Družabna kronika
(8)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 31 glasov Ocenite to novico!
Lorella Flego
Lorella Flego bi v vsaki kolekciji lahko našla kakšen kos zase, kljub vsemu pa se ji zdi, da se ljubljanski teden mode ne more primerjati s tujimi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tomaž Mihelič
Tomaž Mihelič je navdušen nad odličnimi manekenkami iz modne agencije, s katero sodeluje v zadnjem letu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tjaša Stanič (levo) z eno izmed nastopajočih manekenk na ljubljanskem tednu mode. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Dodaj v

Foto: "Ljubljanskega tedna mode se ne da primerjati s tujimi"

Drugi dan modnih revij v Kinu Šiška
10. oktober 2012 ob 15:55
Ljubljana - MMC RTV SLO

Na družabni paradi, ki je sledila drugemu sklopu modnih revij tedna mode, smo pri znanih obrazih spet poizvedovali, kaj izmed videnega jih je najbolj navdušilo.

Drugi dan ljubljanskega tedna mode v Kinu Šiška je postregel kar z dvema sklopoma modnih revij. Pozno popoldne so svoje kolekcije predstavili Maja Štamol, Simona Lampe, Miro Mišljen, Maja Ferme, Mojca Celin, Alice Bossman in krznarstvo Eber, večerna modna revija pa je prikazovala pomladno-poletne kolekcije oblikovalcev oziroma znamk Nelizabeta, Nioka, Nena Florjančič, Dajana Ljubičič, Ana Jelinič, Aleksandra Brlan in Sofia Nogard.

Obema modnima revijama je seveda sledilo druženje v preddverju, kjer so si obiskovalci lahko izmenjali mnenja o tem, kar so videli, ali se zabavali ob brezplačnih džintonikih in v nasprotju s prvim dnem, ko je didžej vrtel popuspešnice iz osemdesetih, malce sodobnejših plesnih popevkah.

Na fotografske objektive pripravljenih estradnikov in modnih strokovnjakov je bilo tudi tokrat precej in nekatere izmed njih smo prosili, da pokomentirajo predstavljene kolekcije in celotno dogajanje že tretjega tedna mode pri nas.

"Moda ne izhaja iz Slovenije, je doma v tujini"
Poznavalka mednarodnega modnega prizorišča in voditeljica oddaje Bleščica Lorella Flego nam je povedala, da je uvedba Fashion weeka v Ljubljani "absolutno zanimiva", organizacija pa po njenem mnenju ni boljša le iz leta v leto, ampak tudi iz dneva v dan. Kljub vsemu meni, da je primerjava s tujino nemogoča:

"Moda ne izhaja iz Slovenije, je doma v tujini. V Italiji, Franciji, ZDA, Londonu … Revije tam so seveda čisto drugačne. Gre za veličastno scenografijo, nastopajo manekenke svetovnega slovesa, poleg tega pa ena znamka predstavi od šestdeset do osemdeset kosov."

Lorelli, ki priznava, da osebno prisega na barve in se izogiba črnini, je bilo iz vsake kolekcije všeč po nekaj kosov, do zadnjega sklopa revij (ki naj bi se ga poznavalci zaradi oblikovalcev, kot sta Matevž Faganel in znamka JSP, letos tudi najbolj veselili) pa ne goji posebnih pričakovanj: "Izkušnje so mi večkrat pokazale, da je včasih tako, da se mladi dizajnerji celo bolj angažirajo od uveljavljenih, ker si morda bolj prizadevajo, da je kolekcija uspešna. Morda vložijo več truda, inspiracije, pa so zanimivejše. No, verjamem, da bo dobro."

Tomaž Mihelič: ponosen na odlične manekenke
Novinar, ki se v zadnjem letu kali tudi kot modni agent pri agenciji Immortal, Tomaž Mihelič je včerajšnjo večerno modno revijo obiskal v družbi publicistke in pisateljice Vesne Milek, med predstavljanjem kolekcij pa je manekenke večkrat spodbujal tudi z glasnim odobravanjem. To se mu zdi nekaj povsem običajnega: "Seveda. Sem eden izmed tistih, ki so sproščeni in vedo, kaj so in kdo so, poleg tega pa niso obremenjeni s tem, v kateri vrsti sedijo. Kdo ne bi bil ponosen, da ima tako odlične manekenke in manekene, kot jih ima naša agencija." Tomažu se je na drugem dnevu tedna mode sicer zdela fantastična oblikovalka Simona Lampe, pohvalil je tudi krznarstvo Eber in Majo Ferme, "perfektna" pa se mu zdi tudi kolekcija Ane Jeličič.


Tjaša Stanič: "Vedno boljši smo"
Proti koncu zabave smo pred vhodom ujeli tudi Tjašo Stanič, slovensko manekenko z bogatimi mednarodnimi izkušnjami. Kot na prejšnjih ljubljanskih tednih mode je Tjaša tudi tokrat zadolžena za izbor modelov. Zaradi vpetosti v organizacijo predstavljenih kolekcij ni želela komentirati, vsekakor pa nam je z veseljem zaupala, da opaža napredek pri izvedbi celotnega dogodka: "Modna pista je tokrat bolj razgibana, zaodrje funkcionira bolje. Skratka, vedno boljši smo." (smeh)


V spodnji fotogaleriji si lahko ogledate, kateri znani obrazi so se na drugem večeru slovenskega tedna moda nastavili našemu fotografskemu objektivu.

E. K.
Anja Križnik Tomažin
Tinkara Kovač
Tjaša Kokalj in Iryna Osypenko
Maša Kljun in Nina Jagodič
Danica Lovenjak
Prijavi napako
Komentarji
I v 3 k
# 10.10.2012 ob 20:30
Ma sej so luštna dekleta, pa večinoma prav lepe oblekce, ampak res bi rad videl (normalno) dekle, ki bi se sredi belega dneva upalo iti na ulico z razgaljenimi prsmi, kot so nekatere na fotkah.
picko2
# 11.10.2012 ob 09:13
In je Mojca Celin in ne Simona.
Kateri bedak je to pisal. Tudi na TTX je narobe.
PONOS
# 11.10.2012 ob 07:48
90%mladih žensk 5% gayev5%donatorji.
Hohštapleraj/wanna be über alles...
valiant
# 10.10.2012 ob 23:26
O jej. Z izjemo 11 slike za zjokat...
Jey Key
# 10.10.2012 ob 19:22
Še dobro, da nisem šel ... glede na to, da se ne more primerjati s tujimi.
jales
# 10.10.2012 ob 19:03
Seveda se lahko primerja! Dokaz je na sliki 12(obvezni black child).
milkshake
# 10.10.2012 ob 17:05
Matevž Faganel...ne Matjaž. Novinarji ste vedno bolj površni...
Ćićo
# 10.10.2012 ob 16:42
A mora vlada dati spet denar, da se bomo lahko primerjali z npr. Milanom?

Baje ima vlada gos, ki nese zlata jajca, baje....pa nič nočejo dati...baje
Kazalo