Dedku mrazu so se pridružili snežaki, medvedi, zajci in druga pravljična bitja. Foto: BoBo
Dedku mrazu so se pridružili snežaki, medvedi, zajci in druga pravljična bitja. Foto: BoBo
Dedek Mraz v Ljubljani

Dedek Mraz se je v spremstvu pisane druščine živali in številnih pravljičnih bitij odpravil na sprevod po mestu ter pri tem malčke in njihove spremljevalce obdaroval z modrimi nasveti in bomboni. Zaradi dežja ga je tokrat na poti spremljalo malo ljudi, tako da je večjo množico pričakovati v prihodnjih dneh, ko bo dedek Mraz ponovil svoj obisk.

Sprevod je krenil malo po 17. uri izpred Mini teatra na Križevniški ulici. Po Bregu je pot nadaljeval čez Čevljarski most do Mestnega trga in zatem po Stritarjevi ulici in čez Prešernov trg, kjer ga je tradicionalno pričakalo največ ljudi.

Pot ga je zatem vodila po Wolfovi ulici do Kongresnega trga, kjer se je pomudil tudi na odru. Kočija se je nato po Gosposki ulici vrnila proti Mini teatru, ki prireditev ob pomoči Turizma Ljubljana in Mestne občine Ljubljana tudi pripravlja.

Mini teater bo v zadnjih dneh leta poskrbel tudi za pestro dogajanje na odru Kongresnega trga, kjer bo v času postanka sprevoda dedka Mraza, vsak dan od 17.30 do 18.30, pripravil kratke izseke iz nekaterih svojih predstav. Dedek Mraz bo otroke v Ljubljani pozdravljal še vsak dan do nedelje.

Dedek Mraz v Ljubljani