Družabna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.3 od 56 glasov Ocenite to novico!
Maja Zupan
Maja je najprej postala mis Gorenjske, sredi septembra pa je od Maje Taradi prevzela krono in lento najlepše Slovenke. Foto: Grega Eržen
Maja Zupan
Preteklih lepotnih izborov ni spremljala. Foto: Sandi Fišer
Maja Zupan
Na svetovnem izboru se želi uvrstiti med 40 najlepših. Foto: Sandi Fišer
       Če mi letnika ne uspe dokončati, se s tem ne bom obremenjevala, saj bom letos prejela toliko drugega znanja, ki ga je brez takšne priložnosti nemogoče osvojiti v enem letu.       
Stephanie Del Valle
Trenutna mis sveta je Portoričanka Stephanie Del Valle, ki so jo okronali decembra lani v Washingtonu v ZDA. Foto: Reuters
       Projekt Mis Slovenije je potreboval zaton, da zdaj lahko doživi ponovno rojstvo in se predstavi v drugačni, kakovostnejši obliki z globljim pomenom.       
Maja Zupan
Maja že več let pleše pri folklorni skupini. Foto: Grega Eržen
       Nimam občutka, da bi se morala komur koli dokazovati. Jaz vem, da imam vsebino. To je tudi eden izmed razlogov, da sem pri projektu sploh lahko tekmovala in na koncu tudi osvojila naziv.       
Maja Taradi
Maja Zupan je krono najlepše prevzela od Maje Taradi. Foto: Matjaž Tavčar
       Nekaj posebnega se mi zdijo rezijski plesi, saj se že v osnovi zelo razlikujejo od drugih. Pri tem plesu so plesalci med igro resni in se drugače gibljejo.       
Maja Zupan
Na izboru za mis Slovenije je postala tudi mis osebnosti. Foto: Sandi Fišer

Dodaj v

Mis Slovenije: Želim vzbuditi narodno zavest in Slovence motivirati

Če bo treba, bo dala nazivu prednost pred šolanjem
6. oktober 2017 ob 06:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Ponosna sem na slovenski narod, saj menim, da smo zelo inovativni in sposobni. Želim si, da bi naše danosti znali čim bolje izkoristiti," z upanjem v svetlo prihodnost zre 17-letna Maja Zupan, Gorenjka iz Britofa pri Kranju, ki bo Slovenijo predstavljala na izboru za mis sveta.

Plavolaska bo s polnimi kovčki oblačil v kitajsko letovišče Sanja, kamor se po nekaj letih vrača druženje najlepših deklet na Zemlji, odpotovala 19. oktobra. Tam se bodo predstavnice iz 130 držav pripravljale na dan D, se fotografirale, udeleževale dogodkov in se merile v različnih veščinah. Katera med njimi bo prejela krono najlepše na svetu, bo znano 18. novembra.

Maja, dijakinja veterinarske šole v Ljubljani, v Azijo odhaja polna poguma, vztrajnosti in pričakovanj, kaj ji bo dogodivščina prinesla. Ne glede na uvrstitev, pa želi enoletno poslanstvo najlepše Slovenke izkoristiti ne le za svojo promocijo, ampak tudi za pomoč in podporo sodržavljanom. Kako? Izvedeli boste, če boste prebrali spodnji pogovor.

18 let boste praznovali prav na Kitajskem. Kaj si boste tisti dan zaželeli sami sebi? Vam je kaj žal, da ne boste mogli praznovati doma?
Res je, polnoletnost bom konec oktobra dopolnila kar na Kitajskem. To se mi zdi nekaj posebnega, saj nima vsak te možnosti. Ne pričakujem sicer nobenega slavja, pustila pa se bom presenetiti. Ne glede na vse bo to moj poseben dan, ki mi bo zagotovo ostal v spominu. Domače praznovanje pa me bo čakalo, ko pridem iz Kitajske, zato se s tem ne obremenjujem.

Vas že kaj muči potovalna mrzlica, kaj vas najbolj skrbi?
Strahov nimam, saj za menoj stoji profesionalna ekipa skupaj z zvestimi poslovnimi partnerji, ki mi dajejo stoodstotno podporo in jim lahko zaupam. Vem torej, da bom zagotovo imela pomoč, če mi težave prekrižajo pot. Za to sem svoji ekipi in poslovnim partnerjem resnično hvaležna.

