"Kako zelo boli," tarnajo eni. "Mala malica", odgovarjajo drugi. Foto: EPA

Na celjskem sejmišču se bo predstavilo 20 mojstrov tetovaž in ponudnikov opreme za tetoviranje in drugih, z okraševanjem telesa povezanih razstavljavcev, obiskovalci pa bodo imeli tako priložnost, da se na enem mestu pogovorijo z različnimi umetniki poslikave telesa ter s tistimi, ki so si že omislili eno ali še precej več tetovaž.

Na novinarski konferenci pred konvencijo so povedali, da tetoviranje tudi v Sloveniji postaja vse bolj priljubljen način okraševanja telesa in izražanja človekove individualnosti, s konvencijo pa želijo najboljši slovenski mojstri tetoviranja ne le zainteresiranim ljubiteljem tetovaž, temveč širši slovenski javnosti pokazati, da s svojim delom nič ne zaostajajo za kolegi iz tujine.

Razstavni del konvencije bo dopolnjeval tudi spremljevalni program s štirimi glasbenimi koncerti - nastopile bodo skupine The International Rock'n'roll Circus, Bitch Boys, Dismissed in Eight Bomb. Potekalo bo še tekmovanje za najboljšo barvno in črno-belo tetovažo, artist Blaž bo na dveh modelih prikazal izdelavo bodypaintinga na temo tetovaž, umetnica Gea Erjavec pa bo v petek pritegovala poglede s svojim ognjenim šovom. Na ogled bo še razstava umetniških del kulture poslikave telesa - predstavilo se bo sedem umetnikov z različnimi tehnikami.

Do prve slovenske konvencije tetoviranja nas loči še nekaj dni, zato vam v spodnji galeriji ponujamo nekaj utrinkov s "sestrskih" konvencij z vsega sveta!