Lana v London odnaša tudi kristalno skledo za Julio Morley in črno vazo za dobrodelno dražbo. Foto: MMC RTV SLO
Lana v London odnaša tudi kristalno skledo za Julio Morley in črno vazo za dobrodelno dražbo. Foto: MMC RTV SLO
Zadnje lepotne priprave Lane pred odhodom. Foto: Organizator
Slovenijo namerava intenzivno promovirati - tudi z bogato zalogo artiklov iz serije I Feel Slovenia.
Lano bo v London spremljala vodja projekta Eva Repič, ki pa bo morala nato našo predstavnico, kot to velevajo pravila, zapustiti. Foto: MMC RTV SLO
Za talisman bo imela mamin prstan (na sliki). Foto: MMC RTV SLO

Lana bo z Brnika poletela ob 17.00, nazaj se vrača 8. novembra, v teh treh tednih pa bo prva dva dni izkoristila zgolj za zabavo in uživanje ("V Londonu se vedno kaj dogaja, tudi, če je ponedeljek!"), nato pa jo čakajo raznovrstni podizbori (mis športa, mis top model ...), izleti in priložnost za spoznavanje preostalih deklet.

Finalni izbor Miss sveta bo RTV SLO 2 predvajala 6. novembra ob 21.30.

Tekmovalke bodo tako prepotovale vso Veliko Britanijo, v nedeljo se odpravljajo za pet dni na Škotsko.
Česa pa se najbolj veseli? "Vsega. Komaj čakam, da se vse začne, da spoznam punce, s katerimi smo se že dodale na Facebooku in Twitterju."
Nad dekleti bodo za časa tekmovanja budno bdele osebne varuške, nekakšne deklice za vse, ki jim bodo nudile masažo, skrbele za njihovo garderobo, če bo treba, pa bodo skočile tudi v lekarno po aspirin. Poleg tega bosta med osebjem tudi dva psihologa, 10 zdravnikov in en varnostnik na pet deklet.

21-letna Grosupeljčanka bo poleg dveh kovčkov oblek (med njimi izstopa finalna toaleta v kreaciji Maje Ferme) v britansko prestolnico ponesla tudi cel kup promocijskih daril in brošur o Sloveniji, ki jih bo razdelila med sotekmovalke. Za lastnico licence, Julio Morley, pa prinaša posebej zanjo izdelano kristalno skledo iz Rogaške Slatine z motivi slovenskih narodnih noš.

"Pa da vidimo, kaj bo"
Lana je za MMC povedala, da pričakovanj nima. "Na tekmovanju sodeluje ogromno punc, se bom pa potrudila po svojih najboljših močeh, pa da vidimo, kaj bo," je odgovorila na vprašanje, ali jemlje londonsko odpravo morda bolj kot priložnost za promocijo Slovenije, kot pa da bi upala na vidnejšo uvrstitev.

Pod ta "trud po najboljših močeh" sodi težka prtljaga oblek in kozmetike, povsem novi lasni podaljški, kozmetični tretma tik pred odhodom in intenzivne vaje koreografije, s katero se bo predstavila.
Ob vsem tem pa ji bo mogoče pomagal še kanček vraževerja - mamin prstan, ki ga Lana vedno nosi s seboj za srečo.

MIS SLOVENIJE ŽE MARCA?
Julia Morley, lastnica licence za izbor mis sveta, je slovenskim organizatorjem sporočila, da morajo svojo predstavnico prihodnje leto izbrati že do začetka aprila. Več podrobnosti bo znano na tiskovni konferenci po prihodu Lane domov, a organizatorka Eva Repič je povedala, da to pomeni, da bo izbor mis Slovenija leta 2012 najverjetneje potekal konec marca.

Časovna stiska in distanca uničila zvezo
Za svetlolaso Slovenko bodo na finalni prireditvi 6. novembra pesti stiskali tudi starši in prijateljice, ki jih Lana pozna še iz študijskih let v Londonu. Kaj pa fant? "S fantom pa žal - ali pa na srečo? - nisva več skupaj," je izdala novinarjem Lana.
Razšla sta se pred mesecem dni, kot vzrok pa je navedla predvsem distanco in časovno stisko. On namreč živi v Londonu, kar ni ravno krepilo zveze.
Poleg tega pa je ona imela v zadnjih mesecih preveč dela s pripravami na Miss sveta. "Še vedno ostajava kolega, v Londonu se bova tudi dobila na pijači," je še dodala misica.

In načrti po Londonu? "To pa je še skrivnost," se je nasmihala Lana, ki pravi le, da se namerava še naprej ukvarjati z manekenstvom in morda oblikovati obleke ali nakit. Se še odloča.
Ob tem pa je vodja projekta Eva Repič namignila, da lahko izda le, da bo Lana na neki način pomagala njej.