Družabna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.3 od 43 glasov Ocenite to novico!
Sašo Hribar
Hribar je gonilna sila Radia Ga Ga, ki je paradni konj slovenske radijske dnevno aktualne in politične satire. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanič
Radio Ga Ga
Radio Ga Ga gaga že več kot četrt stoletja. Foto: Jure K. Čokl

Dodaj v

Na Radio Ga Ga bo poklical Igor Bavčar - želi dokupiti leta v zaporu

Oddaja vstopa že v 28. leto
31. avgust 2017 ob 12:35
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Oglasil se bo Igor Bavčar, ki bi rad od države izvedel, ali mu lahko omogoči, da dokupi leta v zaporu," je v svojem prepoznavnem slogu vsebino prve oddaje Radia Ga Ga po poletnih počitnicah napovedal Sašo Hribar.

Radio Ga Ga se v petek ob 10.10 vrača v studio prvega programa Radia Slovenija, kjer bodo za mizo sedeli že uveljavljeni imitatorji Sašo Hribar, Tilen Artač, Jure Mastnak, Nejc Mravlja, Aleksander Pozvek in Marko Cirman. Satirično bodo obdelali aktualne družbeno-politične teme.

Pred začetkom nove, že neverjetne 28. sezone te priljubljene oddaje je Hribar za MMC dejal, da sprememb v ekipi ni. "Nekaj ljudi se je javilo, saj so želeli postati novi sodelavci, a ni šlo. Prišla je neka skupina, ki je imela res dobro radijsko igro, vse besedilo so znali na pamet, odlična stvar. Jaz pa sem jim rekel, naj odigrajo drugi del zgodbe, ne tistega, ki so imeli naučenega. Takrat se je ustavilo, ni jim šlo. Tega pa ne potrebujem."

Bo pa v oddaji nov lik, in sicer generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc. Kdo ga bo imitiral? "Vsak izmed nas ga bo igral eno oddajo," je Hribar odgovoril v smehu.

"Združeni slovenski tajkunati"
V oddaji je marsikaj prepuščeno trenutnemu navdihu in iznajdljivosti njenih ustvarjalcev, saj je znano, da Hribar pripravi le grobi scenarij, sodelavce pa le dan prej obvesti o treh temah, na katere se morajo pripraviti. Je to torej manj kot 24 ur pred začetkom oddaje že storil? "Da, imamo tri iztočnice za prvo oddajo. Prva je, da delamo umetniški premor za Guinnesovo knjigo rekordov, to bi bil presežek RTV-ja. Druga zadeva je, da se bo oglasil Igor Bavčar, ker bi rad povedal, da želi dokupiti leta v zaporu. Zanima ga, ali mu država to lahko omogoči. Nato bi se pogajal še za odpravnino. Tretja stvar pa je, da se predsedniški kandidatki Ljudmili Novak ne zdi pošteno, ker je ne omenjamo dovolj. Zavzema se za odprtje javnih hiš, v katerih bi usluge prodajali moški, saj si prizadeva za izenačenost spolov."

Poletje je bilo na politični in družabni sceni precej mirno, glavne teme so bile arbitraža, drugi tir, Magna Steyr, počasi so kapljala imena za predsedniške volitve. Katero dogajanje je Hribarja najbolj zabavalo? "Težko bi kaj od tega izpostavil. Največja težava se mi trenutno zdi, da Cerkniško jezero pušča, s tem sem se največ ukvarjal. To je največje jezero v Sloveniji in pušča, uradna oblast pa molči. Glede na dogajanje menim, bi se Slovenija morala preimenovati v Združene slovenske tajkunate."