Kako boste na Kitajskem predstavili Slovenijo - s tipično besedno zvezo "majhna, a čudovita" ali kako drugače, bolj inovativno?
Naša majhnost ni nujno slabost. Zdi se mi pomembno, da omenim vsako našo pozitivno lastnost in nobene ne minimaliziram, saj nas le-te delajo to, kar smo. Ponosna sem torej na naša raznolika naravna okolja - smo tudi ena izmed najbolj zelenih držav v Evropi, kot tudi na bogato kulturno dediščino, ki nas predstavlja in povezuje. Predvsem pa sem ponosna na narod, saj menim, da smo Slovenci zelo inovativni in sposobni. Želim si, da bi naše danosti znali čim bolje izkoristiti.

Delite mnenje mnogih preteklih misic, da je Slovenija premajhna in premalo pomembna država, da bi se slovenske mis lahko uvrstile na vidnejša mesta na svetovnih tekmovanjih?
Slovenija je majhna in ima manj prebivalstva, ki bi me lahko podpiralo na svetovnem izboru kot druge sodelujoče države. Dejstvo je, da je naša pot do zmage veliko težja, kar pa ne pomeni, da ne moremo doseči višjih mest. Letos bo na svetovnem izboru sicer nekoliko spremenjen način tekmovanja, dostopnejši in bolj naklonjen tudi manjšim državam, zato lahko trdim, da imamo možnost doseči mesto med prvimi 40 kandidatkami, kar bi bil za Slovenijo že velik dosežek.

Kako hud "režim" imate pred odhodom - telesna vadba, prehranjevanje?
Ni režima. Sama že tako ali tako skrbim za svoje zdravje z zdravo, enakomerno prehrano, z dovolj telesne vadbe, spanja in skrbjo za zdrav um. S tem se torej ne ukvarjam, ker je to že del mojega življenja.

Zagotovo ste si že ogledali fotografije vaših tekmec. Katera vam je najbolj padla v oči?
Vsaka se mi zdi posebna in po svoje lepa. Zelo se mi zdi zanimivo, kako se naš videz razlikuje glede na regije, iz katerih prihajamo.

Ste še srednješolka? Kako boste nadomestili zaostanek v šoli?
Obiskujem zadnji letnik na srednji veterinarski šoli v Ljubljani. Hvaležna sem vodstvu šole in učiteljskem zboru, ki mi je z veseljem ponudilo pomoč in mi prišlo nasproti. Letnik si želim dokončati in uspešno opraviti maturo, zato se bom poleg drugih obveznosti kar najbolj potrudila, da končam tudi šolo. Menim pa, da je poslanstvo, ki ga nosim letos, neponovljiva priložnost, ki jo želim čim bolje izkoristiti. Če mi letnika ne uspe dokončati, se s tem ne bom obremenjevala, saj bom letos prejela toliko drugega znanja, ki ga je brez takšne priložnosti nemogoče osvojiti v enem letu.

Vi ste že 27. mis Slovenije. Koliko izborov v preteklosti ste gledali, bi znali našteti deset preteklih mis Slovenije?
V preteklosti si nisem ogledala niti enega izbora, zato priznam, da ne bi znala našteti desetih preteklih nosilk naziva. A ni mi žal za to, saj vem, da včasih projekt ni bil niti približno tako dobro zastavljen, kot je danes, in predvsem ni imel vsebine, zato me pretekli izbori še danes ne zanimajo. Nikoli nisem spremljala niti izbora za mis Slovenije niti katerega koli drugega lepotnega izbora. Lepota je minljiva, zato se nanjo nikoli nisem preveč opirala. Želela sem se razviti in uveljaviti na kakšnem drugem, bolj zanesljivem področju. Kljub temu pa imam rada umetnost in modo, a ju jemljem bolj kot popestritev življenja.

Ste si kdaj rekli: "Če bi jaz postala mis, bi bila takšna in takšna" ali bi najprej naredila "to in to" ...? Ste si že začrtali smer, kakšna mis želite biti in kaj želite od tega naziva odnesti?
To sem začela razmišljati, ko sem začela sodelovati pri projektu. Med svojim enoletnim poslanstvom želim Slovencem vzbuditi narodno zavest in upanje v našo državo, jih motivirati in z dobrodelnimi akcijami podpreti šibkejše, ki potrebujejo našo pomoč. Sicer pa se mi zdi to idealna priložnost za osebno rast, osvojitev znanja na področjih podjetništva, gospodarstva, turizma, mode in za medsebojno povezovanje. Zanima me organizacija dogodkov, zato je to odlična priložnost za izobrazbo tudi na tem področju in poznejši lažji razvoj lastnega podjetja.

