Družabna kronika
false
Stand up komik Andrej Težak - Tešky je strnil svoje misli o letošnji predvolilni kampanji v okviru MMC-jeve akcije Grem volit!. Foto: MMC RTV SLO
false
Zlatko je opozoril na pomembnost predsedniške funkcije in priznal, da se volitev udeležuje že od 18. leta. Foto: MMC RTV SLO

Grem volit!: predsedniška kampanja, ki je pustila komike hladne

Zlatko in Andrej Težak - Tešky o predsedniški kampanji
22. oktober 2017 ob 21:35
Ljubljana - MMC RTV SLO

Stand up komik Andrej Težak - Tešky in raper Zlatko sta v okviru akcije Grem volit!, kjer so na MMC-ju glavno vlogo v iskanju popolnega predsednika prevzeli mladi, po prvih neuradnih izidih strnila svoje misli o kampanji in (ne)udeležbi mladih na volitvah.

"Očitno so odrasli v času, ko se jim vse zdi samoumevno. Če bi morda določeno število mladih poslali v kakšno državo, kjer so močnejše roke, bi se jih morda, ko bi prišli nazaj v Slovenijo, udeležili redneje. Ne glede na to, kakšen je položaj ter kaj se govori in kaj se sliši. Mislim, da imamo vsi svojo glavo. In da je najbolje poslušati samega sebe. Nimam nič proti tistim, ki ne gredo. Ampak kot državljan, če že imaš to možnost - in zaradi katere ljudje tudi umirajo -, bi bilo to lepo izkoristiti. Mladi imajo več izbir - nekateri se radi zabavajo, drugi šolajo oziroma ukvarjajo s čim tretjim," je dejal Zlatko v pogovoru z MMC-jevo novinarko Tino Hacler v medijskem središču Cankarjevega doma. "Navsezadnje bi bilo lepo, če bi znali malo več ceniti in spremljati zadeve ter jih pozneje tudi podpreti ali ne."

Zlatko je pogrešal v kampanji malo več diplomacije oziroma resnosti. "Ni mi všeč to, da se za 'hec' marsikdo prijavi. Funkcija se mi zdi diplomatska, ki je morda državljani ne jemljejo tako resno. Malo je premalo spoštovanja, tako medijev kot kandidatov. Vseeno to ni 'kafanska priča', kjer bi lahko vsak govoril in se spoznal na vse," je poudaril Zlatko.

Podobno kritičen do pomanjkanja spoštovanja do funkcije predsednika je bil Tešky: "V Sloveniji se zelo veliko govori, kako je predsednik popolnoma nepomembna funkcija, kako je samo marioneta. Še sam Pahor je rekel, da je nepomemben. Dajmo ga potem ukiniti. Ne dajmo potem tega denarja za predsednika, če ga sploh ne potrebujemo. Rad bi takšnega, ki bi kaj naredil."

Kot je poudaril stand up komik, ki je letos pustil svoj pečat v družbi s tekom za dobrodelne namene, so ga bolj zanimali kandidati, ki niso prišli niti v ožji krog in mu ni niti 3.000 ljudi reklo: "Ej, go!" Pri tem je izpostavil Andreja Rozmana - Rozo: "Ampak nisi politik, če znaš napisati dobro pesem ali si dober na odru. Ali Damjan Murko. On se je vzel od nekod in kandidira. Tako in tako je bila vse farsa - tako kot očitno celotne te volitve."

Vseeno pa je dodal, da je bila predsedniška kampanja vse prej kot razburljiva. Ko ga je MMC-jeva novinarka vprašala, kakšen material bo ta kampanja za stand up, je odgovoril: "Glede na to, koliko so vsi kandidati vložili truda, ga bomo mi veliko težje več, da se bomo lahko delali norca iz tega. Najbolj dolgočasne volitve na svetu. Več vem o volitvah o Egiptu kot to, kateri so bili kandidati. Kot da se volitve ne bi zgodile."

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
sig550sniper
# 22.10.2017 ob 22:04
Hočete udeležbo mladih? Naredite elektronske volitve. Seveda to ni nikomur v interesu
brehme
# 22.10.2017 ob 22:16
Slovenski komiki so žaljenje za žanr komedije.
ABADON
# 22.10.2017 ob 22:14
20 let poslusamo, da predsednik nima nobenih pristojnosti... in potem se vsi pametni sprasujejo zakaj je nizka volilna udelezba in da je za njo kriv Pahor. Res genijalci.
NikMan
# 22.10.2017 ob 22:36
Elektronske volitve!
Franc Pijanc
# 07.11.2017 ob 05:52
Vrjetno je sto razlogov zakaj folk ne gre volit, ampak največji je pa to da se jim ne da....elektronske pa bo.
Wasabi
# 25.10.2017 ob 22:41
Elektronske niso varne, nihče v Evropi jih verjetno nima.