Ne zamudite torej nepredvidljive, šaljive in zajedljive oddaje Radio Ga Ga jutri ob 10.10 na Prvem.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
izo
# 31.08.2017 ob 12:37
Oglasil se bo Igor Bavčar, ki bi rad od države izvedel, ali mu lahko omogoči, da dokupi leta v zaporu

no, glede na to, da je našem vrhovnem generalu več kot očitno med prestajanjem kazni tekla delovna doba, potem to ni vprašanje..
pepieinschlag
# 31.08.2017 ob 13:50
bistri08

Prepoznal sem tvoj cinizem, večkrat sem se podobno vprašal sam, (Sašo mora biti res en težak in samovšečen karakter), vendar ekipa, ki jo je zbral vsa ta leta okrog sebe ... kapo dol! Ogromno znanja (in poznavanja) morajo imeti, da tako točno zadenejo duh in karakter imitirane osebe.
Kar tako naprej še na mnoga leta!
čik
# 31.08.2017 ob 12:49
končno
zukauskas
# 31.08.2017 ob 14:07
Komaj čakam! Pa še kakšen sentimentalen vložek Iveka prosim ter za konec obvezno še Bredo da mal popi*** :)
jasej1
# 31.08.2017 ob 15:26
Poletje se mi grozno vleče, verjetno predvsem zato, ker mineva brez Radia GA-GA. Končno so nazaj!
Celjan27
# 31.08.2017 ob 21:26
@tomaz:

Do zokija so le malo bolj nezni roko na srce - tudi zato, ker ni pravomocno obsojen kot JJ in Bavcar. Ce pa bo, se bodo pa tudi iz njega delali norce...ceprav se zdi, da so bolj levo usmerjeni.

Meni je poleg gaga-ja se boljsi Salehar z latrino. Vrhunski in intelektulni humor bede nase estrade.
dalton1
# 01.09.2017 ob 01:39
Sicer ne vem, ampak zdi se mi, da tovrstnega humorja in satire nima nobena radijska postaja v Evropi, vsaka čast Hribarju in sodelavcem.
galoper
# 31.08.2017 ob 12:40
Pri denarju se tudi prijateljstvo neha.
djdj
# 31.08.2017 ob 16:52
Če bi lahko vplival na scenarij oddaje, bi izpustil misli Apostola Krevsa. Razen mogoče 1x ali 2x me ni nasmejalo. Takrat raje za minuto ugasnem radio oz. preskočim posnetek.
Uspešno in še na mnoga leta! Ta oddaja je ena od produktov, zaradi katerega je vredno plačati RTV prispevek.
SKing
# 01.09.2017 ob 08:36
Celjan27 - čakaj malo zdaj. Nekaj časa se govori, da je Igor B. na levi strani, zdaj je kao na desni?

V resnici pa je stvar drugačna. Igor B. je nad sistemom. In levi/desni so zanj povsem nepomembni.
tomaz14
# 31.08.2017 ob 21:05
bistri08, miha_lj in podobni.
Satira ni za vas. Sicer pa kritizirate nekaj, česar nikdar niste poslušali. Tudi do Zokija nimajo usmiljenja. In Pozvek, on je SDSov.
Naj se kampanja uravnoteženo nadaljuje.
Mitcho_Buchannon
# 31.08.2017 ob 17:14
Super, da ste nazaj! Petki so zaradi vas še lepši.
SKing
# 01.09.2017 ob 08:39
miha_lj - nam osvetliš, kdaj je šel Igor B. v zapor? On ne bo nikdar šel v zapor. To, da je uradno obsojen, je pač pesek v oči javnosti. On je tako vpliven, da ne more v zapor.
SKing
# 01.09.2017 ob 08:33
Igor B. je najvplivnejši človek na svetu. To že dolgo vem. In vse se kaže, da imam prav. Kakšen JJ, kakšen Kučan. Igor B. je tisti, ki vleče vse niti.
zukauskas
# 01.09.2017 ob 11:01
Hvala lepa za upoštevanje komentarja V CELOTI! :) Vsaka čast in čestitke Iveku za novo kapo :)
bistri08
# 31.08.2017 ob 13:33
Super kulturnik

On in Kobal. Pa morda še kakšna prešernova nagrajenka in petkova centrifuga.

Vrhunsko. Svet še ni videl takšne prevlade kulturne širine.
miha_lj
# 31.08.2017 ob 15:28
ne maram Hribarja, ne maram Bavčarja. Toda, zakaj edini on v zapor. Zoran pa lahko toži tožilko. Smo na Marsu?
Kazalo