Se strinjate z ugotovitvijo, da so lepotni izbori v Sloveniji v zadnjih letih nekoliko v zatonu - mnogi ne poznajo več imena aktualne mis, izbori, če so, so na manj gledanih komercialnih televizijah, v rumenih medijih so se misice umaknile obrazom iz resničnostnih šovov. Je za mis pomembno, da je medijsko opazna ali so pomembnejša njena dejanja za kamerami?
Menim, da je projekt Mis Slovenije potreboval ta zaton, da zdaj lahko doživi ponovno rojstvo in se predstavi v drugačni, kakovostnejši obliki z globljim pomenom.

Kako pomembno je na kakršen koli lepotni izbor - regijski, slovenski ali svetovni, priti dobro psihično pripravljen? Kako se vi s tega vidika lotite tovrstnih tekmovanj, imate kakšen moto, ki mu sledite?
Sama stavim na pogum in vztrajnost. Pri tovrstnih tekmovanjih pa se mi zdi najpomembneje, da ne glede na situacije ostanem takšna, kakršna sem. Seveda igra pomembno vlogo tudi psihična pripravljenost, saj se bom sama odpravila v tujo državo, v kateri bom ves mesec v družbi 130 deklet. Prav tako je pomembno, da vrednote, ki jih predstavljaš, tudi ponotranjiš, saj tako za njimi lahko stojiš in jih bolje predstaviš. S tem pustiš pečat tudi na gledalcih.

Kandidatke za mis Slovenije so se med pripravami povzpele na Triglav, a vas zaradi zdravstvenih težav tam ni bilo. Kateri pa je vaš najvišji vrh, ki ste ga osvojili oziroma se lahko pohvalite s kakšnim drugim vzdržljivostno-rekreacijskim dosežkom?
Glede na svoje zdravstvene težave bi za vzdržljivostno-rekreacijski dosežek lahko štela tekmovalne turneje z mojo folklorno skupino, ko smo obiskali tuje dežele. Na taka potovanja se namreč že mesece prej intenzivno pripravljamo, zato da je lahko skoraj enourni nastop brez predaha popoln. Za tak nastop je namreč potrebno veliko vaje, dobra kondicija, znanje plesa, zbranost, predvsem pa energija, ki zagotovi, da si edinstveni nastop gledalci resnično zapomnijo in začutijo značaj naše plesne in pevske kulturne dediščine.

Pravite, da želi celoten slovenski izbor za mis pokazati, da imate dekleta vsebino in da ne gre le za lepotno tekmovanje. Imate občutek, da se kot mis morate dokazovati - in komu se želite najbolj dokazati s svojimi sposobnostmi - sebi, okolici, celotni Sloveniji?
Nimam občutka, da bi se morala komur koli dokazovati. Jaz vem, da imam vsebino. To je tudi eden izmed razlogov, da sem pri projektu sploh lahko tekmovala in na koncu tudi osvojila naziv. Moje vrednote in življenjska načela so zelo podobna vrednotam projekta, zato to vidim kot priložnost, da lažje dosežem zastavljeni cilj in naredim nekaj v dober namen. Z dokazovanjem drugim se torej ne obremenjujem, ker vem, da se bodo na podlagi mojih dejanj v letu poslanstva mis Slovenije o tem tudi sami prepričali.

Se bojite, da bi vam lahko naziv mis Slovenije v prihodnosti kdaj tudi škodil, v smislu, da bi etiketa "ta je bila pa včasih mis" povzročila, da bi si ljudje o vas že vnaprej ustvarili neko mnenje?
Za tistega, ki bo spremljal moje delo, trud in prizadevanje v letu poslanstva in videl tudi rezultate, ta trditev ne bo imela negativnega prizvoka. Za to sem odgovorna in bom poskrbela sama, s svojimi dejanji.

Dejali ste, da vas drugi opisujejo kot "osebo, ki doseže vse cilje, ki si jih zada". Ali ni to precej veliko breme za še ne 18-letno dekle? Odhajate torej tudi na svetovni izbor s ciljem - kakšnim?
Cilje si vedno zadam sama. Zaradi svojega poguma, vztrajnosti in zvestobe cilju jih tudi dosežem, ne glede na to, ali moram pot vmes prilagajati. Cilji torej niso obveza, ki jo čutim od drugih, in zato name ne vplivajo kot breme. Na svetovnem izboru bo moj vsakodnevni cilj, da se potrudim po svojih najboljših močeh in obenem uživam, saj je to enkratna izkušnja, za katero sem hvaležna.

