Ste za kombinacijo 'retro' in sodobnega sloga? Foto: Peter Škrlep
Ste za kombinacijo 'retro' in sodobnega sloga? Foto: Peter Škrlep

Rubrika, ki jo lahko vsako soboto spremljate v sklopu oddaje Sobotno popoldne in s katero želijo ustvarjalci širiti zavest o notranjem opremljanju, se je dobro "prijela" med gledalci, ki se za prenovo doma še vedno lahko prijavijo na spletnem naslovu sobotnopopoldne@rtvslo.si. Če boste med srečnimi izbranci, vam bo na pomoč priskočila Mateja Panter, ki je v prvi oddaji opremila zakonsko spalnico.

"Pisarniško" ozračje je omehčala z zamenjavo žaluzij za aktualne plisirane zavese, težavo z vedno umazanimi stenami zaradi naslanjanja pa je rešila s pralnimi tapetami. Z zasukom postelje je Panterjeva pridobila veliko prostora in tako v spalnici uredila še bralni kotiček z udobnim foteljem. Tako je odlično kombinirala retropohištvo z modno in funkcionalno lučjo znanega slovenskega oblikovalca Silva Kačarja.

Mateja Panter deluje kot samostojna arhitektka na področju arhitekture, oblikovanja in notranje opreme, kreativnega svetovanja ter v publicistiki o arhitekturi in oblikovanju. Kreativne vizije uresničuje z ustvarjanjem novih realnih prostorov in predmetov, ki so funkcionalno dovršeni in oblikovno privlačni z namenom kakovostnega umeščenja v okolico in ugodnega vpliva na počutje uporabnika.

Nekaj utrinkov iz prenovljene spalnice si oglejte na fotografijah.