ŠVIC je letošnje leto zaznamovalo vroče sonce in okoli 9.000 obiskovalcev. Foto: Organizator
ŠVIC je letošnje leto zaznamovalo vroče sonce in okoli 9.000 obiskovalcev. Foto: Organizator
Dogajanje so zaznamovale številne dejavnosti in igre čez dan. Foto: Organizator

Po podatkih organizatorjev se je letos dvodnevnega dogajanja udeležilo več kot 9.000 obiskovalcev. Tudi letos so organizatorji na svojem odru dva večera gostili prepoznavne obraze slovenskega glasbenega prizorišča. Prvi večer je največ navdušenja požel nastop Big Foot Mame. Noč, ki sta jo med drugim zaznamovala tudi nastopa Zorana Predina in spremljevalne skupine CoverLover ter hrvaških ambasadorjev retra Jinx, pa so sklenili s svojimi ritmi elektro-swinga člani skupine Manouche. Petkovo dogajanje pod odrom se je končalo okoli tretje ure zjutraj.
Obiskovalce so v sobotno jutro zbudili ŠVIC-ove kapljice in trubači s poskočno budnico. Športniki so ves dan preživeli na igriščih za nogomet in odbojko. Spet drugi so uživali na delavnicah borilnih veščin in bobnanja. Med številnimi popoldanskimi dejavnostmi je največ pozornosti požel t. i. 'car wash', navdušile pa so tudi že tradicionalne igre za študentske klube iz vse Slovenije. Številni so na hitro ohladitev skočili v bazen, drugi pa so se raje v senci pripravljali na večer.
Sobotni večer so po ogrevanju s Shanaroid, Up N' Downs in Kill Kenny popestrili člani zasedbe Elvis Jakson, Dan D v rokerski izvedbi in Tabu. V nedeljsko jutro pa so obiskovalce popeljali člani tribute skupine RHCP – Real Tribute Band.

Vabljeni k ogledu petkovega in sobotnega utripa na festivalu. Foto: organizator