Šest let že plešete folkloro. Kateri slovenski ples vam je najljubši?
To je težko vprašanje, saj v značilnem plesu vsake slovenske regije vidim nekaj posebnosti, ki ga razlikujejo od drugih. S tem dobi vsak ples svojo, popolnoma drugačno lepoto. Nekaj posebnega se mi zdijo rezijski plesi, saj se že v osnovi zelo razlikujejo od drugih. Pri tem plesu so plesalci med igro resni in se drugače gibljejo.

Menite, da bo kdaj prišel dan, ko bo celotna Slovenija navijala za svojo kandidatko na izboru za mis sveta, kot je na primer nedavno združena navijala za košarkarje, ali da bo izbor tako odmeven, kot na primer Evrovizija?
Na poti do takšnega cilja igrajo pomembno vlogo mediji. Ne le na podlagi tega, kako odmevni bodo o našem projektu, ampak tudi, kako bodo predstavili vsebino, ki jo jaz, ekipa in naši poslovni partnerji skrbno gradimo.

Anja P. Jerič
Prijavi napako
Komentarji
MrzlaJuha
# 06.10.2017 ob 07:23
Postavite se v njeno kožo in si predstavljajte, kako mora vsakodnevno odgovarjati na vedno ena in ista vprašanja. Potem se pa še spomnite včerajšnjega soočenja kandidatov za predsednika, ki morajo med kampanjo početi nekaj podobnega. Meni se punca ne zdi napačna.
BepaJoseph
# 06.10.2017 ob 06:42
Pozabila je še na lačne po svetu in da ne bi bilo vojn...
apollo11
# 06.10.2017 ob 07:42
Za 18 letnico.... super intervju. bravo punca, samo pozitivno in naprej. Negodovanja in jamranja bo tako vedno dovolj, v tem smo mi svetovni prvaki.

Punca je lepa in simpatična, sama ve, da ni ona zdaj tukaj da spreminja svet. Srečno Maja.
bajojoba
# 06.10.2017 ob 06:47
Lepa
Anfield1892
# 06.10.2017 ob 06:52
Ta raznorazna tekmovanja misic so ena največjih bedarij, ki obstaja na tem svetu.
gorencx
# 06.10.2017 ob 06:48
Hvala bogu, da še nekdo tako razmišlja. Če bi večina Slovencev razmišljala kot zgornji komentatorji, nas že davno nebi bilo več.
fago
# 06.10.2017 ob 07:12
Zelo dobro za še ne 18-letnico. Naj ji bo tole leto res v veselje.
Zoro27
# 06.10.2017 ob 06:52
Čeprav ne berem takšnih člankov, me je pa naslov pritegnil. In s tem razmišljanjem mi je dekle postalo presneto všeč. Prvič v življenju bom navijal za misico.
rokovnjac
# 06.10.2017 ob 06:42
Vsak naj počne to, v čimer je dober. Punca lahko Slovence motivira vizualno, prihodnji intervju naj ima torej bistveno več slik in 10x manj teksta.
Pa se neumnosti ne bo treba brati nikomur
Krimsky
# 06.10.2017 ob 07:49
Škoda ...
~
... ker ne kandidira za predsednico ...
lordslayer
# 06.10.2017 ob 08:16
lušna dečva
Joze Koder
# 06.10.2017 ob 07:42
Pametna izjava za tako mlado dekle. Lepo.
Untamle
# 06.10.2017 ob 07:40
Narodna zavest ni koristna mobenemu.

Vidim da poznaš filozofijo in vodilo MMC-ja. Clap-clap. Dokler govorimo slovenski, razume, tuja je spodbujana.
tesnilo
# 06.10.2017 ob 06:38
facepalmam. glava boli ko to beres
themetun
# 06.10.2017 ob 08:14
Mis Slovenije ima podobno majhen vpliv kot predsednik Slovenije. Pri čemer je Maja veliko mlajša, njene izjave pa niso nič bolj puhle od izjav kandidatov za predsednika.
oziris.va
# 06.10.2017 ob 07:50
Z minimalno šminko mi je všeč.
sportivko
# 06.10.2017 ob 08:47
Prelepa Gorenjska in Gorenjka!
Anfield1892
# 06.10.2017 ob 07:06
Da so tovrstne zadeve povsem brezvezne, je v bistvu povedala celo nova misica sama: "nikoli nisem spremljala niti izbora za mis Slovenije niti katerega koli drugega lepotnega izbora".
Canis.Lupus
# 06.10.2017 ob 10:00
"Ponosna sem na slovenski narod, saj menim, da smo zelo inovativni in sposobni. Želim si, da bi naše danosti znali čim bolje izkoristiti,"

To si tududi jaz želim :/

aktivist
# 06.10.2017 ob 06:41
Narodna zavest ni koristna mobenemu.


