe Sasha Lopez in Švicar Yves LaRock, član zasedbe Africanism All Stars. Nekateri obiskovalci so sicer predvsem zaradi nekoliko preveč zvrnjenih kozarčkov že pred polnočjo zasedli tla ob robu prizorišča in nadaljevanje zabave bolj ali manj prespali. Tisti, ki pa so na zabavo prišli žejni, so v veliki večini taki tudi ostali, saj je bila, na primer, cena piva v mali pločevinki kar štiri evre.

Organizatorji so sicer posebno pozornost namenili svetlobnim in zvočnim učinkom, v manjši dvorani pa so postavili nekaj miz s stoli, kjer so si lahko obiskovalci spočili utrujene noge. Ponovno, kot je za velike dogodke že stalnica, je bilo v garderobi premalo prostora, zato je veliko plaščev viselo kar na ograjah in ležalo po tleh.

Spodaj sledi kratek pogovor z mladim slovenskim izvajalcem.


Si precej sveže ime na slovenski glasbeni sceni. Se lahko na kratko predstaviš?
Moje ime je Elvir, večina ljudi pa me pozna po vzdevku Manche. Prihajam iz Ljubljane, bolj natančno iz Šentvida. Z glasbo se ukvarjam že nekaj časa, resneje pa zadnje leto in pol. Vse skupaj se je začelo po izzidu komada Nočm it domov, ki sva ga naredila s Challetom Salletom. Nato je šlo vse lepo počasi na gor. Izšel je še komad Party non stop in s Salletom sva dobila priložnost za sodelovanje s priznano hrvaško glasbeno skupino Colonia. Trenutno pa pripravljam ogromno materiala, o katerem boste izvedeli več ob izidu.

Od kod ideja za vzdevek Manche?
Zelo enostavno. Moj priimek se glasi Ćeman, tako da sem samo obrnil zloga će in man. Z dodatkom črk c in h namesto č-ja dobiš Manche. Nisem imel nobene ideje za umetniško ime. Je bil pa ravno takrat med mladimi popularen šatro sleng, ki temelji na obračanju zlogov v besedah. Tako da sem uporabil kar to in mislim, da je izpadlo dobro.

Ali glasbo in besedila za svoje pesmi ustvarjaš sam?
Vedno.

Kakšno je bilo zate leto 2011?
Kar se tiče glasbe, dokaj uspešno, čeprav mislim, da je bilo leto 2010 bolj. Je pa res, da sem to leto veliko več pozornosti namenil drugim stvarem, kar se pozna. Ampak zadnjih nekaj mesecev že pridno ustvarjam glasbo in se trudim da bo 2012 boljše.

Kakšni so tvoji upi za prihodnost?
Veliko želja imam. Ustvarjati čim več kvalitetne glasbe za poslušalce. Ostalo je pa bolj zasebne narave.