Anika ali Hamo - kdo bo poskrbel za lepšo preobleko že poznane skladbe? Foto: Stane Sršen
Anika ali Hamo - kdo bo poskrbel za lepšo preobleko že poznane skladbe? Foto: Stane Sršen
Maestro
Plesna skupina Maestro je v zadnjem času zelo priljubljena. Foto: Stane Sršen

Večerna razvedrilna oddaja Parada, skozi katero krmarita izkušena Saša Einsiedler in novinec med TV-voditelji Domen Valič, je bila tokrat namenjena pesmim o naši prestolnici. Ker je v našem največjem mestu našlo navdih veliko glasbenikov, so v uredništvu morali pošteno stakniti glave, da so jih izbrali le šest, ki so jih pevci in pevke predstavili v novi preobleki.

Tudi tokrat se je predstavila šesterica
Najlepše pesmi o Ljubljani so ob spremljavi orkestra Mali ekrani pod vodstvom Patrika Grebla zapeli Iva Stanič, Tina Gačnik - Tiana, Anika Horvat, Kristina Oberžan, Vlado Pilja in Matevž Šalehar - Hamo. Kot je že v navadi, pa je tudi tokrat v Paradi za uvodno točko poskrbela plesna skupina Maestro pod vodstvom Anžeta Škrubeta.

Slišali ste lahko skladbe: Prelepa si, bela Ljubljana (Bojan Adamič/F. Milčinski Ježek), Ljubljanski grad (Tadej Hrušovar/Dušan Velkaverh), Na vrhu nebotičnika (Jure Robežnik/Gregor Strniša), Vrni se še kdaj v Ljubljano (Mojmir Sepe/Peter Arnold), Ljubljančanke (Jure Robežnik/Dušan Velkaverh) in Je v Šiški še kaj odprtega (Vlado Kreslin).

Ekipa Parade pa danes ni le glasbeno, ampak tudi tekaško razpoložena. Pogumna trojka v sestavi scenarista oddaje Tomaža Letnarja, vodje skupine Mali ekrani Tomija Puricha in pevke Nine Pušlar se je namreč dopoldne podala na tek trojk po Ljubljani in s časom 1:18:11 končala na odličnem 318. mestu.

V studio k Saši in Domnu sta prišla na obisk Ljubljančanka Blažka Müller Pograjc in Tadej Hrušovar, ki sta kramljala med glasbenimi točkami.

V prejšnjih oddajah so Slovenci že izbrali skladbe Pet poljubov, Tina, Daleč je za naju pomlad, Črn tulipan, Naj pada zdaj dež in Mlade oči.