... Je rekel tipičen Slovenec z mentaliteto podrejenosti (tlačansko mentaliteto). Narodna zavest (samozavet) državljanov in uspeh države so še kako povezani (Britanci, Francozi, Jenkiji, Italijani). To ni edino merilo, a če lčovek ali država ne veruje vse, oz. državljani ne zaupajo lastni državi, kam to pelje?

p.s.
Kot naročeno za heterje je Mazzini objavil zanimivo kolumno na nekem konkurenčnem portalu: Preboj iz tlačanske miselnosti - Miha mazzini. Dejte v Gugl.
Miham
# 06.10.2017 ob 09:34
lepa!
pullach
# 06.10.2017 ob 08:40
Mladiči so vsi lepi, kje je taprava lepota se pa počasi začne kazat pri 25+, ko gre večini navzdol.
Binder Dandet
# 06.10.2017 ob 09:23
@neterk:
Po pisanju sodeč si star 17 let, torej smeš.
zzob
# 06.10.2017 ob 10:19
glava boli ko to beres

Ne biti preveč zahtevni in pričakovati nekih globokomiselnih diskurzov, saj je še skoraj froc.
zlobniCO2
# 06.10.2017 ob 09:08
zdaj mi je pa postala všeč.
zelda
# 06.10.2017 ob 09:05
aktivist


# 06.10.2017 ob 06:41 Prijavi neprimerno vsebino

Narodna zavest ni koristna mobenemu.

To je sovražna izjava do Slovenskega naroda.
Jazst2
# 06.10.2017 ob 08:22
Kaj pomeni dobra maskerka - slika 5 in 7. Na sliki 5 je za požret, tako je lepa, na 7 pa nekako cenena

Tako seveda vidijo moje oči :-)
Radenm
# 06.10.2017 ob 15:32
aktivist

Narodna zavest ni koristna mobenemu.


Popravek: Govoričenje o narodni zavesti ni koristno nobenemu. narodna zavest sama po sebi, kot občutek pripadnosti narodu in želji da bi bil tvoj narod vsak dan boljši, je pa zelo pozitivna reč.

Je pa res da se večina ljudi zatakne pri govoričenju.
Aeda
# 06.10.2017 ob 11:23
Vse dobro in veliko sreče želim Maji!
xerces8
# 06.10.2017 ob 22:24
In kdaj bo tožila svojega stilista?
Ne vem kako izgleda naravno, ampak na teh fotkah je katastrofa.
To v polurnem sprehodu srečaš pet lepših obrazov. Pa postave tudi.
etz chayim
# 06.10.2017 ob 12:24
Feministke je vprašanje če jo bodo podprle ,preveč svojo glavo razmišlja.
Baltzar87
# 06.10.2017 ob 10:55
Punca je res z glavo na pravem mestu. In povrh vsega se zaveda, da lepota prihaja od znotraj. In tako bi morali izbirati tudi miss. In ker danes veliko ljudi še vedno razmišlja površinsko, ne dojame, da miss ni nujno najlepša navzven, vendar tudi pametna, pozitivna in dobrosrčna. Čeprav je v komentarih zaznati sarkazem nekaterih komentatorjev, se zazna tudi to, da takšni ljudje sodijo, ne da bi članek prebrali, so v življenju zafrustrirani in pričakujejo zunanjo lepoto kot edino pomembno vrednoto.
neterk
# 06.10.2017 ob 10:17
to je bil šaljiv (in neroden) kompliment, nič bati...

