Družabna kronika
(6)
Predstava Brade
Predstava Brade, ki je bila že večkrat razprodana, bo otvorila festival. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Komedija pod zvezdami: festival odpira bradati trio

V primeru slabega vremena bodo predstave v Festivalni dvorani
28. avgust 2018 ob 11:01
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Na Ljubljanski grad se vrača festival Komedija pod zvezdami, ki bo do petka z namenom nasmejati občinstvo ponudila štiri predstave.

Na gradu se bodo prvi s komedijo Brade predstavili Boštjan Gorenc - Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant. Trojica bo gledalcem odstrla pogled v zakulisje domače stand-up scene, komedija Brade na grajsko dvorišče sicer prinaša mešanico skečev in stand-upa.

Grajsko dvorišče bo v sredo zavzela uspešnica Uroša Fürsta Jamski človek, ki je največkrat odigrana predstava v Sloveniji. Komedija spretno ironizira odnose med spoloma, ki se trudita ljubiti in biti ljubljena, si ustvariti dom in družino.

V četrtek sledi Vid Valič z avtorsko stand-up predstavo Tvoj bodoči bivši mož, v kateri išče odgovore na vprašanja, kot je, "kaj narediš, če se hočeš poročiti, pa ne najdeš ta prave" oziroma "kaj narediš, če najdeš ta pravo, pa se ona noče poročiti s tabo".

12. gledališki festival v organizaciji Gustav filma pa bo v petek zaokrožil Lado Bizovičar z monokomedijo Fotr.

Predstave se bodo začele ob 20.30. Če bo slabo vreme, bodo predstave odigrane v Festivalni dvorani.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
linus.si
# 28.08.2018 ob 12:10
Ja kok ste vsi pametni...smešen, ni smešen, na silo, kr neki....Fantje in dekleta, prepričan sem, da vas vsi tile komiki v šalah 1 na 1 zmeljejo in ponižajo do tal. Razpravljate o njihovi inteligenci, hkrati pa vsakdo, ki se vtakne v intelekt drugega pokaže svoj (ne)intelekt.

Stand up je v lepem porastu pri nas. Veseli bodimo, da ga imamo!
smradulja
# 28.08.2018 ob 17:06
Stand up je v lepem porastu pri nas. Veseli bodimo, da ga imamo!

Zakaj pa, če je zanič?
cricka
# 28.08.2018 ob 11:43
Ta trio je najbolj nesmešna stvar na svetu. Še kakšen Vodopivec bi zraven pasal.
WaZpeX47
# 28.08.2018 ob 12:25
linus, podpišem.

Če komu ni po okusu, naj pač ne gleda/posluša. Jaz recimo nikoli nisem razumel vseh, ki so malikovali Tofa, Rifleta, Romiha... vsak ima svoj okus.
BrutalBosko
# 31.08.2018 ob 09:21
Kdo je pa rekel, da je zanič? Sem bil točno na tej predstavi in kar se mene tiče, Jerković poseka 9 od desetih naključnih svetovno uveljavljenih stand-up komikov. Res, tak delivery, kot ga ima ta tip... Ima kar smolo, da je njegov trg zaradi jezika (stand-up je redko učinkovit v tujem jeziku) tako majhen.
rdečinavijač
# 28.08.2018 ob 11:21
Zanimivo kako so v zadnjih 10 letih vsi postali stand-up komiki. Imamo res blazno sposobne ljudi. Pred 20 leti pa nobenega.
Resnica pa je ta, da je res dober vsak deseti. Ostalo je le nekaj na silo. Ravno pri Bergantu je to zelo lepo vidno. Ko ni inteligentnih idej pa kvazi šale o sexu pridejo prav.
Kazalo