Lucija je ena najbolj znanih slovenskih vrhunskih športnic. Foto: BoBo
Lucija je ena najbolj znanih slovenskih vrhunskih športnic. Foto: BoBo

Kot je na Twitterju zapisal poznavalec juda in televizijski komentator na TV Slovenija Aleš Potočnik, Polavderjeva zaradi nosečnosti začasno prekinja tekmovalno pot.

Kratkolasa Lucija je ob Urški Žolnir najuspešnejša slovenska judoistka in članica kluba Sankaku iz Celja. Če ne prej, jo je vsa Slovenija spoznala na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008, ko je osvojila bronasto medaljo v kategoriji nad 78 kilogramov. V karieri pa je nanizala še kup drugih izvrstnih uvrstitev - na svetovnih prvenstvih je osvojila eno bronasto medaljo, na evropskih pa po eno zlato in srebrno ter pet bronastih.

Lucija, ki prihaja iz Griž, je sicer študentka Fakultete za logistiko v Celju, zaposlena pa je tudi v športni enoti Slovenske vojske na ministrstvu za obrambo. Zaradi nosečnosti se začasno umika s tatamija, ali bo po porodu nadaljevala svojo 20-letno judoistično kariero, pa bomo še videli.

V Baku je sicer odpotovala številčna slovenska oprava. Večina izmed okoli 80 športnikov je na igre že prispela, njihovi prvi vtisi pa so odlični, saj so se Azerbajdžanci na igre odlično pripravili, tako da za zdaj organizacija poteka brez težav.