17 je malo premlado, a ni?
Zjesenic
# 06.10.2017 ob 10:05
narodovo zavest in zavist pri dekletih :D
bistri08
# 06.10.2017 ob 09:22
Slovenci smo ponosni na našo manekenko.
Highland
# 07.10.2017 ob 11:19
Meni osebno ni všeč, preširok obraz in ličnice. Spominja me na tipičen poljski oz ruski obraz... Imamo mnogo lepše punce po Sloveniji, če je že govora o "najlepši" Slovenki..
25kur
# 06.10.2017 ob 12:12
dobra
M.R.S.
# 06.10.2017 ob 22:33
Težka bo...v Slo skoraj ni več koga, ki bi ponovno vzbudil narodno zavest...! Žal...
sateliteee
# 06.10.2017 ob 10:45
Pametna za svoja leta. Perspektivna, ve kaj hoce. Vso sreco!
grapar
# 06.10.2017 ob 06:43
Narodu budiš zavest in ga motiviraš z vsebino in ne obliko. To tekmovanje genov ima vzgibe vse kje drugje kot v skrbi za narod in bilo bi tudi nelogično, saj je eden od pomebnih dejavnikov v tej trapariji trenutni soprog prve ameriške soproge, za katero pa dvomim da jo greje srčna toplina njenega moža.
Sturm88
# 07.10.2017 ob 10:52
Govoričenje o narodni zavesti ni koristno nobenemu. narodna zavest sama po sebi, kot občutek pripadnosti narodu in želji da bi bil tvoj narod vsak dan boljši, je pa zelo pozitivna reč. Je pa res da se večina ljudi zatakne pri govoričenju.

Se strinjam. Napisano kratko, jedrnato in predvsem realno.

xerces8

In kdaj bo tožila svojega stilista? Ne vem kako izgleda naravno, ampak na teh fotkah je katastrofa.


Heh, To vprašanje je res na mestu. :) Ma druga stvar, ko me je zmotila je, da so ta dekleta na lepotnih tekmovanjih načičkana kot kaki foturustični liki oz. moderna umetniška inštalacija, bolj preprosto rečeno; so prave maškare. Potem se jih pa, ojej, lotijo še fotografi. Kako naj na ulici prepoznam tako dekle, ki so ji nadeli čisto nerealen videz. V primeru aktualne miss, mi je to dalo še bolj misliti, ker sem doma precej blizu Predoselj, vseeno pa bom težko prepoznal osebo, ki predstavlja Slovenijo ko bo enkrat izgledala "normalno".
Lepotno tekmovanje bi se morali ozirati predvsem na naravno lepoto. Logično je, da dekleta na tekmovanje ne morejo priti v trenarkah in vse zmršene. Naj bodo lepo napravljene, urejene z lepo pričesko, ki je lahko po drugi strani čisto preprosta in z nekim umirjenim zgolj korekcijskim make up-om.
kundera 78
# 07.10.2017 ob 09:37
Nobene želje po plavanju z delfini?
graf314
# 06.10.2017 ob 18:25
Želim vzbuditi narodno zavest

Polovica bralcev je odprla stran zaradi tega naslova. Iz enega samega razloga - ker so takšne izjave / članki izjemna redkost na tem portalu. Kar je sramotno!
heron
# 06.10.2017 ob 15:56
Še dobro da so pustili predvajat in zapisat to kar je povedala,tega se sedaj menda ne sme več na glas govorit ,ko so multikulti neumnosti na pohodu. Nobeden od politikov nima več mod da bi kaj takega izjavil,razen izjem,..
ti-ne
# 06.10.2017 ob 13:34
Kikkoman

# 06.10.2017 ob 12:44
Prijavi neprimerno vsebino Še ena od misic z brado v slogu tiste, kaj je že bila... nekaj je hišo gradila, ma ne vem več. (slika 5/7)

:::::::::::::
Grozen photoshop! Totalno amaterske fotke.
Kikkoman
# 06.10.2017 ob 12:44
Še ena od misic z brado v slogu tiste, kaj je že bila... nekaj je hišo gradila, ma ne vem več. (slika 5/7)
Samo za tiste, ki imajo radi, da ima ženska malo bolj moški obraz.
bordon
# 06.10.2017 ob 10:53
Vem, da je subjektivno, vendar sta v moji službi najmanj dve lepši od te misice.
nonparel
# 06.10.2017 ob 09:31
Dekleta se niti ne zavedajo, da jih s temi izbori za razne misice degradirajo na nivo objekta.
Tako da je ponarodela že tista, da so lepotice samo lepe in ne...
Bodite prepričane, da vas moški samo gledajo in ne poslušajo.
ErikD
# 06.10.2017 ob 08:26
LOL ženska emancipacija my ass
Guliarth
# 06.10.2017 ob 06:58
Ajde motiviraj nas. V oblekci in krampom polagat 2.tir. za 700K €.
gesan
# 06.10.2017 ob 11:52
Aeda
# 06.10.2017 ob 11:23
Vse dobro in veliko sreče želim Maji!
...............................
Komu pa ne?!?
Kazalo