Zala Đurić Ribič in njena mama, igralka Tanja Ribič, sta bili najbolj navdušeni nad kreacijami Nataše Hrupič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zala Đurić Ribič in njena mama, igralka Tanja Ribič, sta bili najbolj navdušeni nad kreacijami Nataše Hrupič. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nina Pušlar
Nina Pušlar pravi, da se najraje obači v črno, zato so ji blizu kosi Zorana Garevskega. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Manca Špik
Manci Špik se zdi, da je prejšnji teden mode ponudil več. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Iva Krajnc in Aljoša Bagola
Iva Krajnc (na fotografiji s fantom Aljošo Bagolo) si zaradi delovnih obveznosti ni utegnila ogledati več kot ene modne revije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Od tretjega, sklepnega dne modnih revij na ljubljanskem Fashion Weeku so si modni poznavalci neuradno obetali največ, saj je svoje kolekcije takrat premierno prikazalo največje število že uveljavljenih oblikovalcev. Svoj pogled na prihodnjo pomladno-poletno sezono so zadnji dan tako predstavili Zoran Garevski, Jelena Proković (JSP), Nataša Hrupič, Matevž Faganel, Marta Vodeb in drugi.
Po koncu zadnje revije so se obiskovalci, med katerimi je bilo ravno tokrat največ slovenskih estradnikov, kot prejšnje dni zabavali ob plesni glasbi, brezplačnih džintonikih in medsebojnem kramljanju.
Vodjo modne agencije Majo Raspopovič smo zaslišali le nekaj trenutkov po končani modni reviji. Povedala nam je, da je izmed vseh nanjo največji vtis naredila Dajana Ljubičič, poleg nje pa sta jo očarala tudi Matevž Faganel in Zoran Garevski, saj pravi, da so ji blizu njegove "lepo krojene, naravne in čiste linije".
Manca Špik: "Prejšnji teden mode mi je bil bolj všeč."
Med klepetom pred vhodom na prizorišče smo zmotili tudi pevki Nino Pušlar in Manco Špik - obe sta si utegnili ogledati le zadnjo modno revijo. Nina, ki je sicer pretežno zvesta kreacijam Nine Šušnjare (tudi tokrat je nosila hlače in ogrlico omenjene oblikovalke, ki pa svoje kolekcije na tokratnem tednu mode ni predstavila), je po kratkem premisleku povedala, da ji je bil všeč Zoran Garevski, saj osebno prisega na črnino, ki je pri njegovi kolekciji občutno prevladovala.
Manca Špik nam je priznala, da je bila med ogledom revije pozorna predvsem na zanimive kroje hlač, saj gre za kos oblačila, v katerem se sama počuti najudobneje. Pevka je ob tem dodala, da se ji je zdel prejšnji teden mode morda za odtenek boljši: "Sicer sem laik in rekreacijski ljubitelj mode, a osebno sem bila morda bolj navdušena nad prejšnjim Fashion weekom, mislim, da je ponudil kakšen dober kos več."
Tanja Ribič globoko občuduje naše oblikovalce
Igralka Tanja Ribič si je sklepno modno revijo ogledala skupaj s svojo hčerko Zalo Đurić Ribič, ki pa je glede na stilsko dodelan videz tudi sama ljubiteljica mode. "Jaz se palim predvsem na vintidž," nam je v razigrani mladostniški maniri priznala Zala, ki pa se je, enako kot njena mama, najbolj navdušila nad kreacijami Nataše Hrupič.
Tanja Ribič, ki sicer priznava, da modnih smernic ne spremlja redno, je dodala, da se ji zdijo vsi naši oblikovalci vredni hvale: "Do njih gojim globoko občudovanje, tudi do tega, da vztrajajo in delajo kljub naši majhnosti. Da pri nas premoremo takšne entuziaste." Všeč ji je bil tudi nostalgični moment Marte Vodeb, ki je za glasbeno podlago svoje "princeskaste" kolekcije uporabila priljubljeno zimzeleno popevko Dekle iz zlate ladjice: "Fantastično je bilo. Sem kar malo zapela zraven. Na trenutke sem prav videla Dušo Počkaj v filmu Ples v dežju."

Iva Krajnc: Finančna kriza se na trenutke pozna pri izbiri materialov
Dva, ki sta nam zaupala, da sta v videnih kolekcijah pogrešala več barv, sta modni agent Erik Ferfolja in igralka Iva Krajnc. Erik nam je sicer pojasnil, da je bil pozoren predvsem na moškim namenjene kose, deloma tudi zato, ker so jih nosili modeli iz njihove agencije.
Igralka Iva Kranjc, še ena izmed tistih, ki si je zaradi delovnih obveznosti lahko ogledala šele zadnjo modno revijo, je dogodek obiskala v družbi svojega fanta Aljoše Bagole. V kratkem pogovoru nam je povedala, da jo veseli, da je program vedno bogatejši, vseeno pa se ji zdi, da se pri določeni izbiri materialov tudi v modnem svetu poznajo posledice finančne krize.
Kino Šiška sicer uradno ni prizorišče, namenjeno zabavam, ki bi trajale dolgo v noč, a druženje lepih, slavnih in modno ozaveščenih obiskovalcev se je kljub vsemu nadaljevalo tudi po polnoči in po tem, ko je brezplačen džin že pošel.