Elektronske volitve niso varne za oblastnike. Danes se posluje po netu, banko imamo na netu, borzo ne netu, in tebe so uspeli prepričati, da volitve pa ne bi bile varne? To je že prav komično no:D
ABADON
# 23.10.2017 ob 18:14
Borut se je za miško opravičil. Kaj je tukaj nizkega? Se je pri nas se kdo kdaj za kaj opravicil?
SamoSai
# 23.10.2017 ob 10:41
@ABADON
"Kaj je Pahor takega naredil, da dobiva kritike o tem kako je razvrednotil funkcijo predsednika?"

Kaj ne živiva v isti državi? "Miška" je samo podn od podna.
Pa obrniva vprašanje: kaj je Pahor naredil naredil, da je dvignil ugled predsedniške funkcije? Mogoče nekaterim veliko, meni osebno nič. "Borutovanje" mi k temu pač ne prispeva več kot to, da se z otroci lahko nasmejemo enako kot drugim "foram" iz interneta... kar je zelo žalostnol. Zelo rad bi videl, da bi bilo drugače. Spoštujem Boruta kot človeka,kot predsednika pač ne.
Da res je, naveličan(i) sem(o) politikanstva in mešanje megle, vendar nam je Borut dokazal, da se da še vedno spustiti še niže, čeprav smo milsili, da nižje pač ne gre. Ampak, to je samo moje mnenje, zrastlo na mojem zelniku.
ABADON
# 23.10.2017 ob 09:39
SamoSai
Ponavljas mantro, ki je pac zrasla na nekem zelniku. Dolgocasno. Obtozevat Pahorja za nizko volilno udelezbo je smesno. Kaj je bilo prej kura ali jajce?
Kaj je Pahor takega naredil, da dobiva kritike o tem kako je razvrednotil funkcijo predsednika? To je smesno in pateticno. Kot je smesno in pateticno, ko Jansa za nizko volilno udelezbo obtozuje Pahorja.
Folk ni sel na volitve, ker ma dost mesanja megle in politikanstva, ne pa zato ker je Pahor rekel miška mala.
Vceraj smo poslusali dve kandidatki oziroma kar tri, ki so bile full vesele svojega 1% glasov. Potem je bil super vesel in dobre volje Popovic, navdusena je bila Tomceva in Novakova. Pa ves iz sebe je bil Sisko. Skratka vsi so se super odrezali!!!
SamoSai
# 23.10.2017 ob 09:27
Trenutni predsednik BP je svoj položaj zbanaliziral na nivo "vaškega veseljaka" in se s tem sicer približal "volilcem", ki jim je všečen in ga imajo radi. A spoštovanja do pozicije predsednika države s si s tem ni popravil - ravno nasprotno - spustil jo je na nivo, ki je predsedniški položaj po moje pač ne zasluži. Nobene avtoritete, sama zafrkancija in turizem na račun nas, davkoplačevalcev. Zato me na prvem krogu ni bilo. Se bom pa udelelžil drugega in seveda ne bom glasoval za princa instagrama. Sorči Borut. Zabavaj se s svojega računa, tako kot se trudimo vsi ostali moški srednjih let.
PikiMiki
# 23.10.2017 ob 08:56
Jaz nisem več mlad, ampak tudi nimam volje in časa, da na edini prost dan v tednu hodim po voliščih, tako da elektronske uvedite, pa boste kar od enkrat imeli bistveno več glasov.
pero5
# 23.10.2017 ob 00:46
Mah, kakšne elektronske volitve. Mladi bodo odšli na volitve, ko bodo kaj pomenile. Ko bodo imeli občutek, da njihov sprehod do volišča naredi neko spremembo - zakaj bi delali nekaj, samo zato ker imajo pravico? To je razmišljanje trenutnega političnega sistema, trenutnih politično motiviranih Zlatkotov, ne mladih.
grinta
# 22.10.2017 ob 22:57
Elektronske niso varne, nihče v Evropi jih verjetno nima.
hisnik12
# 22.10.2017 ob 23:04
Elektronske volitve bi težko naredil tajne, saj bi se glas videl po ip naslovu..
Kazalo